'Giftige' Theresa May -rådgivere Nick Timothy og Fiona Hill slutter mens statsministeren holder fast på tross av at det ikke er et generelt flertall

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nick Timothy og Fiona Hill har vært Theresa May

Nick Timothy og Fiona Hill har vært Theresa Mays mest pålitelige rådgivere(Bilde: Getty)



Key Theresa May -rådgivere Nick Timothy og Fiona Hill - som ble stemplet som & toxic; etter den katastrofale valgkampen - har trukket seg.



Fru Mays medstabssjefer gikk av under et stort press fra parlamentsmedlemmer i Tory om deres rolle i partiets ydmykende nederlag.



Timothy og Hill, som har vært ved siden av May siden hun ble innenrikssekretær i 2010, har fått skylden for det katastrofale valget der de mistet flertallet.

I et brev til det konservative hjemmet ba Nick Timothy om unnskyldning for sin del i Tories ydmykende nederlag som inkluderte utarbeidelse av det upopulære manifestet.

Han sa at han angret på at han innførte de kontroversielle endringene i sosial omsorg uten å inkludere 'et tak så vel som et gulv', men nektet at demensskatten var et 'personlig kjæledyrprosjekt'.



The Tories ble tvunget til en pinlig U-sving under kampanjen etter at et manifestløfte om å la folk betale for omsorgen etter deres død, antatt å ha blitt skrevet av Timothy, ble kalt demensskatten fordi den ikke satte et tak på kostnadene .

Selv om han innrømmet at stortingsvalget var en 'stor skuffelse', prøvde Timothy å sette et positivt snurr på resultatet og sa: 'De konservative vant mer enn 13,6 millioner stemmer, som er et historisk høyt tall, og mer enn Tony Blair vant i alle tre av hans valgseire. '



Han argumenterte også frimodig for at resultatet ikke skyldtes fraværet av støtte til Theresa May og de konservative, men en uventet økning i støtten til Labour til tross for at May mistet seter.

Nick Timothy og Fiona Hill trakk seg begge etter den katastrofale kampanjen (Bilde: REUTERS)

Fru Hills uttalelse var mye kortere og ga veldig lite fra om de underliggende spenningene mellom fru Mays topplag og den bredere Høyre -kampanjen.

Hun sa: 'Det har vært en glede å tjene i regjeringen, og en glede å jobbe med en så utmerket statsminister. Jeg er ikke i tvil om at Theresa May vil fortsette å tjene og jobbe hardt som statsminister - og gjøre det strålende.

Nibar

Selv om jeg ikke liker henne spesielt godt, lar jeg ikke Tories gjøre henne til en syndebukk for deres problemer.

Kommenter nedenfor

Rapporter antydet at senior Tories fortalte May at de to rådgiverne måtte gå i helgen, ellers ville de utløse en lederutfordring.

Men statsministeren har møtt kritikk for å la rådgiverne ta fallet for hennes feil.

Frittalende journalist og programleder Piers Morgan twitret: 'Slutt å kaste alle andre under en buss, statsminister Theresa May og gå av. Dette er patetisk å se. '

Skyggehelsesekretær Jonathan Ashworth, som spilte en frontroll for Labour i valgkampen, sa at Tories var i et 'totalt rot'.

Katie Perrior fungerte som kommunikasjonsdirektør i PM i åtte måneder til april (Bilde: Rex -funksjoner)

Han twitret: 'Top Theresa May -rådgiver trekker seg. Mer kaos i Tory Party, mer svak og ustabil regjering. For et totalt rot fra denne dusjen. '

Det står sterkt i kontrast med David Cameron som trakk seg umiddelbart etter at han ikke klarte å få det restresultatet han gikk inn for i EU -folkeavstemningen i juli i fjor.

Han sa til landet en dag etter folkeavstemningen: Det britiske folks vilje er en instruksjon som må leveres.

Derimot har Theresa May lovet å pløye på, til tross for at han mistet seter.

Katie Perrior, som trakk seg som kommunikasjonsdirektør nr. 10 da det ble innkalt til snappevalget, beskrev dysfunksjonen i nr. 10 der statsministeren sjelden stod opp mot paret selv om de tok katastrofale valgkampbeslutninger i et brev til Times.

Hun kalte Hill og Timothy & apos; arrogant & apos; og sa at de hadde liten forståelse for hvordan man driver en kampanje.

meningsmåling

Bør Theresa May gå av?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Se Også: