Daniel Ricciardo har 'fire lag som gir ham lyd' blant Oscar Piastris McLaren-koblinger

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Minst fire lag er rapportert å vurdere Daniel Ricciardo bør McLaren bli fristet til å erstatte ham med Alpint avhopper Oscar Piastri for 2023-sesongen.



Ricciardo har kontrakt til slutten av neste sesong, og har vært tydelig på ønsket om å se det ut til tross for hans kamp for konsistens. McLaren har offentlig støttet australieren, men administrerende direktør Zak Brown avslørte tidligere i år at det er 'mekanismer' på plass for å kutte båndene tidlig hvis ønskelig.



Og han kan bli fristet til å gjøre akkurat det, midt i rapporter om at teamet har vært i forhandlinger med Piastris mentor Mark Webber . Gitt Piastris fantastiske avslag på et 2023-sete med nåværende arbeidsgivere Alpine, antas det at F2-mesteren allerede har et sete oppstilt andre steder, mest sannsynlig hos McLaren.



Ricciardo kan godt finne seg i å møte øksen hos McLaren, men selv om han ble sluppet trenger han ikke å frykte for Formel 1-fremtiden. I følge ESPN , fire lag har vært i kontakt med ham i løpet av de siste to ukene for å finne ut om han er tilgjengelig.

En av dem kan godt være Alpine selv, som nå er i en vanskelig situasjon. I løpet av bare 48 timer mistet de nåværende sjåfør Fernando Alonso til Aston Martin og ble avvist av reservesjåføren Piastri, som var deres nummer én valg å erstatte den avgående spanjolen.

Ricciardo forlot Enstone-teamet for å bli med McLaren for 2021-sesongen, etter å ha tilbrakt to år der da de ble stemplet som Renault. Han brente broer med tidligere sjef Cyril Abiteboul i prosessen, men teamets ledelse har endret seg siden den gang, og han har ingen krangel med administrerende direktør Laurent Rossi eller teamsjef Otmar Szafnauer.



 Alpinjunioren Oscar Piastri kan erstatte Ricciardo
Alpinjunioren Oscar Piastri kan erstatte Ricciardo ( Bilde: Getty Images)

Sistnevnte innrømmet til og med at døren ville være åpen for en potensiell avkastning i 2023 dersom Ricciardo skulle trenge å finne et nytt hjem. 'Jeg mener, hvis du ser på Fernando, for eksempel, kommer han og går, og jeg tror det skjer med andre sjåfører også,' sa han.

'Og jeg tror ikke det er noe problem i det hele tatt. Jeg tror det vi må fokusere på er, som jeg sa, planene vi har for de neste åtte eller ni løpene.



'Vi må sørge for at vi kompletterer den planen med den beste sjåføren vi kan, og det er noen alternativer der ute for oss. Og vi legger inn den beste sjåføren ved siden av Esteban [Ocon], slik at vi kan flytte fremover mot det vi har planlagt.'

Se Også: