David Bowies matchmaking -venn husker stjernens ensomhet før han møtte kona Iman

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

David Bowie og kona Iman, avbildet etter bryllupet i Firenze i 1992

Å dere vakre ting: David Bowie og kona Iman, avbildet etter bryllupet deres i Firenze i 1992(Bilde: Kamerapress)



Mannen som introduserte David Bowie for sin fremtidige kone Iman har fortalt hvordan popikonet var ensom før han ble forelsket ved første blikk.



stacey dooley og kevin

Bowie var på høyden av verdensomspennende berømmelse, men fanget i et desperat ensomt liv på slutten av 1980 -tallet, ifølge hans nære venn og personlige frisør Teddy Antolin.



For stor til å leve et vanlig liv, slet megastjernen fra en forstad i London med å beundre millioner av fans.

Men det endret seg da Teddy arrangerte at den urolige stjernen skulle møte supermodellen Iman på bursdagsfesten hans i Los Angeles i 1990.

Les mer: David Bowies hemmelige grav vil bare være kjent for hans nærmeste familie



Paret slo det umiddelbart, og Bowie - som døde i forrige uke 69 år av leverkreft - viet tiden sin bort fra musikk til å være den perfekte partneren for Iman, nå 60.

Teddy, 68, sa utelukkende til Sunday People: David var veldig ensom. Det var så trist - alt dette harde arbeidet David gjorde hver dag, og da var han alene.



Teddy Antolin, som var David Bowie og Imans frisør

Venn: Teddy Antolin var David Bowie og Imans frisør (Bilde: Westley Hargrave)

Den flamboyante frisøren møtte Somalia-fødte Iman på en annen showbiz-fest i LA.

Teddy sa: Jeg ville ikke snakke med henne først. Jeg trodde det ville være så klisjéaktig hvis jeg sa 'Hvor vakker du er', men du ender opp med å gjøre det, og vi begynte å snakke og en lyspære tennes.

Han ba Bowie i New York om å fly til LA spesielt for bursdagsmiddagen på en restaurant hvor intetanende Iman skulle være gjest.

Teddy sa: David ankom i en hvit Mustang sportsbil, iført hvite jeans og hvit jakke, alt denim.

Les mer: David Bowie lar flere sanger være klare for fem gylne år med nye utgivelser

Iman dukket opp i en svart Mercedes iført helt svart skinn. Og jeg tenkte, hva kan være mer perfekt.

I det øyeblikket hun gikk inn, gikk all oppmerksomheten til henne, hun bare hevdet rommet.

Hun hadde et stort smil og hun og David så på hverandre, og det var kjærlighet ved første blikk, du kunne føle strømmen, noe gikk av.

De tilbrakte natten med å snakke med hverandre som om de hadde kjent hverandre for alltid. De så på hverandre som: 'Hva nå, skal vi hoppe over desserten og gå hjem?'

Teddy Antolin med David Bowie og Iman

Venner: Teddy Antolin med David Bowie, Iman og Julian Lennon

Det var ingen andre i deres liv enn de to fra da av.

Paret var forlovet i flere måneder. Men selv om deres første møte var greit, var ikke engasjementet. I følge Teddy avviste Iman Bowie på sitt første forslag.

Teddy sa: Jeg spurte henne: 'Skal du gifte deg med ham, har han spurt deg?' Og hun sa: 'Han har spurt ... jeg sa nei!'

Jeg sa: ‘Hva mener du?’ Og hun sa: ‘Vel, han har ikke møtt familien min, min mor og far og brødre, og jeg kjenner ikke moren hans’.

Les mer: David Bowie dominerer britiske singler og albumlister med kombinerte 22 oppføringer etter hans død

Det kjæreste ekteparet arrangerte deretter å møte hverandres familier. Iman, datter av en somalisk diplomat, ble introdusert for Bowies eks-servitør mamma Peggy, fra Kent.

Teddy sa: Iman nektet ham egentlig, men ville bare ikke si ja. Hun var som vent, vi må møte noen mennesker først, du gifter deg ikke bare med meg, du gifter deg med min stamme, familien min.

union jack opp ned

Smitten Bowie foreslo deretter igjen - og denne gangen sa Iman ja. Teddy sa: David tok henne med ut til Adriaterhavet og foreslo i Bosporosundet på yachten - så veldig romantisk.

David Bowie og mor i 1992

Glede: Med mamma Peggy i bryllupet hans (Bilde: Kamerapress)

Han ga henne denne vakre, jeg vet ikke hvor mange karat, som en 15-karat ring, en vakker stjernesafir omgitt av diamanter. Og så fikk hun en gul kanarisk diamantring, så hun hadde to forlovelsesringer og kanarifuglen var på 14 karat og var fantastisk.

Han plukket ut safiren, og de plukket begge den gule diamanten sammen.

Paret hadde et formelt ekteskap på Lausanne rådhus i Sveits 24. april 1992.

De fulgte opp med et ekstravagant bryllup i en villa i Toscana, Italia, 6. juni med kjendisgjester, inkludert John Lennons enke Yoko Ono, musikkprodusent Brian Eno og motekongen Valentino.

Teddy, som gjorde begge parets hår under seremonien, sa: Det var fantastisk. David var veldig glad, han så aldri bedre ut, han var så skarp. Han holdt en tale, og etter middagen dro vi på dans.

David hadde satt sammen en virkelig flott tape, disco og dansemusikk og noen få av sine egne, men ikke for mye. Det var en morsom fest.

I 2000 hadde paret datteren Alexandria, kjent som Lexi, nå 15. En av de største endringene i Bowies giftede liv var hans insistering på å slutte med alkohol og narkotika.

Teddy Antolin og David Bowie, tatt i 1987 på turné i New Zealand

På tur: Teddy Antolin stiler Bowie for et show i 1987 på New Zealand (Bilde: Samle)

liverpool v west ham på tv

Teddy sa: David klarte å bli edru da han møtte Iman. Han bestemte seg: 'Jeg møtte henne, jeg forandrer livet mitt, jeg må imponere denne kvinnen og gå opp' og det gjorde han.

Han gjorde alt for å endre alle slags dårlige vaner han hadde, og det var bemerkelsesverdig fordi David aldri hadde en drink etter det eller noe.

Men en overbærenhet stjernen fant umulig å slutte var sigaretter.

Teddy sa: Det var den dårligst bevarte hemmeligheten at David røyket, fordi han angivelig ikke røykte på den siste turen (i 2004).

Men han likte å røyke. Det er en nervøs reaksjon. Jeg røykte, vi snakket om kolesterolnivået vårt.

Mitt var fint, og David fortalte meg at det ble bedre og det var 230, og jeg tenker 230, det er ikke bra.

Han var bare en som kunne røyke bak scenen. Ingen sa noe, og jeg ville alltid la boksen med sigaretter stå åpen, slik at han bare kunne ta en og ikke måtte spørre meg.

Bowie hadde også en svakhet for franske bakverk.

Teddy sa: Jeg er alltid på slankekur, så vi dro til Paris, jeg kjøpte seks fløtepuffer og kaffe -eclairs hver dag, og i stedet for at jeg spiste dem, sa jeg: 'David, jeg kjøpte en gave til deg', og han spiste dem.

Han likte spesialitetene sine. Men David var ikke en feit person, han var tynn. På veien hadde han en trener, og han trente hver dag, noen ganger to ganger.

Bowies siste turne i 2004 endte brått da han måtte ha hjerteoperasjoner.

massasjesalong i england

Han hadde fått behandling for det han trodde var en klemt nerve i skulderen før leger oppdaget at han hadde en akutt blokkert arterie.

Bowie reduserte sin musikalske produksjon, og gjorde sporadiske opptredener med andre musikere mens han også spilte litt, og dukket opp i Ricky Gervais BBC sitcom Extras.

Hans siste album Blackstar ble utgitt på hans 69 -årsdag bare to dager før hans død.

Teddy, som av og til snakket med ham i telefonen, sa: De siste par årene begynte jeg bare å føle at noe ikke stemte her, han var for stille. Jeg visste ingenting og jeg ville ikke starte noe rykte. Det var bare min egen personlige følelse.

Han hadde en veldig liten sirkel som visste det. Det var et sjokk da jeg fant ut at han døde.

Plutselig var hjernen min i en orkan, jeg kunne ikke tenke rett. Jeg sovnet ikke før klokken 08.00 neste morgen. Da jeg våknet tenkte jeg at det hele kanskje var en stor drøm og la på nyhetene.

Og det var selvfølgelig bilder av David, og det er ikke en drøm.

Se Også: