Boris Johnson -kunngjøring: PM oppdaterer nasjonen 19. juli 'Freedom Day' - RECAP

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Se direkte: Boris Johnson leder pressekonferanse i Downing St.

Viktige hendelser

Boris Johnson har uttalt seg etter at det ble kunngjort at England vil gå videre med planer om å oppheve nesten alle juridiske restriksjoner på det daglige livet 19. juli.



Han sa til en pressekonferanse i Downing Street i kveld: 'Det er helt avgjørende at vi fortsetter nå med forsiktighet, og jeg kan ikke si dette kraftig eller ettertrykkelig nok: denne pandemien er ikke over.



'Denne sykdommen, coronavirus, bærer fortsatt risiko for deg og din familie.



'Vi kan ikke bare vende tilbake umiddelbart fra mandag 19. juli til livet slik det var før Covid.

'Vi vil holde fast i planen vår om å oppheve lovlige restriksjoner og å oppheve sosial distanse, men vi forventer og anbefaler at folk bærer et ansikt som dekker i overfylte og lukkede rom der du kommer i kontakt med dem du vanligvis ikke møter, for eksempel på offentlig transport.'

Tidligere mandag fortalte helseminister Sajid Javid underhuset at flertallet av sosiale grenser kan fjernes i løpet av uker & apos; tid.



Han sa: 'Vi er overbevist om at dette er den riktige tiden for å komme vår nasjon nærmere et normalt liv, så vi går videre til neste trinn i veikartet den 19. juli.'

kneprotese kostnad nhs

Bruken av innenlandske vaksinepass og ansiktsmasker vil fortsatt bli oppmuntret, sa Javid.



Regjeringen har tidligere sagt at fra trinn 4 vil alle coronavirus -restriksjoner på samlinger bli fjernet, masker vil ikke lenger være lovlig påkrevd, sosiale distanseringstiltak vil bli opphevet og ordren om å jobbe hjemmefra vil bli opphevet.

Men mens de juridiske restriksjonene gjelder, vil veiledning gjøre det klart at mennesker og firmaer forventes å fortsette å iverksette tiltak for å begrense spredningen av viruset.

Helsedepartementet sa at 34 471 mennesker hadde testet positivt for Covid -19 mandag - den sjette dagen på rad som tallet har vært over 30 000.

Registrer deg for vårt daglige nyhetsbrev om koronaviruset for å holde deg oppdatert med all vesentlig informasjon og endringer på www.NEWSAM.co.uk/email.

18:24 Jonathan Coles

PM sier slutten av lockdown ikke en invitasjon til en 'stor jubileum'

Boris Johnson sa at det siste trinnet i veikartet 'ikke bør tas som en invitasjon av alle bare for å ha et stort jubileum og frihet fra enhver form for forsiktighet eller tilbakeholdenhet'.

Statsministeren sa til en briefing i Downing Street: 'Jeg tror det vi ønsker å gjøre er å få folk til å tenke nøye over slutten på restriksjonene som vi kunngjør i dag.

'Dette er ikke slutten på Covid, det krever konstant årvåkenhet. Det betyr å tenke på andre så vel som deg selv.

'Det betyr å tenke på å bruke et ansiktsdeksel i trange rom hvor du møter andre mennesker som du vanligvis ikke møter, som vi sa tidligere og vi sa i forrige uke.

'Fordi de juridiske restriksjonene har blitt av, bør ikke alle ta det som en invitasjon til bare å ha et stort jubileum og frihet fra enhver form for forsiktighet eller tilbakeholdenhet.'

18: 15NØKKELHENDELSE

Finn ut hvordan antall coronavirus -tilfeller i ditt område

Vil du finne ut antall tilfeller av koronavirus i ditt område?

Bruk NEWSAM's praktiske verktøy - lenket nedenfor - for å få tilgang til dataene.

Finn ut hvordan Covid-19 påvirker hvor du bor ved å legge til postnummeret ditt.