Kostnaden for å sette feil drivstoff i bilen din - og det sjokkerende store antallet forsikringsselskaper som IKKE vil dekke reparasjonene

Bilforsikring

Horoskopet Ditt For I Morgen

En bensinslange

Ikke den!(Bilde: PA)



Hvert år klarer 150 000 mennesker å sette diesel i en bensinbil, eller bensin i en diesel, viser tall fra AA.



Det er en hvert fjerde minutt.



Det er enkelt å gjøre, spesielt hvis du bor i et hus med mer enn en bil eller du nylig har byttet motor.

Problemet er at å fikse skaden kan sette deg tilbake tusenvis - potensielt at du trenger en helt ny motor - og den er ikke engang dekket av de fleste forsikringer.

hvor mange oppdrag i rdr2

Faktisk 240 av 300 bilforsikringer så på av Defaqto ekskluder feildrivning, mens GoCompare fant at bare 37 retningslinjer gir feildrivning som standard og 24 tilbyr feildrivningsdekning som tilleggsutstyr.



Les mer

tommy lee og pamela anderson
Kjørebehov å vite
Hvordan få parkeringsbilletter kansellert Hvordan kreve for hull i ulykker Kjørevaner som koster oss 700 millioner pund i året Nye fartsregler i sin helhet

Selv de som dekker det, betaler ut forskjellige beløp, mens noen betaler deg tilbake for kostnaden av bortkastet drivstoff, andre tilbyr å dekke kostnadene for tømming og rengjøring av bensintanken, tilhørende slepekostnader og/eller skade på motorfunksjonen som følge av feil drivstoff.



Feil drivstoff kan være en enklere feil å gjøre enn du tror. Hvis du nylig har byttet bil, lånt partnerens bil eller kjørt mer enn ett kjøretøy, er det bare et konsentrasjonsforløp når du trenger pumpe for å forlate deg og lommeboken din, 'sa Matt Oliver, fra GoCompare bilforsikring .

'Det er viktig at du sjekker hver policy for spesifikke detaljer om hva du er dekket for. Hvis den omfattende politikken din utelukker feildrivning, er det også alternativer for å kjøpe en spesialisert, frittstående policy.

Les mer

Bilforsikring: Det du trenger å vite
Fangsten som dobler forsikringen din Forfremmelse? Dekselet ditt er nå i fare Feilen som betyr en bot på 271 pund Hvordan klistremerker og mer kan gjøre forsikringen ugyldig

Din første reaksjon kan koste deg kjære

Hvis drivstoffet tappes med en gang, kan skaden minimeres, og alt det vil koste er prisen på fjerning, vanligvis noen få hundre pund.

Men så snart du slår på tenningen og drivstoffet renner inn i motoren, blir ting verre - og du må kanskje bytte motoren helt.

gemma collins danser på is meme

'Bare å låse opp bilen eller vri nøkkelen i tenningen kan føre til drivstoff til bilens motor og potensielt forårsake skader på tusenvis av kilo, mens du kjører bilen din feil avstand, anses som forsettlig skade,' sa Oliver.

'Det er viktig å stoppe i sporene dine, og ringe etter hjelp vekk fra forplassen. Hvis du ikke har startet motoren, bør tømming og rengjøring av tanken for feil drivstoff hjelpe til med å fikse problemet uten å skade bilen. '

Defaqto påpeker at de fleste sammenbruddsselskaper kan fjerne drivstoff for deg, men ikke dekke motorskader som skyldes feil drivstoff.

paddy doherty kampvideo

Les mer

Hvordan senke kostnaden for kjøring
Hypermiling - Slik bruker du 40% mindre drivstoff Telematikk - hva det er og hvordan det fungerer 6 ting du bør sjekke FØR du får en MoT De billigste bilene du kan kjøpe

De gode nyhetene

Alt er kanskje ikke helt tapt hvis du ikke har innsett det før motoren er slått på.

Defaqto fant ut at halvparten av bilforsikringene dekker en del av feildrivstoff under tilfeldig skade som dekker en del av forsikringen.

Det resulterer imidlertid fortsatt i at du betaler ditt forsikringsoverskudd og potensielt mister din rabatt uten krav.

Hvis du innser at du har fylt på feil drivstoff før du forårsaker skade, vil ikke forsikringsselskapet betale for at tanken skal tømmes og renses, fordi det ikke har vært tilfeldig skade på det tidspunktet, legger Defaqto til.

Du kan også kjøpe spesifikk forsikring for akkurat dette.

ella og nicola gogglebox

Feilbrenselforsikring dekker reparasjoner, transport av bilen til et sted som skal løses (sammen med passasjerer) og overnattingskostnader hvis du skulle bli strandet over natten. Grunnleggende deksel starter fra rundt £ 10.

Forsikringsmarkedet har svart med en økning i separate feildrivende dekningspoliser, men det er alltid verdt å sjekke bilforsikringen din før du kjøper for å sikre at du har riktig dekning for dine behov, sier Brian Brown, Head of Insight hos Defaqto. .

Defaqtos beste tips hvis du bruker feil pumpe

En bilist holder en drivstoffpumpe

Hva du skal gjøre umiddelbart etter at du innser det (Bilde: Getty)

  1. Hvis du ikke har startet bilen, ikke gjør det
  2. Hvis du innser din feil når du har kjørt, trekker du over så snart det er trygt å gjøre det og slår av tenningen
  3. Sjekk retningslinjene dine for å se om feildrivstoff er dekket - det kan godt være at det er tilfeldig skadefunksjon
  4. Ta kontakt med leverandøren av nedbrytingsdekselet, da de kan hjelpe deg
  5. Husk: Ikke start bilen hvis det skjer feil drivstoff. Ring bilforsikringsselskapet/ driftsleverandøren umiddelbart - et raskt svar kan spare deg for tusenvis.

Se Også: