Dette er hvor mange datamaskiner som fortsatt kjører Windows XP

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Microsoft er populært Windows XP-operativsystemet har skapt overskriftene denne helgen femten år etter at den ble utgitt.



august premium obligasjonsvinnere

Operativsystemet var utnyttet av WannaCry løsepengeprogramvare som traff NHS og fortsatte med å infisere datamaskiner i 150 andre land.



Sikkerhetseksperter kom raskt til bunns i problemet og innså at mange systemer fortsatt brukte XP – til tross for Microsofts beslutning om å slutte å utstede sikkerhetsoppdateringer i april 2014.



Microsoft har gitt ut fem påfølgende operativsystemer i løpet av de påfølgende årene og har helt klart en egeninteresse i å presse kunder til å oppgradere til det nyeste systemet.

Windows 10 operativsystem på nettbrett

Windows 10 operativsystem på nettbrett (Bilde: Getty)

Men ikke alle organisasjoner har finansiering, teknisk kunnskap eller tid til å sørge for at systemene deres kjører den nyeste programvaren.



Faktisk viser det seg at Windows XP fortsatt er det tredje mest populære operativsystemet i verden. I følge Netmarketshare.com , kjører den utdaterte og sårbare Windows XP fortsatt på 7,04 % av verdens datamaskiner.

Det er fortsatt mer utbredt enn Windows 8.1 (utgitt i 2013) eller en hvilken som helst versjon av Apples Mac OSX eller åpen kildekode Linux OS.



Tre år gamle studier tyder på at det er rundt 2 milliarder PC-er i bruk rundt om i verden – et tall som garantert har økt siden den gang.

Microsoft-campus (Bilde: Microsoft)

Likevel vil det sette antallet maskiner som kjører Windows XP på svimlende 140 millioner rundt om i verden.

I følge Netmarketshare er dette de fem mest populære operativsystemene som er i bruk over hele verden.

  • Windows 7: 48,5 %
  • Windows 10: 26,28 %
  • Windows XP: 7,04 %
  • Windows 8.1: 6,96 %
  • Mac OS X 10.12: 3,21 %

Etter helgens løsepenge-angrep tok Microsoft det uvanlige skrittet å utstede en sikkerhetsoppdatering for Windows XP.

Ransomware angrep

Det fulgte med dette med et blogginnlegg som oppfordrer folk til å oppgradere til den nyeste versjonen.

'Dette angrepet viser i hvilken grad cybersikkerhet har blitt et delt ansvar mellom teknologiselskaper og kunder,' sa Brad Smith, Microsofts president og juridiske leder.

Hacker

(Bilde: Getty)

'Det faktum at så mange datamaskiner forble sårbare to måneder etter utgivelsen av en patch illustrerer dette aspektet. Etter hvert som nettkriminelle blir mer sofistikerte, er det rett og slett ingen måte for kunder å beskytte seg mot trusler med mindre de oppdaterer systemene sine.

«Ellers kjemper de bokstavelig talt mot nåtidens problemer med verktøy fra fortiden. Dette angrepet er en kraftig påminnelse om at grunnleggende informasjonsteknologi som å holde datamaskiner oppdatert og oppdatert er et høyt ansvar for alle, og det er noe enhver toppleder bør støtte.'

iphone 7 forhåndsbestilling uk
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: