Spør Anne: Jeg er ganske fornøyd med å være eneboer, men datteren min er bekymret for meg

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kjære Anne

Jeg er 66 og jeg er bekymret for at jeg skal bli en eremitt.



Jeg vet at jeg ikke er deprimert – jeg elsker bare mitt eget selskap og mitt stille liv.



Men jeg har funnet ut at jeg avslår invitasjoner mer og mer, går mye mindre ut – til og med i butikkene, og jeg bruker nesten aldri bilen der jeg en gang kjørte over alt.



Datteren min er bekymret for meg – men jeg sier at jeg er ganske fornøyd med å se på TV og være på Facebook. Hvem av oss har rett?

sier Anne

Verken og begge! Din livsstil handler om DEG, og ikke hva noen andre tenker om deg og hvordan kvinner (eller menn) forventes å leve i vår kultur.

Noen mennesker foretrekker å gå og leve i fullstendig ensomhet i de ytre Hebridene.



Andre drar til kibbutz i Israel eller fjelltopper i Japan (hvor du tilsynelatende kan leve på ris og meditasjon i godt over 100 år).

Det er helt opp til deg – og slik bør det være. Det eneste spørsmålstegnet er din egen psykiske helse og omsorgen til de rundt deg.



Er du virkelig glad? Å avslå invitasjoner og bli mer tilbaketrukket er ikke i seg selv et faretegn – kanskje bare en anerkjennelse av hvem du er og hva du vil.

Du sier at du er bekymret for at du skal bli en eremitt. Hvis du virkelig er bekymret, snakk om det med fastlegen din eller oppsøk en rådgiver.

Kanskje opprettholde noen få klubb- eller samfunnsmedlemskap... men til slutt gjør det som gjør deg glad.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: