John Lewis, Primark og Ikea blant store kjeder for å bekrefte gjenåpningsplaner fra mandag

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bedrifter er opptatt med å forberede seg på å gjøre opp for milliarder av Covid -tap

Bedrifter er opptatt med å forberede seg på å gjøre opp for milliarder av Covid -tap(Bilde: PA)



High Street kommer til å gå tilbake til handel neste uke når etappe to av veikartet for lockdown starter, noe som signaliserer starten på en gjenopprettingsperiode for tusenvis av virksomheter.



Store kjeder inkludert Wagamama og Byron har bekreftet uteserveringsplaner, mens Primark har sagt at det vil utvide åpningstidene for å håndtere overbefolkning,



star wars viser benidorm

Kunngjøringene kommer etter at Boris Johnson ga detaljkjeder mandag, da han insisterte på at England ikke har noen grunn til å avvike fra veikartplanen.

Tirsdag sa motekjeden New Look at butikkene åpner gradvis igjen fra mandag. En talskvinne sa: 'Vi har planer om å gjøre det trygt, som er vår første prioritet.'

Mobilgiganten O2 sa at butikkene vil åpne igjen etter en ombygging på 4,4 millioner pund for å forberede seg på en 'ny generasjon' shopping.



Poundland sa at 55 butikker kommer tilbake fra dvale 12. april, mens Ikea sa at butikker over hele England og Wales vil åpne igjen samme dag, etter Skottland 5. april.

Den svenske møbelgiganten sa at strenge sikkerhetstiltak vil bli iverksatt i butikken, inkludert et forskjøvet inngangssystem for å muliggjøre sosial distansering, hånddesinfeksjonsfasiliteter i butikker og hyppigere rengjøringsrutiner.



Ikea sa at lekeområder og restauranter vil forbli stengt, og oppfordret kundene til å betale med kontaktløs der det er mulig (Bilde: AFP via Getty Images)

Fansen må imidlertid vente litt lenger på de beryktede pølsene, ettersom Ikea -restaurantene forblir stengt til 17. mai, sa kjeden.

I en uttalelse til publikum oppfordret selskapet kundene til å vurdere kort- og kontaktløse betalinger der det var mulig, og la til at lekeområder i butikker fortsatt vil være stengt.

Peter Jelkeby, UK&IE detaljhandelssjef i Ikea, sa: Vi gleder oss veldig til å ønske kundene trygt velkommen tilbake til butikkene våre, og inspirere folk til å leve en bedre og mer bærekraftig hverdag gjennom vårt utvalg av rimelige hjemmemøbler.

Andre steder sa Poundland at 55 butikker i England og Wales vil åpne igjen neste uke.

paul walker falsk død
Det forventes store folkemengder når DIY -sesongen begynner foran sommeren

Det forventes store folkemengder når DIY -sesongen begynner foran sommeren (Bilde: Andrew Neil)

Ytterligere seks butikker i Skottland kommer senere i måneden. Tolv frittstående motebutikker fra Pep & Co i England og Wales åpner også igjen neste mandag.

Kjeden sa at den planlegger å åpne 25 nye Poundland- og Dealz -butikker i Storbritannia og Irland i løpet av de neste fem månedene.

Dette vil følge videre fra nye åpninger i Macclesfield, Birmingham St Andrews, Aberdeen, Broxburn, Cowes og Cookstown og Arnold.

royal ascot damenes dag 2015

Barry Williams, administrerende direktør i Poundland, sa: Det er fantastiske nyheter at naboene våre i gatene forbereder seg på å komme tilbake til virksomheten - ikke bare andre forhandlere, men kafeene, treningsstudioene og frisørene som gjør bysentrumene våre til de livlige stedene folk elsker. Vi har savnet deg og er glade for at du kommer tilbake. '

Forhandlere forbereder seg på å ønske kundene velkommen tilbake

Puber vil også åpne igjen - men bare for takeaway og utendørs gjester (Bilde: PA)

John Lewis sa at butikker vil ønske gjester velkommen tilbake 12. april, etter å ha bekreftet ytterligere åtte permanente stengninger i forrige måned.

Kjeden sa at møterommene vil åpne igjen, og en ny skjønnhetsgjenvinningsordning vil være på plass fra mandag.

Imidlertid har 'At Home' utsalgssteder i Ashford, Basingstoke, Chester og Tunbridge Wells og fire varehus i Aberdeen, Peterborough, Sheffield og York stengt dørene for godt.

Pippa Wicks, hos John Lewis, sa: Vi er glade for å kunne ønske våre savnede kunder velkommen inn i butikkene våre igjen.

'Vi gleder oss til å gjenforene kundene med gleden ved fysisk shopping, sammen med spenningen i butikkene våre, samtidig som vi introduserer våre kunder for stilige nye produkter til priser de ikke forventer.

Forhandlere forbereder seg på å ønske kundene velkommen tilbake

Forhandlere forbereder seg på å ønske kundene velkommen tilbake (Bilde: PA)

- Vi er også glade for å åpne opp tiltrengte tjenester og hjelpe kundene med å velge varer som er vanskeligere å kjøpe online - fra den perfekte madrassen, til å teste riktig barnevogn eller finne de riktige jeansene. Vi vil sørge for at handleopplevelsen er like morsom og inspirerende som den noen gang har vært, samtidig som vi sikrer at våre kunder og partnere føler seg trygge. '

Primark planlegger å tilby utvidede åpningstider i nesten alle butikker i England og Wales for å redusere køer, spre etterspørsel og gi kundene mer tid til å handle trygt når butikkene åpner igjen.

I første omgang åpner butikkene i gjennomsnitt to timer ekstra per dag i gjennomsnitt, vanligvis en time tidligere og senere, med tider som varierer fra butikk til butikk.

dansing på is-fagfolk 2020

Administrerende direktør i Primark, Paul Marchant, sa: 'Sikkerhet er fremdeles i tankene våre.

'Vi har utvidet åpningstider i nesten alle butikkene våre for å hjelpe til med å dekke etterspørselen trygt, men vi ber også kundene våre om å fortsette støtten og ånden de viste i fjor, spesielt hvis de stod i kø utenfor eller i butikken.'

H&M fortalte The NEWSAM -butikkene åpner neste uke i tråd med Covid -veiledning.

- Vi gleder oss veldig til å ønske kundene velkommen tilbake til butikkene våre i England, og vil takke alle for deres tålmodighet mens vi har navigert denne situasjonen sammen, heter det i en uttalelse.

'Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle våre utrolige H & M -kolleger som jobber i roller innen våre logistikk- og kundeserviceavdelinger som har fortsatt å støtte vår online virksomhet mens butikkene våre fortsatt er stengt i England. sa Toni Galli, Country Manager for H&M UK & IE. '

Over hele England vil en ny kontaktløs grense på £ 100 være på plass innen jul for å minimere kontakten under pandemien.

Dr. Jackie Mulligan, high street -ekspert og grunnlegger av den lokale shoppingplattformen ShopAppy.com sa at bedrifter håper at det vil komme tilbake etter måneder med restriksjoner.

lidl black friday tilbud

Mandag er et enormt viktig øyeblikk for hver lokal handelsmann og vil føles som en frigjøringsdag for butikker og nabolag som omgir dem, sier hun.

'Disse virksomhetene er avhengige av at folk kommer gjennom døren og følelsen av fellesskap som det skaper.'

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: