Daniel Ricciardo krever massiv utbetaling for å avslutte McLaren-karrieren midt i Oscar Piastri-fiaskoen

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Daniel Ricciardo har fortalt McLaren å gi ham en åttesifret utbetaling hvis de ønsker å erstatte ham med Oscar Piastri for neste sesong, ifølge en rapport.



McLaren ønsker å erstatte australieren med sin yngre landsmann for 2023. Piastri ble forfremmet til et racersete av Alpint etter Fernando Alonso kunngjorde at han skulle reise til Aston Martin , men Formel 2 champion har andre planer for seg F1 debut.



I stedet for å holde seg til Enstone-antrekket, ønsker Piastri å bli med McLaren – en mulighet forhandlet av manageren hans Mark Webber . Men Ricciardo er garantert minst ett år til etter dette på sin nåværende avtale, og er fast bestemt på å se ut den kontrakten – eller i det minste motta en heftig lønning.



I følge australsk side Speedcafe , er 33-åringen den eneste parten som har makt til å kansellere kontrakten sin, noe som gjør at McLaren står i en trang posisjon. For å gi opp sitt sete med laget, hevder rapporten, har Ricciardo bedt om et gebyr på mer enn £12 millioner.

Den endelige avgiften forventes å bli mindre hvis begge sider inngår en avtale, men fortsatt vil Ricciardo tjene millioner for å gå til side for å la Piastri løpe sammen Lando Norris . Og selv om han gjør det, vil hans F1-fremtid sannsynligvis være sikker med flere lag som venter på å slå til.

Minst fire lag har vært i kontakt med Aussie for å få en følelse av intensjonene hans de siste ukene. En av dem antas å være Alpine, som ville vurdere å bringe Ricciardo tilbake til folden skulle de ende opp med å miste Piastri til McLaren.



 Å rive Piastri fra Alpine kan koste McLaren millioner mer enn de hadde regnet med
Å rive Piastri fra Alpine kan koste McLaren millioner mer enn de hadde regnet med ( Bilde: Getty Images)

'Jeg mener, hvis du ser på Fernando, for eksempel, kommer han og går, og jeg tror det skjer med andre sjåfører også,' sa sjef Otmar Szafnauer. 'Og jeg tror ikke det er noe problem i det hele tatt. Jeg tror det vi må fokusere på er, som jeg sa, planene vi har for de neste åtte eller ni løpene.

'Vi må sørge for at vi kompletterer den planen med den beste sjåføren vi kan, og det er noen alternativer der ute for oss. Og vi legger inn den beste sjåføren ved siden av Stephen [Ocon] , slik at vi kan gå videre mot det vi har planlagt.'



Når det gjelder Piastri, er hele sagaen satt til å gå til retten med begge lag sikre på at de har en gyldig kontrakt med syklisten. Hvis Alpine faktisk kan bevise at de har rett til å forfremme sin reserve til et løpssete neste år, kan McLaren være på jakt etter nok en stor utbetaling hvis Piastri bestemmer seg for å bryte den avtalen.

Se Også: