Lady Rolling Stone: Anita Pallenberg - den utrolige, karismatiske og vakre kvinnen som gikk ut av Keith Richards

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Keith Richards og Anita Pallenberg i Swinging Sixties(Bilde: Eric Harlow/)



lacey turner hotell cctv

Med sitt rufsete blonde hår, edderkoppsvarte vipper, flytende skjerf og hippy hatter, var Anita Pallenberg virkelig mor til alle steinungene.



Sikkert en elsker av to Rolling Stones, Brian Jones og Keith Richards, og ryktet elsker en tredje, Mick Jagger, hun var den opprinnelige It -jenta og musa fra 1960 -tallet til verdens mest berømte band.



Men skuespilleren og modellen, som har dødd i en alder av 73 år, var langt mer enn en trofévenninne eller gruppe.

Hun var Lady Rolling Stone - det strålende, karismatiske og dekadente stilikonet som formet populærkulturen og satte sex og narkotika i rock and roll.

Drikke- og narkotikautbyttet hennes var så legendarisk at hun ble kalt kvinnen som gikk ut av Keith Richards.



Gitaristen Keith, som skulle være hennes partner i 12 år og far til deres tre barn, minnet om sitt første møte og sa: Hun visste alt, og hun kunne si det på fem språk.

Anita ble kalt kvinnen som forlot Keith Richards (Bilde: Getty)



Hun skremte buksene av meg.

Venn Marianne Faithfull, kjæresten til Mick Jagger, sa at onde Anita nesten på egen hånd hadde forvandlet Stones fra popstjerner til kulturelle ikoner. Hun var den mest utrolige kvinnen jeg har møtt i mitt liv, sa Marianne.

Blendende, vakkert, hypnotisk og urovekkende. Andre kvinner fordampet ved siden av henne. Hun snakket i en utenlandsk italiensk-germansk-Cockney-slang som manglet syntaksen til et surrealistisk fragment, alt sammen en del av hennes skumle appell.

Men Anitas glamouristiske liv i hjertet av de svingende sekstitallet ville bli hjertesorg da stoffene tok sin toll.

artem og kara splitt

Anita modellert i Paris, Roma og New York (Bilde: NEWSAMpix)

Anita ble født i det tysk-okkuperte Roma i januar 1944. Faren hennes var et italiensk reisebyrå og kunstner, mens moren var en tysk sekretær. Anita gikk på tysk internat og ble flytende på fem språk.

Men hun ble utvist som 16 -åring, og begynte å modellere, først i Paris og Roma, og senere i New York. Hun studerte også medisin og grafisk design, men fullførte aldri et studium.

I 1965 tok en venn henne med på en Stones -konsert i München, og de snek seg bak scenen. Anita tilbød bandene litt hasj, og Brian Jones inviterte henne til hotellrommet hans.

Brian Jones inviterte Anita til hotellrommet sitt etter en konsert med Rolling Stones (Bilde: Getty)

De bodde sammen i to år, men tok begge mye LSD, noe som gjorde Jones paranoid og fornærmende.

I Marokko i 1967 så Keith at Brian slo Anita. Han satte henne i bilen sin og tok henne med til England hvor de bodde sammen. Jones døde to år senere.

Keith husket senere: Jeg liker en humørfylt kvinne. Og med Anita visste du at du tok en valkyrie - hun som bestemmer hvem som dør i kamp.

Det ble sagt at Mick Jagger respekterte Anitas mening om bandets musikk (Bilde: Getty)

katie pris før og etter

Hun var en virkelig innflytelse på bandet. Mick respekterte hennes mening nok til at spor på Beggars Banquet -albumet ble remikset da hun kritiserte dem. Hun sang også backing vokal på Sympathy for the Devil. Keiths livvakt, Tony Sanchez, beskrev Anita som en livskraft, en kvinne så mektig, så full av styrke og besluttsomhet at menn kom til å lene seg på henne.

Jo Bergman, en PA fra Stones fra 1967 til 1973, sa: Anita, Mick, Keith og Brian var The Rolling Stones. Hennes innflytelse var dyp.

Men livet med Stones surnet når de ble en pengemaskin. Anita ble holdt utenfor studioet og så lite om Keith, så hun begynte å handle igjen.

Anita, avbildet med Noel Gallagher, hang rundt en stein & apos; n & apos; rull folkemengden inn i hennes seniorår (Bilde: John Ferguson/)

sam bailey og michael bolton

Hun var i Barbarella, med Jane Fonda, i 1968 og samme år spilte hun sammen med Mick Jagger i Performance.

De ryktes å ha hatt en affære på settet, noe Anita alltid nektet for, selv om Keith ble sagt å ha ligget med Micks kjæreste Marianne.

Anita spilte også sykepleier i Candy, sammen med Marlon Brando. I sin selvbiografi, Life, sa Keith at Brando kidnappet henne en natt og leste poesien hennes, og da det mislyktes, prøvde hun å forføre Anita og meg sammen. Men de kalte fortsatt sitt første barn, Marlon, i 1969,

Tre år senere fikk de en datter, Løvetann Angela og i 1976 en sønn, Tara Jo Jo, som døde av lungebetennelse på 10 uker.

Marianne Faithfull sa at Anita 'var den mest utrolige kvinnen jeg har møtt i mitt liv' (Bilde: Jim Benett/)

Keiths mor insisterte deretter på å oppdra Angela hjemme i Kent, mens Anita og Keith reiste Marlon på veien.

Anita hadde alltid holdt tritt med Keiths sprit og helbredelse av narkotika. Men da de begynte å bruke heroin, overgikk hun ham. Han skrev: Jeg prøvde å rydde opp mange ganger, men ikke Anita.

I 1977 ble Keith arrestert i Toronto i besittelse av heroin. De gikk begge i rehabilitering. Det fungerte for ham, men ikke for henne.

robin williams kim kardashian

Det var ikke bare de originale steinene Anita var venner med - her er hun med Ronnie Wood i 2007 (Bilde: Getty)

I 2008 hevdet Anita at hun og Keith ble drevet fra hverandre av advokater som så på henne som en dårlig innflytelse. I 1978 ble hun satt opp i et hus i New York, slik at Marlon kunne begynne på skolen. Hun gikk i stykker. Vekten hennes ballooned til 13. som hennes utseende ble herjet av drikke og narkotika.

I 1979 ble hun arrestert mistenkt for drap etter at Scott Cantrell, 17, skjøt seg selv i hodet i sengen hennes med Keith -pistol.

Det ble sagt at Cantrell, grunnmannen deres, hadde et seksuelt forhold til Anita. Dødsfallet ble senere dømt til selvmord, til tross for rykter om at han og Anita spilte russisk rulett. Hun sa senere: Jeg følte ingenting. Det er et av underverkene ved narkotika og drikke.

Anita med en festjente, modell Kate Moss i 2010 (Bilde: Getty)

Men Marlon hadde vært i huset på den tiden, og det beviste slutten på Anita og Keiths forhold. Anita flyttet tilbake til London, hvor hun i 1987 endelig begynte på rehabilitering. Hun snudde livet, og fullførte en mote- og tekstilgrad på 1990 -tallet.

Kritikere sa at hennes utdanningsprogram var en triumf av stil over rusmisbruk, men Anita bestemte seg for en karriere som designer. Hun sa: Jeg liker ikke moteverdenen. Det er for ekkelt, for rip-off, for hardt.

Hun kom tilbake til skuespill og laget seks filmer til. I 2001 dukket hun opp i Absolutely Fabulous, og spilte djevelen sammen med Marianne Faithfull som Gud.

Anitas senere år ble brukt på å passe sin tildeling i Chelsea og sette pris på hennes to barnebarn, 20 og 16 år.

Spurt en gang av Courtney Love om hun noen gang ville ha plastisk kirurgi, sa Anita: Kjære, jeg var den vakreste kvinnen i 17 land. Jeg liker å være stygg!

I fjor sa Anita: Jeg er klar til å dø. Nå er jeg over 70 år, og for å være ærlig trodde jeg ikke at jeg skulle leve over 40.

Se Også: