Betyr en defekt måler at du skylder 100 pund tilbake?

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Har måleren din gitt feil tall?



Ny analyse viser at nesten en fjerdedel av gassmålere som testes hvert år siden 2006 har gått for fort eller for sakte.



Vakthunder sier at det betyr at mange husholdninger har blitt overbelastet med hundrevis av pund av energiselskaper.



beste nettbrett under £100

Defekte komponenter og generell slitasje betyr at mange av landets 53 millioner gass- og elektrisitetsmålere er unøyaktige.

Forbrukergruppe Hvilken? analyserte regjeringstall for omstridte gassmålere og fant gjennomsnittlig 24% testet hvert år siden 2006 har kjørt for fort eller for sakte.

Anslagsvis 7% av de omstridte elektrisitetsmålerne som er testet siden 2003 har hatt lignende problemer eller funnet å være feil installert.



Vakthunden studerte også konfidensielle National Grid -rapporter om målingstesting som fant at betydelige nivåer av gassmålere var unøyaktige.

I den siste rapporten ble 55 prosent av et navngitt merke og modell av gassmåleren funnet å være unøyaktig under tester.



Hvilken? sa: Forskningen vår antyder at det er hundretusenvis av meter som kan være feil.

Vi har hørt om målere som kjører med dobbel hastighet og tar opp store regninger, tallskiver snurrer når gassforsyningen er isolert, og smarte målere som ikke kan kommunisere.

Les mer:

Gabby Allen og Osborne

Reglene

(Bilde: PA)

Gassmålere må være nøyaktige innen 2%. For en gjennomsnittlig husholdning på en standardtariff betyr dette at en regning kan variere mellom £ 590 og £ 610 i året.

Elektrisitetsmålere må være nøyaktige innen pluss 2,5% eller minus 3,5%. Så den samme kundens strømregning kan variere mellom £ 477 og £ 501 i året.

Energileverandører har en juridisk plikt til å sørge for at alle gass- og elektrisitetsmålere er nøyaktige.

En kunde, Graham McGuinness, ble sjokkert over å motta en regning på 3 300 pund for to måneders forsyning etter at en gassmåler ble installert av E.on.

McGuinness, fra Solihull, nær Birmingham, sa: Måleren gikk helt i stykker.

Hans nye leverandør Npower nektet først å tro at måleren var defekt. Men etter å ha funnet en ekspert som sa at måleren var så dårlig at den ikke kunne testes, fjernet Npower enheten og ga ham refusjon.

Les mer:

Tilbakebetaling

Teller ut tjue pund sedler

Kan du få pengene tilbake? (Bilde: Getty)

Hvilken? sier leverandører bør refundere kundene for perioden måleren ikke fungerte som den skal hvis tester viser at den er defekt.

Vakthunden la til: Vi har hørt fra folk som har blitt overbelastet hundrevis av pund, så det kan være mange husholdninger som skylder en betydelig sum penger av energileverandøren.

Hvilken? undersøkelsen støtter funnene fra energibransjeekspert Ray Cope som først tok opp bekymringer om unøyaktig måleravlesning på 1970- og 80 -tallet.

Greg elsker øyrugby

Cope, tidligere operasjonssjef ved tidligere vakthund Gas Consumer Council, sa: Målerne har en tendens til å drive oppover i det hele tatt. Hvis det er over å registrere betydelig, er sjansen stor for at det har vært overregistrering lenge.

Les mer

Få et bedre tilbud på energi
Beste automatiske energibytte tjenester Grunn for energipris forklart Raske triks som kan spare deg for £ 342 Storbritannias verste energiselskap

Men han sier at introduksjonen av nye smarte målere burde bety mer nøyaktige regninger, ettersom de sender avlesninger direkte til kundenes leverandør, og slutter behovet for hjemmebesøk.

National Grid, den største eieren av husholdningsgassmålere med mer enn 14 millioner, sa at testtallene ikke var representative for målere som helhet.

En talsmann sa at målerne ble testet hvert år og ville bli erstattet hvis det var problemer.

Han la til: Kunder som er bekymret for nøyaktigheten til målerne deres, rådes til å kontakte energileverandøren direkte, for å avtale en Ofmat -test eller for å få byttet måleren.

Npower sa at den hadde beregnet McGuinness regninger på nytt og kreditert kontoen hans med en velvilje -gest på £ 150.

Se Også: