Dusinvis av EE- og BT -kunder blokkerte fra gratis dataroaming på ferie - til tross for reiser innenfor EU

Bt Mobile

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kunder bør varsles om forbudet før de inngår kontrakt



En rekke EE- og BT -kunder har ikke fått tilgang til gratis data, samtaler og tekster i utlandet i sommer - til tross for nye lover som betyr at bedrifter ikke lenger kan belaste kundene for å bruke britisk godtgjørelse i Europa.



15. juni, nye regler trådte i kraft som forbød nettverk å belaste feriegjester for å ringe, sende tekst eller surfe på nettet i rundt 40 land - men det har nå vist seg at noen kunder kan ha gått glipp av at de ikke klarte de første kredittkontrollene.



Hva skjedde egentlig?

British Telecom (BT) -logoen

En kunde sa at han var helt uvitende om forbudet - helt til han dro til utlandet (Bilde: Getty Images)

Hver kunde som tegner en mobiltelefonkontrakt må bestå en kredittsjekk først. I de fleste tilfeller, for eksempel med O2 eller Vodafone, hvis du faller, vil du ikke kunne registrere deg i det hele tatt.

Imidlertid vil EE og BT - som begge eies av BT -konsernet - betale et beløp på bekostning av din verdensomspennende roaming.



I stedet vil de sette et tre til seks måneders forbud mot roaming over kontoen din - noe som betyr at du ikke vil kunne bruke telefonen i utlandet, uavhengig av om du betaler for den eller ikke.

Firmaene sier at disse retningslinjene er for å 'beskytte' kundene og redusere sin egen kommersielle risiko.



Forbudene, som ikke er nye, gjelder for alle kunder som ikke klarer kredittkontrollen - til tross for at gratis dataroaming i hele EU nå er loven.

EE sier en av de viktigste årsakene bak forbudet er å beskytte kundene mot å bruke premiumnumre, som kan belastes i utlandet.

trillinger separert ved fødselen

Les mer

Alt du trenger å vite om kredittrapporter
Hvordan øke kredittvurderingen din Sjekk kredittrapporten din gratis 5 myter om kredittrapporter Hva banker ser når du søker om lån

I lys av åpenbaringen sier BT nå at det vil vurdere å oppheve forbudet fra sak til sak.

EE sier at noen berørte kunder også kan velge å betale et depositum på £ 50 for å kunne vandre.

BT Mobile -kunde Robert, 28, fra London, fortalte Penger SparerEkspert - som først avdekket problemet - at han ikke var klar over forbudet før han oppdaget at han hadde blitt blokkert i utlandet.

'Jeg tok kontrakten min i mai 2017 uten å vite at jeg hadde blokken på plass. Da jeg nylig reiste til Italia [i august], hadde jeg ingen forbindelse i det hele tatt til et nettverk. Jeg snakket med kundeservice og ble informert om at blokken var på plass, sier Robert til MoneySavingExpert.

'De har gitt meg en kredittfradrag [i Storbritannia], men lar meg ikke roaming i EU, noe som virker litt rart, da det ikke vil være noen ekstra kostnader.'

EE mobiltelefonbutikk

EE sier at kunder som ikke klarer kredittsjekk vil kunne betale et depositum for å streife utenlands (Bilde: Getty)

En talsperson for EE sa: 'Alle disse alternativene er på plass for å gi det største utvalget til alle våre kunder, selv de som har hatt en dårlig kreditthistorie, i tillegg til å beskytte dem mot ytterligere økonomisk stress og oss mot svindel og risikoen for dårlig gjeld. '

EE har også sagt at kunder som ikke klarer kredittsjekker kan velge å betale et depositum på £ 50 for å streife omkring - dette vil deretter bli returnert etter tre måneders vanlige regningsbetalinger.

I de mest ekstreme tilfellene hvor kundene har en veldig dårlig kreditthistorie, sier nettverket at det kan tilby kunden en helt grunnleggende SIM-månedlig månedlig abonnement som ikke har mulighet til å streife omkring, ringe internasjonalt eller bruke premium rate-tjenester.

Når de er kvalifisert til å oppgradere eller endre planer, kan disse kundene gå videre til en fullverdig plan hvis de har etablert en god betalingsrekord.

En talsperson for BT sa: BT Mobile jobber med sine kunder for å forstå deres behov best og foreslår planer deretter. Som en del av denne prosessen er det vår policy for nye kontraktskunder å gjennomgå en kredittsjekk. Hvis en kunde ikke klarer en kredittsjekk, vil vi introdusere en bar i en periode på 6 måneder som tar sikte på å beskytte både kundene våre og redusere vår kommersielle risiko.

En kunde blir varslet under kjøpsprosessen hvis de har mislyktes i kredittsjekken, og det er deretter opp til dem å velge om de vil fortsette og registrere seg som en BT Mobile -kunde i utgangspunktet på en sim -kontrakt bare innenlands.

Hvis vi løfter baren (som ikke bare dekker EU, men RoW -roaming og internasjonal direkteoppringing), utsetter dette kunden for å ta opp flere avgifter (opptil en grense på 50 EUR i EU og RoW -roaming per måned og ubegrensede avgifter på IDD). Noen av disse personene, som representerer en svært liten prosentandel av vår kundebase, inkludert husholdninger med lav inntekt, og som er minst i stand til å betale tilbake disse kostnadene når de faktureres.

Vi oppfordrer alltid kundene våre til å sjekke regningen i MyBT -appen eller online og kontakte kundeservice hvis de har spørsmål om fakturering. Tillegget av denne linjen fungerer som et ekstra beskyttelseslag for kundene.

Gratis fakta om dataroaming

Torsdag 15. juni ble det ulovlig å belaste folk mer for å bruke telefonene sine i ett EU -land enn et annet.

Det betyr at du får bruke data, samtaler og tekster på samme måte på fastlands -Europa som du kan hjemme.

Men nettverk har veldig forskjellige syn på hvilke land de inkluderer gratis i planene sine - med Sveits, Scandanvia, Kanaløyene og Monaco alt inkludert eller ekskludert avhengig av avtalen din.

Og andre planer inkluderer så forskjellige steder som Sri Lanka, Singapore, Australia og USA sammen med Europa.

Dette er landene som er inkludert i de store nettverkene:

Her er de viktigste spørsmålene besvart - inkludert hva skjer med gratis roaming etter Brexit

Se Også: