Inne i den hjerteskjærende virkelige tragedien som inspirerte ITV -dramaet A Confession

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Et bilde av Becky på 15 år med moren Karen på bryllupsdagen - fem år før hun ble myrdet(Bilde: Wiltshire Police/PA)



Gripende drapsdrama A Confession forteller de tragiske historiene i det virkelige liv om Sian O'Callaghan og Becky Godden-Edwards, begge drept av onde Christopher Halliwell, og detektiven som kjempet for å bringe ham for retten.



ITV -serien, med Martin Freeman i hovedrollen som Det Supt Steve Fulcher og Imelda Staunton som Beckys mamma Karen, har betatt seerne og tiltrukket seg et publikum på fem millioner til åpningsepisoden.



Her, i et eksklusivt utdrag fra hennes nye bok A Killer's Confession: And a Mother's Fight for the Truth, deler Karen Edwards sin hjerteskjærende historie ...

Mamma, jeg tror du må komme hit.

Sønnen min, Steven, hadde svart på banket på inngangsdøren.



Nå ringte han meg fra kjøkkenet. Jeg visste det da, selv før jeg så ned i gangen. Kanskje jeg fanget tonen i Stevens stemme, en nyanse som ville ha gått tapt for noen andre. En mors instinkt, kanskje.

Kald frykt grep meg.



Så snart jeg så politimannen visste jeg hvorfor han sto der. Becky, på det som ville ha vært hennes 29 -årsdag.

Jeg kjente igjen betjenten med en gang fordi jeg hadde sett ham på fjernsynet. Alle visste navnet hans.

Lucifer sesong 1 netflix

De siste to ukene hadde en politietterforskning utspilt seg da politiet så på forsvinningen og drapet på Sian O'Callaghan, en pen lokal jente som hadde forsvunnet på vei hjem fra en nattklubb i Swindon, tidlig på lørdag, 19. mars 2011.

Offiseren med ansvar for saken, detektivinspektør Stephen Fulcher, hadde levert alle nyhetsoppdateringene om henvendelsen. Han var nå på dørstokken min.

Undersøkelsen av Sians forsvinning var alt noen kunne snakke om, inkludert meg og Charlie, ettersom Sian hadde forsvunnet på bryllupsdagen vår.

Sexarbeider Rebecca Godden var bare 20 da hun ble myrdet av Christopher Halliwell (Bilde: Wiltshire Police/PA)

Jeg hadde følt en enorm sympati for foreldrene til Sian, da jeg forestilte meg hva de må gjennomgå. Jeg hadde sett dem og kjæresten til Sian, Kevin Reape, på nyhetene, se smerten og bekymringen etset i ansiktene deres.

Mannen nå på døren min hadde sittet ved siden av dem.

Han hadde heltestatus i Swindon. Ikke bare hadde han fanget Sians bortfører og morder, men han hadde oppdaget Sians kropp slik at hun kunne returneres til familien hennes. Men det hadde også vært en ekstraordinær vri.

Da Det Supt Fulcher først hadde beordret arrestasjonen av en lokal drosjesjåfør, Christopher Halliwell, for Sians bortføring, kunne ingen ha forutsagt hva som ville skje videre. Halliwell svarte gjentatte ganger ingen kommentar til andre offiserer da de spurte ham hvor Sian var. De håpet at hun fortsatt kunne være i live et sted, så de måtte finne henne raskt.

Han nektet å samarbeide, så før han ble ført til politistasjonen ba Det Supt Fulcher selv om å få snakke med Halliwell. Han ville se mannen han hadde tilbrakt dager med å jakte i øynene for å overtale ham til å avsløre hvor han hadde tatt Sian. Det funket.

jo johnson oppsigelsesbrev

Halliwell sa til Det Supt Fulcher at han ville lede ham til Sian. Deretter tok han offiserer med på en lang biltur inn i landsbygda i Oxfordshire.

Halliwell indikerte at han hadde drept Sian og forlatt kroppen hennes et sted ned en bratt kant langs en veistrekning. Han hadde ikke klart å finne stedet nøyaktig, fordi han hadde forlatt henne der i nattens mørke. I dagslyset var han ikke så sikker på hvor hun var, men kjente veien han hadde kjørt langs.

Beckys død ble ikke oppdaget på mange år etter at hun hadde sluttet å kontakte mamma

Mens et helikopter lette etter området til Sian i området, og før han ble pågrepet, ba Halliwell om å få snakke videre med Det Supt Fulcher.

Han lot Halliwell kjøre til et stille sted og spurte ham hva han hadde å si.

Vil du ha en til? Spurte Halliwell. Han hadde myrdet en kvinne noen år tidligere, enten i 2003, 2004 eller 2005; han kunne ikke være mer presis enn det. Men han kunne ta ham til stedet - det nøyaktige stedet - der han hadde begravet henne.

Sian O & apos; Callaghan ble også myrdet av Christopher Halliwell (Bilde: PA)

Han ledet offiserer ned svingete, enkeltsporede baner til de nådde et avsidesliggende felt i Eastleach, Gloucestershire. Halliwell gikk ut av politibilen og klatret over en tørr steinmur. En gang i feltet gikk han skritt til et sted og indikerte at det var der han hadde begravet kvinnen.

Et døgn senere ble skjelettrester av et lik oppdaget et stykke fra der Halliwell indikerte i feltet. Men han hadde ikke gitt navnet sitt offer, så hvem var hun?

Da jeg hørte på nyhetene om at et annet lik ble funnet i en åker, fortalte noe inni meg at det var Becky.

Hun hadde vært en sårbar, urolig tenåring som forsvant i uker og måneder om gangen. Men hun kom alltid tilbake til slutt. Imidlertid hadde jeg faktisk ikke sett henne på mange år nå.

Sist jeg så henne, hadde hun lovet meg at hun ville komme hjem når hun var klar. Så jeg ventet. Selv om jeg var såret over at hun ikke var klar til å reise hjem til meg ennå, overbeviste jeg meg selv om at jeg måtte være tålmodig. Jeg husket hennes løfte og ventet. Det ville være som om hun aldri hadde vært borte.

Imelda Staunton spiller hovedrollen som Karen Edwards, som skrev en bok om datterens drap (Bilde: ITV)

Men da jeg så på nyhetene, og gjennom uken som fulgte, gjorde jeg meg gal av frykt og bekymring, og kroppen i feltet var Becky. Det var åtte år siden jeg hadde sett eller hørt fra henne selv. Alle årene jeg ikke hadde sett henne, trodde jeg at hun unngikk meg, at vi var fremmedgjort fordi hun hadde valgt et liv jeg ikke var enig i.

Da jeg visste at jeg var alene i huset, satt jeg på soverommet mitt, penn i hånden ved sminkebordet. Jeg tok telefonen og ringte politiet. Frykten brant inni meg. Jeg ble så redd. Men jeg måtte gjøre det.

Hei, Wiltshire Police, hvordan kan jeg hjelpe deg? telefonoperatøren hørtes rask og effektiv ut.

Kim Sears bikinibilder

Jeg heter Karen Edwards. Datteren min, Becky, har vært savnet en stund, og jeg er bekymret for at det kan være datteren min som ble funnet i feltet på Eastleach.

Jeg kvelte tårene og prøvde å holde meg rolig. Mens operatøren snakket, prøvde hun å berolige meg med å si at 464 andre mennesker også hadde ringt inn for å melde sin kjære savnet siden liket ble funnet.

Jeg grep det hun sa, og skrev figuren 464 på notatblokken. Men så mye som jeg prøvde å stoppe meg selv med å tenke på det, visste jeg bare at det var Becky.

Her var Stephen Fulcher ved inngangsdøren. Hjertet mitt kjørte. Jeg visste hvorfor Det Supt Fulcher var der, men likevel ønsket jeg at det ikke skulle være sant.

Da jeg gikk mot døren, skapte jeg en forsinkelse. Jeg ville ikke høre hva han hadde å si, så jeg kjøpte meg noen dyrebare sekunder mens jeg la noen kjøkkenhåndklær på en radiator. Jeg visste hva jeg gjorde. Jeg prøvde desperat å henge fast i normaliteten, den kjente verden jeg kjente. Verden der Becky fortsatt eksisterte for meg. Jeg ville ikke høre hva han hadde å si. Jeg følte meg syk.

Karen Godden-Edwards avbildet med brevet hun skrev til datterens morder (Bilde: Rowan Griffiths/)

Da jeg gikk ned gangen mot ham, sviktet magen. Håndflatene mine svettet. Jeg visste. Jeg visste det bare. Jeg så ut til å flyte mot ham i sakte film. Det var ikke mer forsinkelse. Dette var det. Vi stod overfor hverandre.

Fru Edwards? Stemmen hans var lav og stabil.

Ja? Herregud, er det min Becky? Er det min Becky? Det er det, ikke sant?

Det var den største nøling før han svarte. Øynene hans var rettet mot mine.

Ja, sa han tydelig og rolig. Kan vi komme inn?

Ved siden av ham sto en annen politimann, med to kvinnelige offiserer bak seg.

Vær så snill, nei, nei, ikke min Becky! Jeg gråt. Tårene var øyeblikkelige, det samme var en stor bølge av frykt, tristhet og fullstendig håpløshet.

Jeg hadde kjent i flere dager i hjertet mitt, i tarmen, men her var den forferdelige bekreftelsen. Ingenting kan noen gang forberede deg på sjokket. Den mandagen vil for alltid være etset i minnet mitt. Nå lukket politibetjentene døren bak seg. Min verste frykt var bekreftet.

Peppa pig stemmeskuespiller

Drosjesjåfør Christopher Halliwell myrdet Becky Godden i mars 2011 (Bilde: Wiltshire Police/PA)

Kroppen var Beckys. Min nydelige baby var død. Verden min knuste. Å høre dette i dag av alle dager var ødeleggende. Den dagen hun ble født, ble jeg fortalt at hun var død. Jeg klamret meg til Steven og brøt sammen.

Jeg hadde ikke kontroll lenger. Jeg følte en faktisk fysisk forandring, som om noe døde inni meg. Jeg kunne ikke fungere, jeg kunne ikke høre eller snakke.

Det eneste jeg kunne gjøre var å gråte hysterisk.

Les mer

Ekte kriminalitet
Mann kvalt kona for å slutte å snakke & apos; & apos; Hjelp med å drepe moren din, eller jeg vil drepe meg selv & apos; Eks-politimann iscenesatt ulykke for å dekke drap Mamma og datter drept av yoga ball

En politikvinne hjalp meg med å sette meg ned. Jeg fortsatte å hulke ukontrollert. De snakket til meg, men alt jeg kunne ta inn var det Becky de hadde funnet i graven.

Men det er bursdagen hennes, det er Beckys bursdag. Det var alt jeg klarte å gråte.

Martin Freeman og Joe Absolom spiller hovedrollen i det hardtslående ITV -dramaet (Bilde: ITV)

Kan vi vennligst se rommet til Becky? Spurte Det Supt Fulcher forsiktig, etter en stund. Jeg så på ham gjennom en tåke av tårer; Jeg kunne se at han var sliten, men det var en besluttsomhet om ham som jeg hadde sett hos ham på TV -en.

Selvfølgelig svarte jeg gråtende.

Jeg ledet veien opp og åpnet døren. Jeg hadde alltid holdt rommet klart for henne og ventet på at hun skulle komme tilbake.

Det var akkurat som hun forlot det; dobbeltsengen der hun ville slappe av på sine rosa puter med bamser, mens hun lyttet til R & B -musikk. Kunstverkene hennes henger på veggene, hennes myke tøfler ved et nattbord. Jeg sto på rommet hennes med en politimann.

Detektivinspektør Steve Fulcher, som blir fremstilt av Martin Freeman i serien (Bilde: PA)

Da han så seg rundt og tok den inn, åpnet jeg garderoben. Dette er noen av hennes gaver fra bursdagene og julene vi har savnet siden hun dro. Det er mer på loftet ...

Det var alt jeg klarte å si før ordene kvalt i halsen. Igjen brimte tårene og gjorde bildet mitt uskarpt. Bunket i pene søyler var pakker pakket inn i julepapir. Det var her jeg beholdt noen av Beckys gaver siden vi sist så henne, i 2002. De var klare for at hun skulle pakke ut så snart hun kom tilbake.

Bare fordi hun ikke var her, hadde jeg ikke glemt henne; hun elsket jul og bursdager. Det var ytterligere to gaver til henne i dag.

hvor gammel er fred sirieix

Kriminalteknisk politi gravde ut et felt på grensen mellom Oxfordshire og Gloucestershire da de lette etter Beckys kropp (Bilde: PA)

Da jeg så på dem nå, visste jeg at hun aldri ville åpne dem. Jeg begynte å grine igjen. Vi kunne aldri ha forestilt oss hva som skjedde videre.

Steve Fulchers handlinger ved å snakke med Halliwell og la ham ta dem med dit han hadde gjemt ofrene hans, ble behandlet av rettsvesenet, politiet og noen kommentatorer som om de var verre enn de barbariske handlingene som ble begått.
av Halliwell. For å ha frimodighet til å konfrontere en seriemorder, ble Det Supt Fulcher straffet hardt.

  • A Killer's Confession: And a Mother's Fight for the Truth er utgitt av Headline og koster 20 pund. © 2019 Karen Edwards.

Se Også: