Ikea avbryter sin ikoniske katalog - med den siste utgaven noensinne

Ikea

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nyhetene markerer slutten på en 69 år gammel tradisjon for flatpakkemøbelgiganten, etter å ha publisert sin første katalog i 1951(Bilde: Getty Images)



Butikkgiganten Ikea trekker støpselet i sin ikoniske katalog, 70 år etter lanseringen i Storbritannia.



Den svenske møbelkjeden sa at den nåværende utgaven - distribuert i mai i år - vil bli den siste som blir utgitt etter hvert som den blir helt digital.



Ikeas administrerende direktør, Konrad Grüss, sa: 'For både kunder og kolleger er Ikea-katalogen en publikasjon som gir mange følelser, minner og glede.

'I 70 år har det vært et av våre mest unike og ikoniske produkter, som har inspirert milliarder av mennesker over hele verden.

Ikea gir ut katalogen en gang i året, vanligvis i august eller september, og det er gratis for kjøpere å hente



'Å snu siden til vår kjære katalog er faktisk en naturlig prosess siden medieforbruket og kundeatferden har endret seg. For å nå ut til og samhandle med de mange menneskene, vil vi fortsette å inspirere til hjemmelagde løsninger på nye måter. '

Ingvar Kamprad - grunnleggeren av Ikea - satte sammen den første katalogen i 1951, den første noensinne med den ikoniske MK -vingestolen i brunt trekk.



I 1998 ble det digitalt, med en ny kontorutgave for arbeidsplasser.

Ikea sa at kjøpere nå blar gjennom samlingene sine helt online (Bilde: Publicity Picture)

I 2000, da internett tok fart, lanserte kjeden sin katalog med flere plattformer, tilgjengelig både på trykk og online.

På sitt høyeste år ble bladet distribuert i 200 millioner eksemplarer, i 69 forskjellige versjoner, 32 språk og til mer enn 50 markeder.

Forhandleren har kunngjort planer om å lansere en avskjedsbok høsten 2021, som den sier vil bli fylt med Ikea -møbler og inspirasjon til hjemmet.

Den sa at utgaven vil markere en 'hyllest og feiring' av katalogen, men være en engangspublikasjon i stedet for en årlig utgivelse.

Den nåværende katalogen dekker Ikea -serien fra sommeren i år og går inn i 2021.

Kunngjøringen følger et lignende trekk fra Argos, som kunngjorde at de ville slutte å trykke katalogen etter 50 år tilbake i juli.

Butikkgiganten vil akseptere den toårige utgaven av katalogen-over en milliard eksemplarer av dem har blitt trykt siden lanseringen i 1973-etter et skifte i kundenes shoppingvaner.

Nostalgisk: Den aller første Argos -katalogen i 1973

Argos -nettstedet er det tredje mest populære i Storbritannia, med mer enn en milliard besøk i året - et skifte som har blitt fremskyndet av pandemien.

-Gjennom flere tiår har Argos-katalogen kartlagt landets skiftende smak og trender i alt fra leker som må ha til de nyeste gadgets og utstyr, sa Mark Given, markedsføringssjef i Sainsbury's.

'Akkurat som våre kunders smak har endret seg gjennom årene, har også deres shoppingvaner. Vi ser et økende skifte mot digital shopping ved å bruke mobilappen, nettstedet og nettlesere i butikk. Å lukke boken i katalogen vil hjelpe oss med å fokusere på å levere spennende og inspirerende digitale shoppingopplevelser for å dekke behovene til våre kunder. '

Se Også: