Inne i Roald Dahls mørkeste timer etter datterens tragiske død ble avslørt på film

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den britiske forfatteren Roald Dahl (1916 - 1990) røyker et rør mens han bruker et par hagesaks til å pleie en grav (muligens hans datter Olivia, som døde i 1962), Missenden, Buckinghamshire, England, sent i 1965

Han pleide graven i slutten av 1965, en besettelse av ham(Bilde: LIFE Picture Collection via Getty Images)



Patricia Neal fikk vite at hennes syv år gamle datter, Olivia, hadde dødd på den mest brutale måten.



Den milde lille jenta hadde blitt brakt til sykehus etter å ha fått en komplikasjon av meslinger, men mens faren, den da lite kjente forfatteren Roald Dahl, ble ved siden av henne, kom Hollywood-stjernen Patricia kort hjem for å sjekke parets andre barn, Tessa og Theo.



Hun ante ikke hvor alvorlig tilstanden til Olivia var. Men det var under den raske strekningen hjem at telefonen ringte. Det var legen som snakket med ødeleggende direktehet: Fru Dahl, datteren din er død.

Roald var så fortæret av sin egen sorg, at han enten ikke følte seg i stand til - eller rett og slett ikke trodde - å bryte tragedien mer forsiktig til sin skjellokkede kone.

Det var en begynnende begynnelse på en periode med dypt mørke for barneforfatteren der han ikke engang kunne uttale Olivias navn på flere måneder, og som truet med å rive ham og kona fra hverandre da han dyttet henne bort og kastet seg ned i kraftig drikking og strømmer av grusomme verbale overgrep som rystet hjemmet deres.



Denne mørke perioden ligger i sentrum av en ny film, To Olivia, med Hugh Bonneville og Keeley Hawes i hovedrollen som det berømte paret, som slippes i morgen kveld - fredag ​​- på Sky Cinema.

Den er basert på biografien, Patricia Neal: An Unquiet Life, skrevet av skuespillerens venn, Stephen Michael Shearer.



Til Olivia, en Sky -original, med Hugh Bonneville (Downton Abbey) i hovedrollen som romanforfatter Roald Dahl og Keeley Hawes (Bodyguard, Honor) som hans amerikanske skuespillerinne kone Patricia Neal. Basert på en sann historie, blir filmen utgitt på Sky Cinema denne måneden

Til Olivia, en Sky -original, med Hugh Bonneville (Downton Abbey) i hovedrollen som romanforfatter Roald Dahl og Keeley Hawes (Bodyguard, Honor) som hans amerikanske skuespillerinne kone Patricia Neal. Basert på en sann historie, blir filmen utgitt på Sky Cinema denne måneden (Bilde: Thing One Limited / Sky Cinema)

Han så Patricias kvaler da hun husket den fryktelige samtalen fra sykehuset, i november 1962, og hørte på egen hånd om Roalds destruktive nedstigning til sorg.

Han stupte inn i et dypt mørke, livet hans ble et helvete, forteller Stephen oss.

Han delte ikke sorgen, han drakk mye. Han var fornærmende, verbalt, mot Tessa og Pat. Han ignorerte normale, dagligdagse ting. Han tenkte ikke på de andre barna, han ble fortært i sin egen sorg.

Det var flere måneder før han selv kunne si navnet til Olivia.

Patricia følte at hun hadde mistet mannen sin. Hun var ikke redd for ham, men redd for ham, hun visste ikke om han for sin egen fornuft kunne slå gjennom.

Hans forfatterskap av Charlie og sjokoladefabrikken - romanen som til slutt ville få ham til å bli anerkjent som forfatter - ble skrinlagt i et år.

Hans ene besettelse ble å bygge et minnesmerke på Olivias grav nær hjemmet deres til Great Missenden, Bucks - en perfekt verden av små figurer, dyr og trær for den lille jenta han elsket.

Roald Dahl (1916 - 1990), britisk romanforfatter, hjemme med døtrene Tessa og Olivia, 1960.

Dahl hjemme med døtrene Tessa og Olivia, 1960 (Bilde: Ben Martin/Getty Images)

Han bygde en hage, et monument for henne, og han var tvangsmessig i at han ikke lot henne slippe, forklarer Stephen.

Han holdt henne i live ved å gjøre det, det var en besettelse for ham.

Parets yngste datter Lucy, født i 1965, tre år etter Olivias død, husket det magiske landet for å konkurrere med dem i farens historier.

Hun beskrev en gang: Graven var dekket av miniatyrbonsai -trær, mye og mye, og vårt ansvar var å holde dem små. Det var som en liten verden.

kjendis storebror 2014 ta igjen

Miniatyrfigurer han ville samle og sette der, hester og sauer, små hus. Toppen av graven dekket dem, med mindre du visste at de var der, ville du ikke se dem.

Vi ville gå en gang i uken uten spørsmål. Han ville fortelle oss historier om Olivia. Han sa: 'Se på denne lille hesten jeg har kjøpt henne, hun kommer til å elske det'.

Amerikansk skuespillerinne Patricia Neal sammen med mannen, den walisiskfødte forfatteren Roald Dahl (1916 - 1990), på Screen Directors Awards, cirka 1962.

Dahl med sin kone, den amerikanske skuespilleren Patricia Neal, rundt 1962 (Bilde: Getty Images)

Parets var allerede et komplekst ekteskap, dårlig rustet til å tåle tragedier, påvirket av Roalds ofte kalde, bevoktede karakter - og av Patricias egen innrømmelse som først ikke var basert på ekte kjærlighet, fra hennes side i det minste.

hvem er fru brun

Skuespilleren, allerede en stjerne i Tinseltown, og Roald, en kjekk RAF -offiser, ble hemmelig agent (venn av Ian Fleming), ble journalist, møttes på et middagsselskap i 1952.

Hun var et stort trekkspill, etter å ha gjort seg bemerket i 1949s kontroversielle The Fountainhead og 1951's The Day The Earth Stood Still, og innrømmet opprinnelig å avsky den kjente kvinnen for sin frekke måte.

Likevel er hun frisk fra hjertesorg etter at hennes affære med den giftede skuespilleren Gary Cooper brøt sammen, etter aborten til babyen deres - en avgjørelse hun alltid angret på.

Og Stephen beskriver hvordan Patricia var desperat etter å få barn, og tiltrukket av den gåtefulle engelskmannen, husker dette behovet som å drive ekteskapet med Roald året etter.

Paret flyttet til slutt til Great Missenden på heltid for å oppdra sitt voksende yngel-Olivia, Tessa, den fremtidige moren til den tidligere modellen Sophie Dahl og Theo.

Men ekteskap for de to store personlighetene kom aldri til å bli enkelt.

Patricia var den første forsørgeren i utgangspunktet, med filmer inkludert 1961's Breakfast At Tiffany's, og Stephen antyder at det ikke hadde vært lett å godta for hennes stolte ektemann.

Hugh Bonneville og Keeley Hawes i en rystende scene fra filmen - ved deres døendes datters seng

Hugh Bonneville og Keeley Hawes i en rystende scene fra filmen (Bilde: Thing One Limited / Sky Cinema)

I mellomtiden hadde han forventninger til en husmor som ville tenke på ham.

Stephen forklarer: Hun lagde ikke frokost til ham, hun stod ikke opp før kl.

Forfatteren kommuniserte alltid langt lettere med barn enn voksne, inkludert kona.

Hans egne barn ville bli tatt med på magiske bilturer som jakter på luftballonger, eller våknet om natten for å piske opp hekksdrikker fra hermetiske pærer, melk og matfargestoffer.

Som forelder var han annerledes - han kunne snakke med barn på deres nivå med forståelse, sier Stephen.

Og så rammet tragedien.

I 1960, to år før Olivias meslinger, fikk baby Theo hjerneskade da vognen hans var involvert i en bilulykke. Væske bygget opp i kranialhulen, og etterlot ham blind.

Roald, noensinne drevet av et behov for å kontrollere, kastet seg ut i å lage en 'cerebral shunt' for drenering av væske sammen med leketøysmaker Stanley Wade og pediatrisk nevrokirurg Kenneth Till, som ble kjent som den mye brukte Dahl-Wade-Till (DWT) ventilen.

Men så kom den andre tragedien han ikke kunne kontrollere - Olivias sjeldne reaksjon på meslinger, encefalitt, i en tid da det ikke var vaksinasjon mot sykdommen.

Forsiden av Charlie og sjokoladefabrikken

En av Dahls klassiske barnebøker (Bilde: )

Men selv om sorgen hans utryddet hjemmet deres, forklarer Stephen faktisk at det ironisk nok var Roalds endelige oppkomst fra hans sorgramte helvete som en mer åpen og sårbar mann som lot Patricia bli forelsket i ham.

Vendepunktet kom, sier han, da Roald møtte Geoffrey Fisher, hans tidligere rektor, senere kalt erkebiskopen av Canterbury.

rullende steiner anita pallenberg

Spilt av avdøde Geoffrey Palmer i To Olivia - hans siste forestilling - gikk Roald til ham for veiledning, men det kom på uventet måte.

Geoffrey sa 'Tenk på et sted hvor Olivia var lykkeligst', beskriver Stephen. Og Roald sa 'Løp rundt med hundene sine'. Og Geoffrey sa 'Det er ingen hunder i himmelen'.

Påstanden sendte Roald i sint sammenbrudd - men en delte han til slutt med Patricia.

Jeg tror det var i det øyeblikket han knipset, og han åpnet til slutt for Patricia i en utgivelse etterpå, forklarer Stephen. Han kunne ikke skjønne at Olivia ikke var lykkelig, løp med hundene og kanin kaniner.

Det var et gjennombrudd for ham fordi han gråt. Noe han aldri gjorde. Og han sa navnet hennes.

Jeg tror Patricia elsket ham fra det øyeblikket han åpnet seg til slutten av ekteskapet, fortsetter han.

Hun sa at det var en ekte kjærlighet, hun følte noe annerledes.

Før hun avgudet ham, hadde de et godt sexliv, de hadde barna sine ... Men det var en dypere forståelse da Olivia døde, en sann kjærlighet.

Roald Dahl i senere liv

Roald Dahl i senere liv (Bilde: Getty)

Det var i kjølvannet av deres sorg at begge partnerne blomstret kreativt, Roald avsluttet Charlie og sjokoladefabrikken og fant suksess som barneforfatter, og Patricia vant Oscar for beste skuespillerinne for sin rolle overfor Paul Newman i filmen Hud.

Paret hadde en annen datter, Ophelia i 1964.

Men ytterligere tragedie lå foran oss. I 1965, da hun var gravid med parets femte barn, Lucy, bare to år etter Oscar -seieren, fikk Patricia tre massive slag og lå i koma i tre uker.

Hun ble lam på høyre side, ute av stand til å gå, knapt snakke og delvis blind.

Utrolig, med fullstendig hengivenhet - om enn med et grusomt regime som ble ansett som grusomt av venner - hjalp Roald til å pleie henne tilbake til nesten full helse innen et år.

I 1968 var hun tilbake på storskjermen i The Subject Was Roses, som hun vant en Oscar -nominasjon for.

Kanskje skriften var på veggen deres komplekse ekteskap ikke kunne vare.

I 1983 ble de skilt etter at ødelagte Patricia oppdaget Roalds 11-årige affære med sin nære venn, Felicity Crosland-som ble hans andre kone.

Men hun var alltid takknemlig overfor ham for at hun ble frisk igjen.

Hun la til og med såret til side for å besøke ham og Felicity kort før hans død 74 år gammel i 1990 - etter å ha solgt mer enn 250 millioner bøker.

Hun kalte ham alltid Mr Dahl, husker Stephen, fra skuespilleren som døde 84 år gammel i 2010. Det var alltid en dyp respekt der.

Se Også: