Kan arbeidsgiveren be deg om å jobbe hvis du har blitt fratrukket? Vi tar en titt

Ansettelsesrettigheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Arbeidsgiveren din kan bryte loven(Bilde: Getty)



Arbeidsgivere har blitt utsatt for beskytning for å ha bedt personalet om å jobbe mens de er i arbeidslivet, i et trekk som kan bryte loven og ofre lønnen.



Jobbeholdningsordningen (JRS), som nå dekker 6,3 millioner arbeidere, dekker 80% av lønnen til de som midlertidig har blitt uten jobb på grunn av koronaviruspandemien.



Loven sier at hvis du blir satt på den, er du effektivt på permisjon, og ikke lenger skal jobbe.

Men, Sports Direct har blitt utsatt for skyte for å ringe ledere i, til tross for å plassere dem på JRS for mer enn en måned siden.

lady colin campbell sønner

Ansatte ved både Sports Direct og House of Fraser sier at de blir kalt inn minst en gang i uken for å hjelpe til med å pakke opp beholdningen.



I et intervju sa to ledere at de hadde blitt fortalt at de ikke skulle fortsette etter å ha kommet inn i bygningen.

'De gjør det i hemmelighet, slik at folk ikke vet hva de gjør,' sa en arbeider.



Så hva er reglene, og kan du arbeidsgiver lovlig be deg om å jobbe i løpet av perioden?

prunella scales juliet west

Ber arbeidsgiveren deg om å jobbe? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Nei, arbeidsgiveren din kan ikke tvinge deg til å jobbe i løpet av perioden (Bilde: Getty Images)

Melanie Stancliffe, arbeidspartner hos Cripps Pemberton Greenish, sier at ansatte som går på arbeidsplassen sin i løpet av perioden, kan finne ut at de ikke lenger kvalifiserer for lønnstilskuddsordningen.

villapark om natten

'Krever ansatte som er i vente for å utføre arbeid, bryter vilkårene for betaling fra regjeringen, slik at virksomheten og arbeidsgiveren risikerer å ikke få 80%/£ 2500 per måned.

'Det betyr også at den ansatte potensielt ikke får betalt for arbeidet de utfører, ikke engang minstelønnen, og skaper forventning om at den ansatte må følge arbeidsgiverens instruksjoner, til tross for regjeringens veiledning om det motsatte.

'Det inspirerer ikke tillit til at de vil følge sosial distansering eller handle i allmenn interesse der slike forespørsler blir fremsatt.'

diane abbott jeremy corbyn

Men hva om du villig godtar å jobbe som en & apos; frivillig & apos ;?

Vil du ha flere oppdateringer rett i innboksen din? Registrer deg for alle de største pengehistoriene på NEWSAM.co.uk/email.

Noen firmaer ber personalet om å hjelpe dem med å levere støtte til frontlinjearbeidere (Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Pret a Manger er blant dem som har bedt ansatte om å melde seg frivillig i løpet av den siste måneden, som en del av arbeidet med å hjelpe til med å skaffe mat til frontpersonell.

'Hvis arbeidsgiveren din ber deg om å være frivillig i løpet av perioden, kan de igjen bryte ordningen.

caroline aherne dødsårsak

'Retningslinjene sier tydelig at du ikke skal jobbe - i noen form - for arbeidsgiveren din mens du er på oppholdstid.

'Videre, hvis den ansatte yter en tjeneste til arbeidsgiveren sin, dvs. å tjene dem, kan selskapet bryte sin rett til ordningen. '

Les mer

Furlough forklart
1. juli Furlough endringer Furlough -regler forklart Furlough og oppsigelser Hvordan beregne deltidsbetaling

Kort sagt, enhver arbeidsgiver som ringer sine ansatte inn, kan finne ut at de må betale sine arbeidere ut av egen lomme - i stedet for via JRS.

'Du kan kanskje registrere deg som frivillig andre steder - noe som er lovlig tillatt - men dette vil være av arbeidsgiverens skjønn,' legger Melanie til.

'Teknisk sett er du fortsatt under kontrakt, så det kan være i strid med det å jobbe andre steder, selv for NHS.'

Se Også: