Elvis Presley forstoppet i 4 måneder da obduksjon avslører grusomme detaljer om toalettdød

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mystery har lenge omgitt Elvis Presleys død etter at familien hans forseglet resultatene av obduksjonen i 50 år.



Kongen var bare 43 = da han ble funnet med forsiden ned på gulvet på badet hjemme hos ham i Graceland, og så ut til å ha falt av toalettet.



Det siste tiåret av livet hans hadde helsen tatt et dramatisk nesedyk. Etter år med narkotikamisbruk , den en gang smarte stjernen veide inn med 25 stein og hadde tilbrakt måneder på barrikadene på soverommet sitt og gorget på tallerkener med cheeseburgere.



Han trengte en sykepleier på heltid og nektet tilsynelatende å bade hele 1975, noe som fikk ham til å utvikle sår på kroppen.

courteney cox og matthew perry

Som et resultat av hans fryktelige kosthold, led han av kronisk forstoppelse, og det ble funnet at han hadde komprimert avføring som var fire måneder gammel og satt i tarmen.

Elvis Presley ble funnet død på gulvet på badet på Graceland -eiendommen

Elvis Presley ble funnet død på gulvet på badet på Graceland -eiendommen (Bilde: Michael Ochs Arkiv)



Sangeren var også på en cocktail med narkotika og hadde blitt foreskrevet nesten 9 000 piller, hetteglass og injeksjoner i de syv månedene før hans død.

Og det var kjæresten hans Ginger Alden som fant rock and roll -stjernens kropp med pyjamasbunnen rundt anklene og bunnen i luften.



Om den plagsomme scenen skrev Ginger, som bare var 21 på den tiden, i memoarene hennes: Armene hans lå på bakken, nær sidene, håndflatene vendt oppover.

Det var klart at fra det øyeblikket han landet på gulvet, hadde Elvis ikke beveget seg.

Jeg snudde forsiktig ansiktet hans mot meg. Et snev av luft kastet seg ut av nesen hans.

newcastle-fan slår hest
Elvis & apos; liket ble oppdaget av kjæresten Ginger

Elvis & apos; liket ble oppdaget av kjæresten Ginger

Tuppespissen ble knytt mellom tennene og ansiktet var flekkete.

Jeg løftet forsiktig det ene øyelokket. Øyet stirret rett frem og blodrødt.

En obduksjon ble utført samme dag, men rapporten ble umiddelbart forseglet i 50 år av familien, noe som utløste en rekke spekulasjoner om hva som drepte ham.

Dan Warlick, sjefforsker for Tennessee Office of the State Chief Medical Examiner, deltok på obduksjonen og drev den populære teorien om at Elvis døde mens han anstrengte seg for å gå på toalettet.

Han sa en gang: 'Presleys kroniske forstoppelse - et resultat av mange års reseptbelagte legemiddelmisbruk og høyt fettinnhold med høyt kolesterol - forårsaket det som kalles Valsalvas manøver. Enkelt sagt, belastningen ved å prøve å gjøre avføring komprimerte sangerens abdominale aorta og stengte hjertet hans.

Andre hevdet at han døde av en overdose av narkotika, men da etterforskningen ble åpnet igjen i 1994, var dødsmedisiner Joseph Davis uenig.

Elvis & apos; helse hadde forverret seg raskt i løpet av det siste tiåret av hans liv

Elvis & apos; helsen hadde forverret seg raskt det siste tiåret av hans liv (Bilde: Getty Images)

Han forklarte: 'Stillingen til Elvis Presleys kropp var slik at han var i ferd med å sette seg ned på varen da beslaget skjedde. Han slo seg frem på teppet, baksiden i luften, og var død da han traff gulvet.

'Hvis det hadde vært en overdose av narkotika, ville [Elvis] ha glidd inn i en stadig dvaletilstand. Han ville ha trukket opp pyjamasbunnen og kravlet til døren for å søke hjelp. Det tar timer å dø av narkotika. '

Obduksjonsresultatene skal låses opp i 2027, men inntil da har den største innsikten i stjernens mystiske død kommet fra en fremtredende California -lege, Forest Tennant, som faktisk gjennomgikk rapporten mens han forsvarte Elvis & apos; legen, Dr. George Nichopoulos, som senere ble frikjent for overskrevet medisiner.

For Mr Tennant var en viktig pekepinn i forringelsen av Elvis i hele kroppen, med nesten hvert organ plaget av dårlig helse.

Elvis hadde vært en skikkelig ung mann, men helsen gikk plutselig nedover bakken

Elvis hadde vært en skikkelig ung mann, men helsen gikk plutselig nedover bakken (Bilde: Corbis via Getty Images)

500 pund barselstipend

Som ung hadde Elvis vært ekstremt i form, spilte fotball og dyrket kampsport. Han begynte å misbruke narkotika, inkludert amfetamin, opioider og beroligende midler som tenåring, og er kjent for å ha hatt en forferdelig diett.

Men for Tennant var det ikke nok til å forklare den lange listen med sykdommer som rammet rockestjernen fra slutten av 1960 -tallet og fremover.

Først klaget han på svimmelhet, ryggsmerter og søvnløshet, øyeinfeksjoner og hodepine, og i 1973 ble han kjørt til sykehus i halv koma og fant å ha gulsott, alvorlig åndedrettssvikt, markert hevelse i ansiktet, oppblåst mage , forstoppelse, magesår, blødende sår og hepatitt.

En ung Elvis avbildet i sin beste alder mens han var i hæren

En ung Elvis avbildet i sin beste alder mens han var i hæren (Bilde: Getty)

Han ble innlagt på nytt på sykehus i 1975 med høyt blodtrykk, høyt kolesterol og en tilstand som kalles megakolon, hvorved tykktarmen blir oppblåst og kan tillate toksiner å oversvømme kroppen.

Han hadde også minst fire overdoser nær død som gjorde ham bevisstløs og trengte gjenoppliving, og hjertet hans var dobbelt så normal.

Og til tross for at han aldri har røyket, led han også av emfysem. Så hva hadde forårsaket alle disse sykdomsprosessene i magen, leveren, lungene, hjertet, ryggraden, øynene og tarmen?

simon monjack jasmin monjack

Forest mener at det hele stammet tilbake til en alvorlig hodeskade han pådro seg i 1967 som utløste en progressiv autoimmun inflammatorisk lidelse.

Elvis & apos; kroppen ble herjet av sykdom

Elvis & apos; kroppen ble herjet av sykdom (Bilde: Rex)

Etter hans mening, som delt i et medisinsk papir fra 2013, da Elvis snublet over en fjernsynsledning og slo seg ut på badekaret, var skaden så alvorlig at den forårsaket at hjernevev løsnet og sivet inn i blodsirkulasjonen.

Der identifiserte kroppen saken som fremmed og produserte antistoffer for å ødelegge den, noe som utløste hypogammaglobulinemi, en forstyrrelse i kroppens immunsystem.

På den tiden ble det lite forstått om autoimmunforhold, men i disse dager er det kjent at de forårsaker de fleste symptomene Elvis viste, fra kroniske smerter, irrasjonell oppførsel, fedme og forstørrede og syke organer som hjerter og tarm.

Og i 2016 fortalte Garry Rodgers, en pensjonert drapsdetektiv og rettsmedisinsk rettsmedisiner, til Huffington Post at med disse funnene i tankene, ville han ha tilskrevet Elvis & apos; død av et hjerteinfarkt forårsaket av hjertesykdom og bruk av narkotika forårsaket av en autoimmun sykdom som ble utløst av en hjerneskade.

Han sa: 'Jeg måtte klassifisere Elvis død som en ulykke. Det er ingen å klandre - absolutt ikke Elvis. Han var en alvorlig skadet og syk mann.

'Det er ingen spesifikk uaktsomhet fra noens side og definitivt ingen tildekking eller konspirasjon av en kriminell handling.

'Hvis Dr. Forrest Torrent har rett, var det rett og slett ikke en skikkelig forståelse da for å bestemme hva som egentlig drepte kongen av Rock & Roll.'

Se Også: