Dennis the Menace på 70 - en av de første slemme tegneseriene for barn og 'game changer'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dennis the Menace leter etter problemer med hunden Gnasher

Dennis the Menace leter etter problemer med hunden Gnasher(Bilde: PA)



Da redaktøren av Beano hørte en gammel musikkhall -sang med refrenget I'm Dennis the Menace fra Venezia, ble han slått av et glimt av inspirasjon.



George Moonie trodde det var det perfekte navnet på en ny karakter som ville være en slem skolegutt, og beordret de ansatte til å komme på jobb.



Sjefredaktør Ian Chisholm og artisten Davey Law la hodene sammen i en skotsk boozer og brakte Dennis til liv på baksiden av en fagpakke.

Chisholm tok Player's Navy Cut sigarettkartong og skisserte et bilde av en knobbete kneed gutt med mørkt pigget hår og Law utviklet sin grunnleggende tegning til en fullstendig design.

I dag feirer tegneseriefiguren sin 70-årsdag, selv om Dennis alltid vil være en veldig dårlig oppført 10 år gammel gutt.



Han brukte ikke alltid varemerket svart og rød stripet genser (fargene ble forøvrig senere valgt fordi de var de to sterkeste blekkene som ble tilgjengelige for skrivere på 1950 -tallet).

Hva var din favorittlesning da jeg vokste opp? Del minnene dine i kommentarfeltet



The Beano feirer 70 år for nasjonens favoritt tiåring

The Beano feirer 70 år med nasjonens favoritt tiåring (Bilde: Beano)

I begynnelsen ble Dennis skissert iført slips og blå genser, men Law visste at det ikke var det rette utseendet for ham.

Etter en makeover ga Dennis DC Thomson-utgitte Beano et sårt tiltrengt løft på et tidspunkt da det begynte å miste kanten.

Tegneserier Lew Stringer, som har jobbet på Beano så vel som rivalen Dandy, sier: Jeg synes det er rimelig å si at Law's Dennis the Menace var en spillveksler og muligens den mest innflytelsesrike karakteren i historien til britiske humorserier. Beano flagget i 1950 og var ikke lenger radikal.

Men det var en energi til Dennis the Menace, den var moderne og ble en av de første slemme guttfigurene i etterkrigstiden.

Hvordan karakteren utviklet seg gjennom årene

Hvordan karakteren utviklet seg gjennom årene (Bilde: Beano)

Selv om Dennis nå har blitt et verdifullt varemerke for DC Thomson, er kjernen i den ukentlige stripen, morsomme barn i alle aldre, akkurat som den alltid har gjort.

Law fortsatte å tegne karakteren i 20 år til han døde på slutten av 60 -tallet.

Helt tilfeldig debuterte den amerikanske tegneserien med samme navn i amerikanske aviser nøyaktig samme uke som Storbritannias Dennis.

De var veldig like, begge forårsaket kaos og bar til og med en katapult.

Enda viktigere var at begge var enormt vellykkede.

Mike Stirling, redaktør i Beano Studios, sa tidligere: Begge karakterene dukket faktisk opp på trykk akkurat samme dag.

Den aller første skissen av Dennis the Menace tegnet bokstavelig talt på baksiden av en tobakkspakke

Den aller første skissen av Dennis the Menace ble bokstavelig talt tegnet på baksiden av en tobakkspakke (Bilde: Rex -funksjoner)

Den amerikanske versjonen, laget av Hank Ketcham, var en nasjonalt syndikert avis, mens vår Dennis bor i Beanotown.

'Jeg har alltid trodd at vi var marginalt først, på grunn av tidsfristene for en ukentlig tegneserie og en avis.

Tilbake i Storbritannia fortsatte Dennis popularitet å vokse. I 1974 erstattet han Biffo the Bear som Beanos coverstjerne, en posisjon han har holdt seg i siden.

Hans lojale følgesvenn Gnasher, av den fiktive abessinske trådhårede rasen, ble ikke introdusert for tegneserien før i 1968.

Beano -forfatteren Jim Fowler hadde lest hvordan kjæledyr ofte ser ut som eierne sine, og ble bedt om å ta håret til Dennis og deretter gi det et ansikt og fire bein.

Dennis og Minnie the Minx er søskenbarn

Dennis og Minnie the Minx er søskenbarn

historien om å introdusere Gnasher var at Dennis fant ham streife rundt i gatene.

Gnasher var en hit og paret ble uatskillelige, noe som førte til at tegneserien ble endret til Dennis the Menace og Gnasher.

Dennis terroriserte lærere, spilte skøyer og forårsaket ødeleggelse i Beanotown, men den viktigste tilbakevendende historien er hans terrorkampanje mot The Softies, hovedsakelig Walter.

Det har vært flere tilpasninger for telly fra et dukketeater i 1990 på ITV til en CBBC -animert serie i 2017.

Storbritannias største familiefordeler
Hvor slem Dennis the Menace ble introdusert for lesepublikummet

Hvor slem Dennis the Menace ble introdusert for lesepublikummet

Kritikere av serien sa at Dennis var blitt mykere, og byttet ut varemerkets katapult med en iPad for å dempe volden. Walter, som ligner en uhyggelig likhet med Tory Jacob Rees-Mogg, ble skjerpet, så han ble ikke oppfattet som et offer for mobbing.

I en bok om sin tid som ansvarlig for tegneserien, avslørte Euan Kerr, som redigerte Beano mellom 1984 og 2006, hvordan han gjorde Walter til en trygg, sympatisk karakter og tonet ned mobbingen.

Han la til: Vi ga Walter til slutt også en kjæreste som et tiltak for å bekjempe ytterligere kritikk.

Dennis the Menace Fan Club ble lansert i 1976 og hentet mer enn en million medlemmer, i alderen syv til 70 år.

Kjendisfans og medlemmer av klubben har inkludert Thin Lizzy's Phil Lynott, Star Wars -skuespilleren Mark Hamill og prinsene William og Harry.

Grafikk viser hvordan du tegner Dennis -

EKSKLUSIVT: ‘How to Draw Dennis’ av den berømte kunstneren og Beano -illustratøren Nigel Parkinson i lang tid - slik at du kan lære å tegne Dennis som proffene! Bruk vår skrittvise veiledning

EKSKLUSIVT: ‘How to Draw Dennis’ av den berømte kunstneren og Beano -illustratøren Nigel Parkinson i lang tid - slik at du kan lære å tegne Dennis som proffene! Bruk vår skrittvise veiledning

For å markere Dennis 70-årsdag har Beano gitt ut en spesiell bursdagsutgave, gjeste-redigert av Strictly star og YouTube-prankster Joe Sugg.

Stirling legger til: I 70 år har Menace -familien spredt latter og unik Beano -jubel på tvers av flere generasjoner av barn og voksne.

Det er fantastisk å se hvilken innvirkning dagens Dennis har på barn, akkurat som faren og bestefaren gjorde før ham.

Dennis the Menace - 15 raske fakta

1 Dennis etternavn er faktisk Menace. Moren og faren hans er Sandra og Dennis Menace

2 De tre første artistene som tegnet Dennis ble alle kalt David

3 Dennis skaffer seg sin ikoniske stripete genser i april 1951, selv om vennen Curly blir sett med den i tidligere episoder

4 Den originale Dennis og nye Dennis har subtilt forskjellige design. Rekkefølgen på de røde og svarte ringene på trøyene er motsatt-den originale Dennis hadde svart-rød-svart-rød fra kragen og ned. Dagens Dennis bærer rød-svart-rød-svart fra kragen og ned.

5 Dennis og Minnie the Minx er søskenbarn - mødrene deres er søstre

Registrer deg på vårt nyhetsbrev for å få dagens største nyheter rett i innboksen din

The NEWSAM's nyhetsbrev gir deg de siste nyhetene, spennende showbiz- og TV -historier, sportsoppdateringer og viktig politisk informasjon.

Nyhetsbrevet sendes først ut på e -post hver morgen, kl. 12 og hver kveld.

Gå aldri glipp av et øyeblikk ved å melde deg på vårt nyhetsbrev her.

6 Dennis katapult er laget av eik, kirurgisk elastikk og skinn av en av farens gamle sykkeljakker.

7 I 75 -årsjubileumsutgaven av Beano ble Sir Alex Ferguson og David Beckham udødeliggjort i Beano, da Becks bestemmer seg for å flytte til Beanotown

8 Da Dennis møtte prinsen av Wales i 2012, brøt han med protokollen ved å tilby å håndhilse

9 Mens leserne er vant til å vite hva Gnasher mener, kan Dennis bare snakke med hunden sin bare en gang i året på Halloween

10 I den første Dennis -stripen noensinne hadde familien en pet terrier, som ikke har dukket opp siden

11 Det sies at Dennis er basert på en mann som heter Robert Fair, hvis foreldre var venner med Davey Law. Laws datter Rosemary avslørte: Robert var en liten drittsekk da han var gutt, og min far baserte Dennis sin energi, bevegelse og følelse av ondskap på ham da han tegnet tegningene sine.

12 Nirvana -sangeren Kurt Cobains røde og svarte genser, kjøpt for ham av kona Courtney Love av en irsk fan, var faktisk en offisiell Dennis the Menace -genser, men ingen av dem har noen gang innsett det.

13 I 2016 ble Boris Johnson parodiert som Dennis the Menace in Private Eye av tegneserieskaper Nick Newman på grunn av at Dennis er nådeløs og har ingen læringskurve.

14 I 1967 introduserte Law Dennis 'kvinnelige fetter Denise, men hun tok aldri tak i det, så han skrev henne raskt ut. Minnie var imidlertid mer vellykket.

15 Fra slutten av 1980 -tallet ble Dennis ikke lenger banket med stokk eller tøffel som straff for å gjenspeile endringen i tiden.

Se Også: