Inne i milliardæren Littlewoods -familien etter barnebarns arvskamp på 1,4 millioner pund

Milliardærer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selskapet var ikonisk i sin storhetstid, men ble i 2002 fortalt eierne av Telegraph -avisene for 750 millioner pund(Bilde: Daglig rekord)



Familien på 1,2 milliarder pund bak Littlewoods Pools ble i går dømt til å betale 1,4 millioner pund til barnebarnet sitt, etter at en rad om arv gjorde det til High Court.



Matthew Velarde, barnebarn av en av grunnleggerne av Littlewoods detaljhandels- og tippefirma, overbeviste en dommer om at han hadde krav på like stor andel som søsknene til morens eiendom.



Men hvem er Moores og hvor kom formuen deres på milliarder pund fra?

Det var 1923 da John Moore og broren Cecil, de to sønnene til en murer fra Lancashire, kom på ideen om å lansere betting -spill.

5-stjerners hotellbesetning

Duoen begynte å selge dem utenfor Manchester Uniteds Old Trafford -bakke senere samme år.



Ideen deres mislyktes først, og kostet dem alle de første investorene, men i 1932, etter et tiår med tap, begynte ordet å komme ut.

Littlewoods var det første selskapet som leverte bassenger og solgte dem utenfor Manchester Uniteds Old Trafford -bakke i 1923

Littlewoods var det første selskapet som leverte bassenger og solgte dem utenfor Manchester Uniteds Old Trafford -bakke i 1923 (Bilde: Getty Images)



En kunstner som forbereder kuponger (Bilde: NEWSAMpix)

Bruce Forsyth

Bruce Forsyth presenterer en sjekk fra Littlewoods Pools for en gruvearbeider i Yorkshire som vant 152 319 pund (Bilde: Getty)

Selskapet begynte å ekspandere, og vokste raskt til en av de største fotballbassengvirksomhetene i verden - til og med sponsing av FA -cupen.

Duoen kjøpte aksjer i Liverpool og Everton fotballklubber.

Virksomheten utvidet senere til postordrehandel og solgte katalogprodukter til husholdninger-for det meste kvinner-under merkevaren Littlewoods.

Postordrevirksomheten utvidet seg og den første Littlewoods high street-butikken åpnet i 1937 i Blackpool. På høyden hadde den omtrent 25 000 ansatte.

Selskapet grunnla senere posten for å bestille virksomhet under navnet Littlewoods

Moores, med en samlet formue på rundt 1,21 milliarder pund, er rangert blant de 140 mest velstående menneskene i Storbritannia (Bilde: NEWSAMpix)

Liverpool universitet er oppkalt etter grunnleggeren Sir John Moores [bildet]

Liverpool universitet er oppkalt etter grunnleggeren Sir John Moores [bildet] (Bilde: NEWSAMpix)

lionel messi christian ronaldo
Patricia Moores, Littlewoods Pools arving

Døden til Patricia Moores, datter av bassengets grunnlegger Cecil Moores, utløste en bitter feide blant hennes tre barn, som denne uken nådde høyesterett (Bilde: ANL/REX/Shutterstock)

I 1982 var det det største private selskapet i Europa og det største familieeide firmaet i Storbritannia.

Moores, som på et tidspunkt var rikere enn dronningen, er i dag en av Storbritannias rikeste familier takket være deres formue på 1,21 milliarder pund.

Liverpools John Moores University er oppkalt etter Sir John, som døde i 1993, 97 år gammel, og begge brødrene er statuer på Liverpools Church Street.

I 2002 ble Littlewoods -selskapet solgt til eierne av Telegraph Newspapers, Barclay -brødrene, for 750 millioner pund, og etterlot mange medlemmer av Moores -familien med store formuer.

Etter døden til Cecils datter, Patricia Moores, i 2017, 86 år gammel hjemme hos henne på Isle of Man, begynte hans barnebarn imidlertid en juridisk kamp om hennes andel av familiemiljøene.

High street-merket kollapset i 2004, men på sitt høydepunkt gjorde Littlewoods Storbritannias største familieeide selskap

High street-merket kollapset i 2004, men på sitt høydepunkt var Storbritannias største familieeide selskap (Bilde: SPEILSKJERM GRAB)

Noen av butikkene ble overtatt av Primark mens merket ble solgt til Very.co.uk

Noen av butikkene ble overtatt av Primark mens merket ble solgt til Very.co.uk (Bilde: PA)

Det har blitt rapportert at Patricia mottok 25 millioner pund fra salget av Littlewoods, og da hun døde 86 år etterlot en eiendom på 40 millioner pund et herskapshus på 2 millioner pund og et stort tillitsfond bak seg.

Hennes tre barn, Christian, 63, Rebecca og Matthew Velarde, 61, gikk til retten i en tvist om betydningen av hennes testamente.

Høyesterett hørte at Patricia hadde mottatt tillitsfondet før farens død og utnevnte de tre barna hennes til likeverdige i 1981, bare for å ombestemme seg i 1997 og kutte Matthew etter skilsmissen.

Tillitsfondet var ment å bli splittet på tidspunktet for hennes død, men den juridiske krangel mellom barna om hvorvidt Matthew var blitt kuttet ut av den delen av boet førte til en forsinkelse på fire år i distribusjonen.

man utd kit 19/20
Matthew Velarde, 61, sier at moren hans alltid hadde til hensikt å gi ham en del av arven hennes

Matthew Velarde, 61, sier at moren hans alltid hadde til hensikt å gi ham en del av arven hennes (Bilde: Champion News)

Christian argumenterte for at han og Rebecca var mottakerne av fondet, som skulle betale en ukjent sum ved morens død.

Matthew hevdet at en klausul i testamentet viste at moren hadde til hensikt å la ham tilbake til like stor del av tilliten som søsknene hans.

Etter å ha dømt Matthews gunst i går, beskrev nestmester Martin Dray testamentet som 'tvetydig'.

Dommeren sa imidlertid at Patricia to ganger klart hadde uttalt: 'Jeg ønsker i min testamente at alle mine verdensomspennende eiendeler skal tas i betraktning og deles likt mellom mine tre barn.'

Han bestemte at som et resultat 'Christian, Rebecca og Matthew hver er mottakere under oppgjøret i like store deler'. Dommeren avslørte ikke verdien av tilliten som de tre søsknene nå vil dele.

Se Også: