Rasende Theresa May snakker til Tory -parlamentsmedlemmer for å ha hånet Jeremy Corbyns Grenfell -slips

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ap -leder Jeremy Corbyn hadde et lysegrønt slips til statsministerens spørsmål i dag som en hyllest til de 72 ofrene for Grenfell Tower Fire.



Men som familiene til de døde så på fra de offentlige galleriene, bestemte noen Tory -parlamentsmedlemmer seg for å håne Corbyns slips.



Visste de ikke eller brydde seg ikke?



En rasende Theresa May trodde tydeligvis at det var uvitenhet. Hun ble sett på å smelle kolleger som hånet Labour -lederen.

'Det er for Grenfell,' sa den tidligere glødende tidligere statsministeren til chuntering backbenchers, da Corbyn foreslo at de var 'sjalu'.

Det kom før Johnson førte hyllest til ofrene for brannen i begynnelsen av en debatt om rapporten.



ung dame colin campbell

Fru Mays kommentar ble ikke fanget på video, men ble vitne til av NEWSAM og andre journalister. Det var ikke klart nøyaktig hvem som sa hva, men flere parlamentsmedlemmer ble sett ler på Tory -benkene.

Senere i økten berømmet Tory Huw Merriman høyttaler John Bercow for å ha på seg et Arsenal -slips og spurte Jeremy Corbyn, også en Gunners -fan, hvorfor han ikke hadde på seg foran lagets oppgjør med Liverpool i kveld.



Corbyns slips hyllet ofrene

Merriman sa: Det er en glede å se deg i Arsenal -slipset ditt. Jeg beklager at opposisjonslederen ikke har båret sitt eget.

'Det er for Grenfell,' ropte parlamentsmedlemmene høyt tilbake til Merriman.

Labour's Shadow Education Secretary Angela Rayner twitret: ' #Tory bakbenkerne hånet Jeremy Corbyn for fargen på hans grønne slips!

'Det handler om respekt for Grenfell. Sjokkerende mangel på bevissthet fra noen Tory -parlamentsmedlemmer! # PMQs '

En talskvinne fra Labour bekreftet at slipset ble valgt til ære for Grenfell -overlevende. Parlamentsmedlemmer stod senere et minutts stillhet til ære for ofrene, med rystende hyllester inkludert fra Boris Johnson.

224 engel nummer betydning

Johnson åpnet Grenfell -debatten etter PMQ, og sa: 'De etterlatte, de overlevende og medlemmene i North Kensington -samfunnet som ble med oss ​​i galleriene i dag, har hver sin historie å fortelle, sitt perspektiv på det som skjedde på Grenfell.

Men de siste to og et halvt årene har de vært forent i kampen for å avdekke sannheten. Det er ikke en kamp de noen gang ville ha valgt. Men det er en de har tatt opp med besluttsomhet, med engasjement og med stor verdighet.

'Likevel har deres eksepsjonelle utholdenhet i å søke rettferdighet ikke alltid blitt matchet av deres tro på systemets evne til å levere. Dette er ingen overraskelse. Tross alt har de blitt sviktet mange ganger før.

'For ofte oversett og ignorert i månedene og årene før tragedien og skammelig mislyktes av institusjonene som skulle tjene dem i dagene og ukene etter den.'

Det kommer etter at overlevende fra brannen ønsket en fordømmende rapport velkommen som sa at London Fire Brigade (LFB) brøt nasjonale retningslinjer gjennom 'alvorlig utilstrekkelig' forberedelse.

sean walsh kommer strengt tatt dansende

Andre parlamentsmedlemmer, inkludert statsministeren, hadde også pin -merker til ære for ofrene

Etter at tårnet er revet, vil stedet trolig bli et minnesmerke for de drepte i brannen (Bilde: PA)

Sir Martin Moore-Bick sa at fraværet av en plan for å evakuere tårnet var en 'stor utelatelse' av LFB, og flere liv kunne ha blitt reddet hvis 'stay-put' -politikken hadde blitt forlatt tidligere.

Det var også mangel på opplæring for å hjelpe hendelsesbefalene med å kjenne igjen når dette kan være nødvendig, sa etterforskningsdommeren.

Etterlatte familiemedlemmer sa at det var 'hjerteskjærende' at flere av deres nærmeste kunne ha blitt reddet, men noen organisasjoner satte spørsmålstegn ved undersøkelsesformann Sir Martin 's påstand om at evakuering ville ha vært mulig.

Noen av hans 46 anbefalinger krever 'presserende handling' fra regjeringen og andre med ansvar for 'tilsyn og ledelse' av nødetatene, sa han i et brev til statsministeren.

El Alami Hamdan henvender seg til media i dag etter at Grenfell -rapporten ble utgitt (Bilde: Peter Summers)

Les mer

angelina jolie ser like kirurgi
Siste britiske politikknyheter
Brev til Boris etter at festen ble avlyst Arbeidskandidat mister far til virus Transgenderreformer skrinlagt Redning av Coronavirus - hva betyr det

Parlamentsmedlemmer debatterte funnene i rapporten etter PMQ -er, og Boris Johnson sa at London våknet den dagen til et 'stygt arr av svart røyk' og 'scene med skrekk og desperasjon'.

'Det som skjedde den kvelden var alt annet enn normalt,' sa statsministeren.

Partiledere inkludert statsministeren jobber med det lysegrønne hjertemerket som også er en del av kampanjen for aldri å glemme ofrene for brannen.

En talsmann for Labour sa senere at Tory -parlamentsmedlemmene & apos; oppførselen var 'foraktelig'.

Han sa: Jeg synes det er ganske foraktelig, for som du vil være klar hadde han et grønt slips som et tegn på respekt for ofrene for Grenfell -katastrofen.

'De Tory -parlamentsmedlemmene som hånet hans slips, ville bedre støtte rettferdighet for familiene og ofrene for Grenfell -brannen og de som har omkommet i lignende brann og gir sikkerhet og beskyttelse for mennesker som bor i høyblokker over hele landet.

Se Også: