Liverpools trenerteam mener ny Premier League-regel har 'reddet fotballen'

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Liverpools assistentsjef Pep Lijnders mener at gjeninnføringen av fem innbytterregelen i Premier League har 'reddet fotballen' på grunn av økende bekymring for overbelastning av kamper.



Regelen er hentet inn for kampanjen 2022-23, etter å ha blitt kontroversielt droppet i 2020 til tross for dens utbredte bruk på tvers av cupkonkurranser og toppligaer i andre land.



Reds-sjef Jurgen Klopp har vært en hyppig talsmann for fem-bytter-regelen for å beskytte spillernes velferd, og Lijnders mener det er avgjørende gitt de økende kravene til de aller beste spillerne.



«Den store tingen denne sesongen, og jeg tror det mest avgjørende aspektet av denne sesongen vil være hvordan lagene bruker de fem ubåtene, fordi det vil endre seg enormt. Premier League ', sa Lijnders til PA-nyhetsbyrået.

'Vi er veldig fornøyde med det fordi det betyr at vi kan spille intenst fra minutt én til minutt 95 – [da er det] hvordan vi bruker troppen, hvordan vi skal håndtere at vi spiller hver tredje dag.

'Jeg tror regelen reddet fotballen, etter min mening, for hvis du vil spille hver tredje dag, var dette en av de viktigste å ha.



'Jeg er veldig glad for at Premier League så det, at klubbene så det, men jeg tror også det er et våpen.»

  Pep Lijnders sier at den nye regelen var avgjørende gitt virkningen av kampstopp på spillerne
Pep Lijnders sier at den nye regelen var avgjørende gitt virkningen av kampstopp på spillerne ( Bilde: PA)

Et av motargumentene til fem-under-regelen var at den ble sett på å være til fordel for klubber med større lag, med ledere som regelmessig gikk hverandre i møte over problemet.



Som den mest frittalende, ville Klopp ofte engasjere seg i mediebråk med slike som Sean Dyche og Chris Wilder, nå de tidligere sjefene for Burnley og Sheffield United henholdsvis.

Snakker tilbake i februar etter en Champions League tur til Inter Milan der Jordan Henderson, Luis Diaz, Naby Keita og Roberto Firmino alle kom fra benken før timen, med Firmino-scoring i en 2-0-seier , avviste Klopp påstanden om at regelen favoriserte sider som hans.

'Ærlig talt, for folk å antyde at det er en fordel taktisk har ingenting å gjøre med det [argumentet hans],' sa han.

  Klubber vil kunne gjøre fem bytter i Premier League denne sesongen
Klubber vil kunne gjøre fem bytter i Premier League denne sesongen ( Bilde: Actionbilder via Reuters)

'Absolutt ingenting. Det er absolutt ikke sant at det gir oss en fordel. Jeg kan ikke tro at det fortsatt diskuteres slik. Det er grunnen til at det her til lands fortsatt ikke er fem ubåter. I stort sett alle andre land er det slik.

'Det gjør ikke Bayern 20 poeng foran andre lag eller i Italia plutselig stikker de bedre lagene av med det. Det er de ikke. Det er en veldig tett konkurranse. I dette landet gjemmer vi oss bak det faktum at: 'Det hjelper dem, jeg kan ikke se hvordan det hjelper oss.'

Pep Lijnders Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity, utgitt av Reach Sport, er i salg 4. august fra kl. Amazon

Se Også: