DWP-appelltidene for funksjonshemmede skyter i været da PIP-ventetid dobles til det høyeste noensinne

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Folk venter nå i gjennomsnitt 69 dager på en intern gjennomgang av DWP(Bilde: Getty Images/EyeEm)



Uførløse funksjonshemmede venter to måneder på grunnleggende vurderinger av fordelene sine etter at appelltidene er blitt høyest.



Sårbare mennesker som nektes personlig uavhengighetsbetaling (PIP) venter nå i gjennomsnitt 69 dager på en intern gjennomgang av Institutt for arbeid og pensjon.



Tallet, som dateres til juli 2019 og ble publisert i dag, er mer enn det dobbelte av den 32-dagers gjennomsnittlige ventetiden i juli 2018.

Det antas at & apos; Obligatoriske revurderinger & apos; tar lengre tid etter at Tory -ministrene lovet å gjøre dem grundigere.

Tidligere DWP -sekretær Amber Rudd lovet i mars å 'forbedre' systemet 'for å innhente ytterligere bevis fra fordringshavere og ta mer nøyaktige avgjørelser før.'



Tidligere DWP -sekretær Amber Rudd lovet i mars å 'forbedre' systemet (Bilde: PA)

Men det ser ut til at reformene har forårsaket en flaskehals i systemet - som bare er det første trinnet som fordringer krever gjennom for å anke saken sin.



mel b. trene

Færre enn en tredjedel av menneskene (32%) vinner de interne vurderingene, noe som får tusenvis av funksjonshemmede til å kjempe hver måned i en uavhengig domstol.

Når de har søkt om en domstol, må saksøkerne i gjennomsnitt vente syv måneder på en høring - hvorav 74% ender med seier mot DWP.

Michael Griffin fra Parkinson's UK sa: 'Det er ingen overraskelse at regjeringens unnlatelse av å handle på feilene med PIP har resultert i ventetid mer enn dobling i løpet av det siste året.

75% av PIP -avgjørelsene reverseres når sakene blir behandlet av en nemnd.

'Men folk må i gjennomsnitt vente tolv måneder fra starten av denne prosessen for å få den riktige avgjørelsen.

I de fleste tilfeller vil de ikke motta penger mens de venter. Uten den viktige økonomiske støtten som PIP skal gi, tvinges folk til å velge mellom å betale for mat eller medisiner. Dette er rett og slett uakseptabelt.

Regjeringen kan ikke ignorere disse forsinkelsene lenger. Å innføre en måltid på tre måneder for en sak som skal behandles av en domstol, vil i det minste redusere noe av stresset og usikkerheten som PIP forårsaker for funksjonshemmede.

Lib Dem tidligere helseminister Sir Norman Lamb sa: 'Denne situasjonen er helt uakseptabel.

'Den økonomiske effekten av å miste retten til fordeler mens du venter på at en appell skal bli hørt, kan være enorm. Flere av mine velgere har massivt påvirket.

'Det kan resultere i at du mister hjemmet ditt, at ekteskap blir ødelagt og at forhold blir forstyrret.

madeleine mccann søsken nå

Jeg er også sterkt klar over at disse lange ventene kan påvirke folks psykiske helse alvorlig. Dette er helt urettferdig. Rettferdighet forsinket er rettferdighet nektet. '

Avdeling for arbeid og pensjon

Avdeling for arbeid og pensjon (Bilde: PA)

Mer enn 4,6 millioner mennesker har søkt om PIP, som gir folk opptil 148,85 pund i uken for å dekke kostnadene ved funksjonshemming, siden den begynte å erstatte gamle ytelser i 2013.

Rundt halvparten, 2,4 millioner, ble tildelt, og det er for øyeblikket 2,2 millioner fordringshavere som har rett til fordelen.

Interne granskningstider for en egen sykepenger, sysselsettings- og støttepenger, har holdt seg omtrent stabile på bare 8 dager.

Les mer

Siste britiske politikknyheter
Brev til Boris etter at festen ble avlyst Arbeidskandidat mister far til virus Transgenderreformer skrinlagt Redning av Coronavirus - hva betyr det

Likevel for PIP har de skutt opp siden i fjor sommer, etter at de tidligere har svevet rundt 20 til 35 uker i tre år.

Behandlingstiden økte hver eneste måned mellom august 2018 og januar, fra 32 dager til 54 dager.

Etter en kort dukkert steg de igjen hver måned mellom mars og juli, og nådde en topp på 69 dager.

I mellomtiden ble nye tall i dag vist at nesten halvparten av klager mot DWP som ble undersøkt i fjor fikk medhold - 359 av 806 (44%).

En mann ble betalt 500 pund i erstatning etter at DWP forsinket seks år med å sende ham ordentlig papirarbeid som gjorde at han kunne anke.

billig ray-ban wayfarer

En annen mann ble sendt motstridende og 'forvirrende' brev etter at DWP ved et uhell registrerte to motstridende PIP -krav i hans navn.

En talsmann for DWP sa: Vi vil at folk skal få riktig PIP -utfall så raskt som mulig. Derfor har vi introdusert en ny tilnærming for å samle bevis, slik at færre må gå til anke, og vi har rekruttert ekstra personale for å redusere ventetiden.

Se Også: