Roamingkostnader i Europa blir offisielt fjernet fra I DAG - Alt du trenger å vite om bruk av telefonen din i utlandet

Brexi

Horoskopet Ditt For I Morgen

På torsdag kan du bruke telefonen din hvor som helst i Europa til samme pris som den koster deg hjemme - inkludert datakostnader.



Men det betyr ikke at du kan slappe helt av - fordi telefonnettverk fortsatt ser på måter de kan tjene penger på at briter i utlandet prøver å dele bilder og historier til folk hjemme.



Det betyr at alt fra en kjøretur til Gibraltar til en tur i Vatikanet kan se deg landet med en stor regning - og du kan ha enda flere trøbbel hvis du vil stole på telefonen din mer enn normalt for veibeskrivelser.



Dette er de viktigste spørsmålene du trenger for å få svar:

Er det gratis å bruke telefonen min i utlandet?

Nei. Det er forbudt å belaste folk mer for å bruke telefonene sine i EU - ikke å lade dem i det hele tatt.

Så kan du forvente å bli belastet det samme som du ville gjort for de samme samtalene, dataene og tekstene som du ville gjort i Storbritannia.



Hvor er dekket?

EU -land - samt landene i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet i Norge, Island og Liechtenstein.

Er det noen unntak å være forsiktig med?

Ja - så husk å sjekke destinasjonen din før du drar (Bilde: Westend61)



Ja. Monaco, Vatikanstaten og Sveits - for eksempel - er ikke i EU, til tross for at de er omgitt av EU -land og populære blant turister. Kanaløyene og Isle of Man dekkes heller ikke automatisk. Tyrkia er en annen poppeldestinasjon som ikke er en del av EU.

Mange nettverk inkluderer disse i sine europeiske soner - så du kan få gratis roaming der - men det er tryggest å sjekke før du drar.

tesco barn i nød

Er noe annet sted dekket?

Dette avhenger av nettverket ditt. Noen tre avtaler lar deg streife omkring uten ekstra kostnader på steder som Singapore, Sri Lanka og USA, for eksempel. Vodafone lar deg vandre gratis i Tyrkia og Bosnia, mens EE Max -kunder kan bruke telefonene sine i Canada, Mexico, Australia og New Zealand uten ekstra kostnad.

Det beste rådet er å sjekke med nettverket ditt før du reiser for å se om stedet er inkludert.

Er det noen forskjell med pay-as-you-go-avtaler?

Wifi på cruiseskip

Nei - de samme reglene gjelder (Bilde: Getty Images)

Nei. Det er en juridisk avgjørelse, så det gjelder overalt i EU - uansett hva slags mobilavtale du har. Når du går utenfor EU, må du sjekke dine individuelle kontrakter for å se hva som gjelder.

Kan jeg ringe vennene mine i Europa gratis nå?

Nei. Dessverre sier forskriften spesifikt at du kan bruke telefonen som om den var hjemme mens du var i andre EU -land. Det betyr at det å ringe folk i et annet land fortsatt teller som en internasjonal samtale.

Er det billigere å bruke fasttelefon til å ringe til utlandet?

Ung kvinne som bruker mobiltelefon (Bilde: Getty Images)

Hvis du ringer jevnlig til utlandet, kan en pakke eller tillegg med nettverket ditt spare penger

Tilbyderne kan gratis belaste det de liker å ringe til utlandet fra Storbritannia - det være seg fra en mobil eller en fasttelefon.

Det betyr at det ikke er noen fast regel om hvilken som er billigere, og du må sjekke med fasttelefon og mobilleverandører for å finne ut.

Hvis du ringer jevnlig til utlandet, kan en pakke eller tillegg med nettverket ditt spare penger.

Kan jeg ringe lokale numre gratis mens jeg er på ferie?

Igjen, nei. Hvis du trenger å ringe hotellet, bestille en restaurant eller ringe en turleder, blir det behandlet som en internasjonal samtale - selv om du er i samme land som dem den gangen.

Kan du ringe venner eller familie mens du er på ferie sammen?

Ja - så lenge dere begge har britiske mobiltelefoner, blir samtaler og meldinger mellom dere mens dere er på ferie i Europa behandlet på samme måte som hvis dere fremdeles var i Storbritannia.

Les mer

manchester united trophies vs liverpool
Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Er det en billigere måte å ringe til utlandet?

Bekymret mann som bruker en telefon

Du kan kanskje kjøpe et tillegg (Bilde: Getty)

De fleste britiske leverandører tilbyr tillegg eller søtningsmidler som gjør det mye billigere å bruke telefonen utenlands. Du får vanligvis en tekstmelding så snart telefonen kobles til et lokalt nettverk som forklarer alternativene dine.

Mobilbrukere som bruker telefoner i utlandet, bør alltid sjekke nettverks roamingavgifter for destinasjonslandet før de reiser - og se om det er en pakke eller tillegg som kan begrense kostnadene, sa uSwitch.com telekomekspert Ernst Doku.

Les mer

Flere forbrukerrettigheter forklart
Sakte - eller ikke eksisterende - bredbånd Betalte ferierettigheter Flyforsinkelse kompensasjon Leveringsrettigheter - få pengene tilbake

Hva om dataene eller minuttene dine går tom?

Folk bruker telefonene sine annerledes mens de er på ferie til hjemme - deler oftere, tar flere bilder, bruker kart, ringer for å sjekke hverandre eller for å la familie og venner hjemme vite hvordan de har det. Dette betyr at du har større risiko for å gå over godtgjørelsen din.

Alex Neill, hvilken? administrerende direktør for hjemmeprodukter og -tjenester, sa: 'Mange vil høste fordelene med disse endringene og vil ikke lenger bli avskåret fra å ringe til utlandet.

'Det er imidlertid viktig at du ser nærmere på hva som er eller ikke er inkludert i din nåværende mobilavtale.

'Å ikke vite hva som er inkludert, kan føre til noen overraskende kostnader på din neste regning.'

Er det noen triks for å komme rundt ekstra kostnader?

Mat selfie

Det er det sikkert! (Bilde: Getty)

hva betyr 133

Facebook, Whatsapp og Skype lar deg alle ringe via Internett - det kan være å bruke 3G eller gratis WiFi på hotellet eller til og med på en kafé. Hvis du får sjansen, kan du laste ned kart, musikk, laste opp bilder og videoer mens du er tilkoblet WiFi og deretter slå av mobildata.

Du kan også vurdere å kjøpe et lokalt SIM -kort for å sette i telefonen, eller et gammelt håndsett du har, hvis du trenger å ringe til lokalbefolkningen mens du er utenlands.

Hva skjer etter Brexit?

Vi vet ikke ennå. Det vil være en av tingene regjeringen vil forhandle om som en del av våre artikkel 50 -forhandlinger når de kommer i gang - selv om de forventer at det kommer langt ned på listen.

Se Også: