E.ON beordret å betale tusenvis i refusjon etter overbelastning av 1,6 millioner kunder

E.on

Horoskopet Ditt For I Morgen

E.ON

(Bilde: Getty Images)



Energileverandøren E.ON har blitt beordret til å betale tusenvis tilbake til husholdningene etter å ha belastet nesten 2 millioner kunder i desember i fjor.



Selskapet vil også betale ytterligere 627 312 pund til energikostnadsfondet, sa Ofgem.



Refusjonene er knyttet til en teknisk feil i desember etter at leverandøren gjorde endringer i E-kreditt-timer for forhåndsbetalingskunder (PPM).

Feilen resulterte i at kunder betalte regningene sine tidlig automatisk via direkte belastning.

Et flertall av de berørte betalingene skulle tas i januar 2021, men E.ON tok feilaktig ut betalinger 24. desember 2020, la Ofgem til.



Feilen, rapportert av The NEWSAM 1. juledag, fant at over en million kunder ble påvirket den gangen, med en enkelt mamma som var hjelpeløs etter å ha blitt belastet £ 170 uten forvarsel.

Ble du påvirket av den tidlige siktelsen? Gi oss beskjed: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



sea ​​palace weston-super-mare
Kunder har blitt bedt om å kontakte leverandøren for å avtale refusjon

Kunder har blitt bedt om å kontakte leverandøren for å avtale refusjon

Tusenvis flere står overfor utgifter, uventede kassakreditt, vanskeligheter med å betale før jul og andre uforutsette omstendigheter.

Regulatoren sa at E.ON ikke klarte å utføre passende kontroller for å sikre at dette ikke ville føre til utilsiktede konsekvenser for kundene.

Selskapet har så langt betalt £ 55.039 i godtgjørelse og goodwill til kunder som kontaktet leverandøren for å si at de hadde pådratt seg ekstra kostnader, utgifter eller annen skade, som følge av at gebyrene ble tatt tidlig.

Det sa at E.ON -kunder skulle søke erstatning hvis de ble negativt påvirket og ikke allerede har vært i kontakt med E.ON.

Dette inkluderer eventuelle bankkostnader som er påløpt som følge av den tidlige betalingen.

Anna Rossington, direktør for detaljhandel i Ofgem, sa: Ofgem forventer at leverandører overholder vilkårene for kontrakter de har med kundene, spesielt de avtalte betalingsdatoene for direkte belastning.

Denne feilen er en påminnelse til leverandører om at når de gjør endringer i systemene sine, må de foreta passende kontroller for å unngå utilsiktede konsekvenser for kundene.

Ofgem er alltid forberedt på å jobbe med leverandører som ikke har oppfylt sine forpliktelser, men som har meldt seg selv og er fast bestemt på å gjøre ting riktig, slik E.ON har gjort. '

boris johnson lockdown oppdatering

Jeg ble overbelastet - hvordan kan jeg få pengene tilbake?

E.ON sa at kunder som allerede har kommet med klager, har blitt refundert en samlet sum på 55.039 pund.

Leverandøren sa disse betalinger av goodwill & apos; ble gjort for å dekke eventuelle ekstra kostnader kundene måtte ha opplevd på grunn av den tekniske feilen.

Det sa E.ON -kunder bør søke erstatning hvis de ble negativt påvirket og ikke allerede har vært i kontakt med leverandøren.

Kunder kan kontakte oss ved å ringe 0345 052 0000. Linjene er åpne 08.00-20.00 mandag til fredag ​​og 08.00-18.00 på lørdager.

Det er verdt å merke seg at bare regningsbetaleren eller personen som er registrert på kontoen, vil kunne diskutere kostnadene.

Sørg for at du også har detaljer om ekstrakostnadene og kontonummeret ditt tilgjengelig.

Will Owen, energiekspert i Uswitch, sa: 'Det er sannsynligvis mange flere kunder som er berørt av denne feilen som ennå ikke har kontaktet E.ON for kompensasjon.

Hvis du er en E.ON -kunde, må du sjekke regningene dine for å se om du ble belastet tidlig og kontakte leverandøren hvis du ikke hører fra dem om en goodwillbetaling.

Det er viktig å alltid holde øye med alt som kommer ut av bankkontoen din, og hvis du oppdager noe uvanlig, må du kontakte leverandøren din med en gang.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: