John Lewis fjerner leveranser i utlandet da detaljister advarer om forvirring i handelsavtalen med Brexit

John Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

John Lewis butikk

Det sa at beslutningen er en del av en ny strategi for å fokusere på salg i Storbritannia(Bilde: Getty)



John Lewis har slettet leveranser til utlandet som en del av en transformasjon for å fokusere på salg i Storbritannia.



'Som en del av vår partnerskapsplan for de neste to årene, har vi i John Lewis besluttet å fokusere på områder i virksomheten som vil levere produkter og tjenester for våre lokale britiske kunder,' heter det i en uttalelse.



'Som sådan forfølger vi ikke lenger internasjonal ekspansjon og bestemte oss for å avslutte vår online internasjonale leveringstjeneste i midten av desember.'

Det kommer etter at Fortnum & Mason suspenderte EU -salget denne uken, med henvisning til Brexit -handelsregler for sin beslutning.

Den eksklusive kjøpmannen sa: 'Vi kan midlertidig ikke levere til Nord -Irland eller land i EU.'



I mellomtiden har Debenhams midlertidig stengt sin nettvirksomhet i Irland.

jason statham og rosie

Debenhams har midlertidig stengt sin online virksomhet i Irland (Bilde: Getty Images)



-Vi kan foreløpig ikke levere ordre til Irland på grunn av usikkerhet rundt handelsreglene etter Brexit, heter det i en uttalelse.

'Vi har derfor tatt den vanskelige beslutningen om å slå av Debenhams.ie midlertidig.'

ryder cup 2012 resultater

John Lewis siterte en selskapsstrategi i beslutningen om å stoppe utenlandske ordrer.

'Som en del av vår partnerskapsplan for de neste to årene, har vi i John Lewis besluttet å fokusere på områder i virksomheten som vil levere produkter og tjenester for våre lokale britiske kunder,' heter det i en uttalelse.

'Som sådan forfølger vi ikke lenger internasjonal ekspansjon og bestemte oss for å avslutte vår online internasjonale leveringstjeneste i midten av desember.'

I henhold til 'opprinnelsesregelen' -klausulen er varer som er laget eller delvis laget utenfor Storbritannia eller EU og som videresolgt av britiske virksomheter nå underlagt moms og importavgifter når de selges til EU.

Mange britiske virksomheter som eksporterer til EU har mye av forsyningskjeden utenfor EU, noe som betyr at de må belaste ekstrakostnaden.

Noen har suspendert salget til kunder i EU når de prøver å fastslå om importavgift forfaller eller om de kan bytte til komponenter i Storbritannia eller EU.

(Bilde: AFP via Getty Images)

Flere europeiske forhandlere har også advart om at de ikke lenger sender til Storbritannia på grunn av nye momsregler.

Sykkeldelfirmaet Dutch Bike Bits sa fra nå av at det skal sendes til alle land i verden unntatt Storbritannia.

Et annet firma, Belgia-baserte Beer On Web, sa at det nå har avsluttet leveranser til Storbritannia 'på grunn av de nye Brexit-tiltakene'.

Nye skatteregler betyr at moms nå blir hentet på salgsstedet i stedet for på importstedet.

Dette betyr i hovedsak at utenlandske forhandlere som sender varer til Storbritannia forventes å registrere seg for britisk merverdiavgift og gjøre rede for det til HMRC hvis salgsverdien er mindre enn £ 135.

nicole scherzinger spiseforstyrrelse

'Vi er tvunget av britisk politikk til å slutte å håndtere britiske kunder,' sa Dutch Bike Bits på sitt nettsted.

Selskapet sa at det nå står overfor høyere kostnader for å overholde britiske skatteregler.

'For å tilby denne tjenesten har [HMRC] tenkt å ta et gebyr til hvert selskap i verden i alle land i verden som eksporterer til Storbritannia,' sa Dutch Bike Bits på nettstedet.

'Dette er klart latterlig for ett land, men tenk om alle land i verden hadde den samme ideen.

'Hvis hvert land bestemte seg for å oppføre seg på samme måte, måtte vi betale 195 avgifter hvert år, følge med endringene i skatteloven for 195 forskjellige land, føre regnskap på vegne av 195 forskjellige land og sende inn betalinger til 195 skatt kontorer i 195 forskjellige land, og hoppe gjennom alle rammene som kreves for å bevise at vi gjorde alt dette ærlig og uten feil. '

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

HMRC sa at de nye reglene vil sikre at varer fra EU og land utenfor EU behandles på samme måte.

jule-tv-spesialiteter 2019

- På slutten av overgangsperioden vil regjeringen introdusere en ny modell for merverdiavgiftsbehandling av varer som kommer til Storbritannia fra Storbritannia, sier skattemyndigheten.

'Dette vil sikre at varer fra EU og land utenfor EU blir behandlet på samme måte, og at britiske virksomheter ikke blir vanskeliggjort av konkurranse fra momsfri import.

'Det vil også forbedre effektiviteten til momsinnsamling på importerte varer og løse problemet med at utenlandske selgere ikke betaler riktig mva på salg av varer som allerede er i Storbritannia på salgsstedet.'

Andre steder sa møbelkjeden Made.com at den ikke lenger leverer til Nord -Irland, til tross for at den er en del av Storbritannia.

'Vi beklager å kunne informere deg om at på grunn av den pågående usikkerheten forårsaket av Brexit; og transport av varer mellom fastlandet i Storbritannia og hele Irland, har vi besluttet å ta den vanskelige beslutningen om å kansellere bestillingen din hos oss, og refundere deg fullt ut, heter det i en uttalelse.

Se Også: