Den rystende sanne historien bak BBCs Three Girls og hvordan varsleren Sara Rowbotham ble beveget til å ta affære

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

En rystende ny dramaserie, Three Girls, startet på BBC One tirsdag kveld, som er basert på den sjokkerende sanne historien om de unge ofrene for Rochdale -seksuell utnyttelsesring og hvordan de ble sviktet av myndighetene.



Det var en av de mest skremmende historiene i nyere tid; fortellingen om hvordan sårbare tenåringer hadde blitt utsatt for en gruppe middelaldrende menn og makthavere som ikke greide å stoppe misbruket til tross for flere anmodninger om hjelp.



Three Girls ble laget med full støtte fra ofrene og deres familier og detaljer om hvordan de unge kvinnene ble påført alkohol og narkotika før de ble misbrukt, hvorfor deres oppfordringer om hjelp opprinnelig ble ignorert av myndigheter, og hvordan deres skremmende verden til slutt ble blåst opp takk til arbeidet til Sara Rowbotham.



verste skolen i Storbritannia

Myndighetene ble deretter tvunget til å be om unnskyldning for ikke å ha stoppet overgrepet før.

Three Girls følger tre unge ofre for overgrepet; på bildet er skuespillerne Ria Zmitrowicz, Liv Hill og Lisa Riley (Bilde: BBC)

Hva skjedde i Rochdale?

Dramaet fokuserer på hendelsene i 2008 til 2012 og de sanne opplevelsene til tre unge jenter: søstrene Ruby og Amber, og deres venn Holly. Alle navnene deres er endret for å beskytte identiteten deres.



Alle tre jentene - i alderen 13 til 15 - ble utsatt for overgrep over flere år og alle ble gravide.

Amber ble tvunget til å hjelpe andre unge ofre.



Ruby, som har lærevansker, ble gravid som 13 -åring etter sex med en 42 år gammel mann og tok deretter en abort; under rettssaken snakket hun om at mannen var hennes venn, selv etter at seksuelle overgrepsringen var avdekket.

Nesten 50 unge jenter ble totalt utsatt for overgrep.

Tre jenter vil beskrive hvordan en gruppe middelaldrende menn, hovedsakelig pakistansk opprinnelse, var ansvarlig for den fryktelige stell, misbruk og handel med flere jenter, og hvordan de plaget sine ofre med alkohol og narkotika i et forsøk på å gjøre dem mer kompatible.

Skuespillerne Elllie Lightfood og Ria Zmitrowciz i en scene fra Three Girls (Bilde: BBC)

Sårbare unge jenter ble rettet mot steder som kebab -hurtigmatbutikker, hvor de fikk gratis sprit, gaver og mat før de ble tvunget til sex med flere fremmede.

Et offer sa at hun hadde blitt tvunget til å ha sex med opptil fem forskjellige menn på en dag, flere ganger i uken og var for redd til å snakke med myndighetene av frykt for hva som kan skje med henne hvis hun gjorde det. En annen ga bevis under rettssaken om å ha blitt voldtatt av to menn mens hun var 'så full' at hun kastet opp over sengen.

En sa: 'Jeg synes det de gjorde mot meg var ondt. De rev bort all min verdighet og min siste selvfølelse, og ved slutten av det hadde jeg ingen følelser overhodet fordi jeg var vant til å bli brukt og misbrukt daglig. '

Skuespillerne som spiller Amber, Holly og Ruby, karakterer basert på virkelige ofre (Bilde: BBC)

Skuespillerne Jill Halfpenny og Molly Windsor i en scene fra det tredelte dramaet (Bilde: BBC)

Hvem var ansvarlig for Rochdale -overgrepet?

Ni menn ble funnet skyldige i å ha vært involvert i seksuell utnyttelse av unge kvinner i Rochdale etter en rettssak ved Liverpool Crown Court i mai 2012.

De fikk straffer fra fire til 19 år bak lås og slå.

Shabir Ahmed, den gang 59, ble utnevnt til ringleder i gjengen og dømt til 19 års fengsel etter å ha blitt dømt for to voldtektstiltak, seksuelle overgrep, medhjelp til voldtekt og menneskehandel for seksuell utnyttelse.

Under Rochdale -rettssaken hadde dommeren sagt at ofrene ble voldtatt kaldt, ondskapsfullt og voldelig, og la til: Alle behandlet [ofrene] som om de var verdiløse og ikke respekterte.

hva betyr 422
Shabir Ahmed

Shabir Ahmed ble fengslet i 19 år (Bilde: PA)

Hvordan hjalp Sara Rowbotham med å finne rettferdighet?

Den forferdelige verden av Rochdale sexutnyttelsesringen ble offentliggjort i 2012 - men i 2008 hadde en tenåring rapportert detaljer om overgrep til myndighetene, bare for å bli ignorert.

Offeret avslørte overgrepet hun ble utsatt for da hun ble tatt inn av politiet for avhør i forbindelse med hærverk på en takeaway i Rochdale.

Jenta, den gang 15, fortalte detektiver hvordan hun hadde blitt voldtatt og mishandlet av en gjeng menn. Politiet etterforsket to menn, men da Crown Attorney Service gjennomgikk saken, ble saken henlagt da tenåringen ble ansett som et upålitelig vitne.

Det var ikke før i 2011 at beslutningen om å undersøke saken ble tatt, noe som falt sammen med en annen undersøkelse av en egen grooming -påstand.

Sara Rowbotham-spilt av Maxine Peake i Three Girls-var en seksuell helsearbeider og koordinator for Rochdale Crisis Intervention Team som la merke til det urovekkende mønsteret i seksuelle overgrep i området og uttrykte bekymringer overfor politi, barnevern og lokale råd.

Hun ble også ignorert flere ganger.

Maxine Peake, på bildet, spiller Sara Rowbotham, mens Lesley Sharp, til høyre, spiller Maggie Oliver (Bilde: BBC)

Skuespillerinne Maxine poserer som Sara Rowbotham (Bilde: BBC)

Sara har sagt at sjansene for å stoppe overgrepet begynte allerede i 2004, da hun begynte å gjøre den første av mange henvisninger til myndigheter hun ville sende gjennom årene for å starte en etterforskning.

De ble oversett, de ble diskriminert. De ble behandlet forferdelig av beskyttelsestjenester, sier hun. Jeg fortalte alle disse barna ble utsatt for overgrep. Når det gjelder meg, fortalte jeg det til alle.

I et intervju med Vergen Denne uken sa Sara at hennes rolle i seksuell helsehjelpstjeneste gjorde at hun kunne få tillit hos de unge ofrene og lære detaljer som de ellers aldri ville ha fortalt politi eller myndigheter.

Hun begynte deretter å se et mønster i overgrep i området.

Når jeg begynte å se størrelsen på problemet, gikk jeg ut av min måte å fortelle alle om det, forklarte hun.

'Men det virket som omfanget av denne forbrytelsen var noe folk bare ikke kunne se på. Oppringningene mine til politiet ble ignorert og sosialarbeidere fortalte meg at jentene tok livsstilsvalg. På den tiden trodde jeg at jeg skulle bli gal.

'Hvordan kunne ingen se at vi var midt i en stor krise der jenter ble voldtatt i industriell skala?

Hun fikk selskap på jakt etter rettferdighet av Maggie Oliver, en detektivkonstabel spilt av Lesley Sharp i dramaet.

Dramaet er en rystende klokke; rollebesetningen er avbildet på tilfluktssenteret (Bilde: BBC)

Årsakene til at myndighetene forlot enhver etterforskning av påstandene om overgrep, inkluderte et fokus på 'volumkriminalitet' som innbrudd og frykt for å oppmuntre til rasespenning, ettersom flertallet av de påståtte overgriperne var fra det pakistanske samfunnet.

Beskyldninger om rasisme kom fram under rettssaken da noen av de tiltalte påstod at de hadde blitt målrettet på grunn av rase, men dommer Gerald Clifton svarte med å si: 'Noen av dere, da de ble arrestert, sa at [påtalemyndigheten] var utløst av rase. Det er tull. Det som utløste denne påtalemyndigheten var din begjær og grådighet. '

Les mer

Tre jenter
Den sanne historien bak Three Girls Hvem er & pappa & apos; Shabir Ahmed? Hvem er Sara Rowbotham? REAL FACES of Three Girls cast

Etter avsløringen av Rochdale utnyttelsesring, ble myndighetene tvunget til å be ofrene om unnskyldning for ikke å ha handlet før.

Stor -Manchester -politiet innrømmet at de ikke hadde anerkjent omfanget av overgrepet, og det hadde vært en 'fullstendig mangel på forståelse' om hva som skjedde i samfunnet.

premiepenger for grand national

Kroneforfølgelsen og lokalrådet beklaget også feil.

Se Også: