London Marathon 2017 resultater, tider og vinnere da Mary Keitany slår kvinners eneste verdensrekord

Andre Idretter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kenyanske løpere dominerte London Marathon da Daniel Wanjiru og Mary Keitany vant elite- og herreløpet for menn og kvinner.

Keitany satte en ny verdensrekord for kvinner i prosessen, og passerte målstreken på 2:17:01, den raskeste noensinne siden menn og kvinner begynte å løpe separat.

Wanjiru vant i mellomtiden sitt første London Marathon noensinne, og holdt konkurransen overveldende favoritt for seier, Kenenisa Bekele.

I rullestolløpet for menn satte David Weir rekord på syv London Marathon -seire.

Den 37 år gamle paralympiske vinneren med flere medaljer passerte Tanni Gray-Thompsons rekord på seks seire da han tok tittelen rett på streken fra Sveits Marcel Hug.

Han krysset målstreken på en time på 1 time 31 minutter 6 sekunder, bare et døgn etter å ha ombestemt seg om at løpet var hans siste.

jodie kidd aidan butler

I løpestolen for kvinner vant Manuela Schar sin første seier noensinne i London.

Se hele resultatlisten nedenfor ...

LIVE: Følg hele London Marathon -handlingen på vår liveblogg

Kenyas Daniel Wanjiru feirer å vinne sitt første London Marathon (Bilde: REUTERS)

Kemnya's Mary Keitany vinner sitt tredje London Marathon (Bilde: PA)

David Weir satte rekord for SEVEN London Marathon -seire (Bilde: REUTERS)

Manuela Schar fra Sveits vinner sitt første London Marathon (Bilde: Getty Images Europe)

Menns elite

Daniel Wanjiru vant sin første London Marathon -tittel på søndag etter å ha kommet hjem på en tid på 2 timer 5 minutter 48 sekunder.

Kenyaneren vant løpet bare fem sekunder foran sin overveldende seierfavoritt, Kenenisa Bekele.

Bekele har verdensrekordene på 5000 og 10 000 meter samt åtte olympiske og verdensmesterskap.

Han hadde sikret seg seier og slått Dennis Kimettos rekord på 2:02:57 - satt i Berlin i 2014 - etter å ha bedt løpsarrangører om pacemakere om å bringe ham til halvveis rundt 61:30 - på verdensrekordfart.

hva betyr 486

Men Wanjiru gjorde det glimrende for å holde unna Bekele for å ta med seg sin første tittel i London og den største seieren i karrieren .

10. Michael Shelley (AUS) - 2:11:38

For hele resultatet, sjekk ut London Marathon sin offisielle resultatside her.

Kvinners elite

Kenyanske Mary Keitany vant sitt tredje London Marathon og slo dermed en verdensrekordtid.

Hun krysset linjen på 2 timer 17 minutter 1 sekund for å ta den raskeste tiden noensinne siden menn og kvinner begynte å løpe maraton hver for seg.

Keitany slo Etiopias Tirunesh Dibaba, som endte på andreplass, etter at Dibaba begynte å slite på Embankment, og stoppet til og med på et tidspunkt da hun så ut til å holde seg i magen.

når døde marilyn monroe

Alyson Dixon var den første britiske løperen over streken, og endte på 12. plass for å tette plassen i GBs tropp til sommerens verdensmesterskap da fem ganger olympier Jo Pavey hoppet av etter 16 miles.

Kenyas Mary Jepkosgei Keitany feirer (Bilde: REUTERS)