Får du fri i begravelse? Dine medfølende permisjonsrettigheter forklart

Ansettelsesrettigheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Har du rett til lønn når en kjær dør?

Har du rett til lønn når en kjær dør?(Bilde: Getty)



Det er få mer plagsomme ting å måtte forholde seg til enn en kjæres død.



Det er ikke bare hjertesorgen heller; du kan være involvert i håndteringen av avdødes testamente, begravelsesordninger og hva som skjer med alle eiendelene deres.



meghan markles eksmann

Å måtte ta litt fri fra jobben etter en død er fullt forståelig, men ny forskning tyder på at mange ansatte føler at de må skynde seg tilbake på jobb før de faktisk er klare til det.

En studie av Co-op Funeralcare fant at mer enn halvparten av de voksne (58%) følte seg presset til å gå tilbake til jobb etter et tap i familien, med nesten en tredjedel (30%) som sa at de trengte mer enn fjorten dager før de følte seg klare til å gå tilbake.

Så hva er dine rettigheter hvis en du holder av dør? Hvor lenge kan du ta fri fra jobb?



Hva loven sier

Arbeidsgivere er pålagt å oppgi & apos; rimelig & apos; gå etter en død, men de trenger ikke å betale deg.

Arbeidsgivere er pålagt å oppgi & apos; rimelig & apos; gå etter en død, men de trenger ikke å betale deg. (Bilde: Getty)

Frustrerende nok er loven utrolig vag på dødspermisjon.



Arbeidsrettighetsloven 1996 fastslår at arbeidstakere får en rimelig tid til å håndtere en nødssituasjon som involverer en forsørger.

Dette dekker et bredt spekter av spørsmål; Det kan være at familiemedlemmet har blitt syk, vært involvert i en ulykke eller gått bort.

noel fielding kort hår

Det er ingen faktisk veiledning om hva som regnes som rimelig under disse omstendighetene.

meningsmåling

Bør betalt sorgpermisjon være en lovlig rettighet?

500+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Som regjeringens eget nettsted påpeker: Du har rimelig tid til å håndtere nødssituasjonen, men det er ingen bestemt tid, ettersom det avhenger av situasjonen.

Dessuten, mens arbeidsgivere er pålagt å gi deg litt tid til å håndtere en familiesituasjon, er de ikke tvunget til å betale deg for det.

På plussiden har du rett til dette fra første dag du begynte å jobbe med arbeidsgiveren din - du trenger ikke å ha jobbet der i en viss periode først.

Les mer

Gjør lønn mer rettferdig
Planer om mer rettferdig lønn er blokkert Hva kan du gjøre hvis du betaler mindre På en eller annen måte har lønnsforskjellen mellom kjønn blitt verre Kvinner betalte £ 3k mindre til tross for samme jobb

Sjekk kontrakten din

Siden den juridiske siden er så vag, kommer det virkelig ned på arbeidsgiveren din og hvor medfølende de er med slike spørsmål.

kvinne kaster baby ut vinduet

Noen vil ha spesifikke regler for barmhjertige permisjoner og slektsfamilier, mens andre vil inkludere dem i samme familieparaply som plutselig sykdom eller problemer med barnepass.

Morrisons, for eksempel, fastslår at ansatte vil motta to uker betalt permisjon hvis de lider av sorg fra et nærmeste familiemedlem (som kan omfatte foreldre, ektefelle, samboer, sivil partner, barn, brødre, søstre og foresatte) mens de får en dag med permisjon for å delta i begravelsen til storfamilien, for eksempel besteforeldre eller nære venner.

Sainsbury tilbyr imidlertid tre dagers betalt permisjon når den avdøde er en nær slektning i blodet, en verge eller en erstatningsfigur. Hvis du er hovedarrangøren av begravelsen, kan det gis opptil en uke med lønn.

Den eneste måten å virkelig fastslå hva du har krav på er å sjekke arbeidskontrakten eller snakke med HR -avdelingen.

De vil kunne avklare nøyaktig hvor mye fri du har krav på, og viktigere om du faktisk vil bli betalt for det.

som skrev under press

Les mer

Hvordan finne en ny jobb
CVen din er feil - det som VIRKELIG betyr noe Hvordan unnslippe en jobb du hater Ordene ALDRI skal brukes på en CV De 50 vanligste intervjuspørsmålene

Hva skjer hvis de sier nei?

Gitt mangelen på klarhet fra loven, er det kanskje uunngåelig at det vil være noen uenigheter mellom arbeidsgivere og ansatte om hva som regnes som rimelig fri.

Hvis sjefen din har det vanskelig med å gi deg den fri du trenger, kan det være lurt å få hjelp fra fagforeningen din, Borgerråd eller hjem (rådgivende, forliks- og voldgiftstjenesten).

Du kan kanskje ta saken din til en arbeidsdomstol.

Det er godt å snakke

Å snakke om hvordan du har det kan være en stor hjelp i sorgprosessen.

Å snakke om hvordan du har det kan være en stor hjelp i sorgprosessen. (Bilde: Getty)

bitcoin fortjeneste i morges

Som nasjon er briter ikke alltid de beste når det gjelder å snakke om følelser eller vanskelige emner som sorg.

Co-ops studie fant at nesten halvparten (46%) av de sørgende voksne følte at andre aktivt unngikk dem, mens rundt fire av ti følte seg isolerte på jobb.

Imidlertid kan det å snakke om tapet og hvordan du føler det være en avgjørende del av helbredelsesprosessen.

Et godt sted å starte er Cruse Bereavement Care veldedighet , som tilbyr støtte til mennesker som har lidd en eller annen form for sorg. Du kan finn din lokale avdeling på veldedighetens nettsted.

Chris Netto, fra Cruse, sa: Sorg er unikt for hver person, og folk må lære å takle på sin egen måte. Støtte forekommer ofte naturlig ettersom mange synes det er trøstende å diskutere sine følelser med sin nære familie og venner.

I noen tilfeller kan det imidlertid hende at du ikke har noen nære relasjoner, eller at visse situasjoner kan føre til at du finner noen som er mindre nær å stole på.

Se Også: