Timothy West: Min kone Prunella Scales kan ikke huske filmer hun har sett på grunn av demens

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Prunella Scales og Timothy West besøker Maid of the Loch for å love sin støtte til innsamlingskampanjen

Skipsfeller: Tim og Pru(Bilde: Lennox Herald)



andrew collins luisa zissman

Den anerkjente skuespilleren Timothy West har innrømmet at kona Prunella Scales ikke lenger kan huske filmer eller skuespill umiddelbart etter å ha sett dem.



I et følelsesmessig intervju innrømmet 81-åringen hjertesorg når han så den gradvise forsvinningen av den tidligere Fawlty Towers-stjernen Prunella.



Tim sa: Det er ikke Alzheimers, det er en beslektet type demens. Det triste er at du bare ser den gradvise forsvinningen av personen du kjente og elsket og var veldig nær.

'Mange av henne har gått, men vi nyter fortsatt livet, og det er fortsatt mye Pru kan glede seg over og vi kan gjøre sammen.

Det utvikler seg veldig gradvis, hvis du lever fra dag til dag, er det overkommelig, men det er når du begynner å tenke på fortiden; 'Synd at hun ikke kan gjøre det lenger, eller hun kan ikke sette pris på det lenger, eller vi kan ikke snakke om det lenger'. Da er det trist.



Nedenfor: Tim og Pru er med i Great Canal Journeys

Tim sa at han først innså en endring i Prunella da hun dukket opp på scenen i Sørøst -London.



Det var veldig lenge siden, og det har forbløffet alle at det utviklet seg så sakte. Det var et skuespill som Pru var i på Greenwich.

Det var ikke det at Pru hadde glemt replikkene hennes eller ikke sa dem ordentlig, det var at jeg kunne se henne tenke. Jeg visste at det var noe galt, lenge visste vi ikke hva det var.

Siden de ble offentlige og snakket om det, sier han at folk ikke skynder seg å ansette henne, men hun jobber fortsatt med radio voice overs, samt spiller hovedrollen sammen med Tim i Channel 4 -serien der de reiser rundt med båt.

Spurt om den vanskeligste delen av sykdommen hennes, sa han: Kommunikasjon virkelig. Når vi har vært på en konsert eller sett en film, er det ikke mye vi kan si om det etterpå, fordi Pru vil ha et ganske tåkete minne om det.

Basil (John Cleese) og Cybil Fawlty (Prunella Scales) i Fawlty Towers

Basilikum! Prunella spilte hovedrollen som Basil Fawltys kone Sybil (Bilde: BBC)

Hun vil ha likt kvelden sin og vil snakke om skuespillet, men hvis vi snakket om hva selve stykket sa, så klarer hun ikke å takle det.

Jeg burde synes det er veldig frustrerende for Pru, men hun er veldig snill og lar ikke være med det. Det er frustrerende for meg. Jeg tror vi trenger hverandre veldig, jeg er veldig bevisst på det.

Han hyllet sin kone og la til: Hun har vært helt avgjørende for livet mitt. Vi deler den samme ideen om hvorfor vi har holdt sammen så lenge - langvarige og hyppige separasjoner!

Vi ser på det fra forskjellige måter fordi jeg er en reisefreak, jeg elsker å reise rundt, men Pru ville være veldig glad for at alt skuespillet ble gjort på internett.

'Hun sier at hun egentlig ikke liker å gå ut av inngangsdøren for å hente melk om morgenen. Vi bruker mye av livet vårt fra hverandre, så vi er alltid veldig glade for å se hverandre.

Prunella Scales og Timothy West

Tilbake på dagen: Timothy og Prunella har vært gift i over 50 år (Bilde: Rex)

Tim snakket om ITVs livshistorier med Piers Morgan og snakket også om sin uvanlige besettelse for å kjøpe dameklær og vennskapet hans med prins Charles.

Tim innrømmer at han får glede av å kjøpe klær til kvinner, hvorav noen ikke er kona hans.

Jeg liker å handle dameklær som umiddelbart gir deg feil inntrykk, men jeg gjør det. Jeg er veldig interessert i kvinnemote. Jeg liker å shoppe. Ikke for undertøy, bare kjoler, skjørt, gensere, jeg er ikke så interessert i sko.

Da han nikket fra Prunella, la han til: Jeg er ganske flink til det, ikke sant?

Vi møtte gjennom en gammel venn av oss, en veldig attraktiv jente, som sa: 'Å jeg liker å handle med mannen din, han er så flink, han har kjøpt meg nydelige klær'. Jeg liker å kjøpe klær til andre kvinner.

Prunella Scales avbildet under innspillingen av filmen Lacksdale Hall

Skjermstjerne: Prunella avbildet under innspillingen av filmen Lacksdale Hall (Bilde: Getty)

Jeg kjøper for 30 eller 40 kvinner. Prunelle har ikke noe imot det, nei. Jeg kjøper dem til henne også.

Tim snakket om å snakke om andre kvinner i livet, og snakket om sin første kone Jacqueline Boyers bipolare og datteren deres Juliet. Han sier at han er full av anger for ikke å være i livet hennes.

Det var delvis fysisk fordi Jacqueline giftet seg igjen og bodde i Sør -Wales, Juliet var med henne, så det var ganske vanskelig å nå henne.

Jeg tror også at jeg må ha satt opp en barriere, jeg trodde det kom til å være smertefullt. Jeg sa at det hele var min feil. Jeg vil heller gjøre et rent kutt og la det gradvis komme sammen. Jeg føler meg skyldig i det, men jeg føler også sorg over at jeg savnet tiden som far skulle tilbringe med døtrene sine, vise dem om livet og introdusere dem for ting.

Jeg klandrer meg selv. Juliet har vært fantastisk fordi hun hadde veldig vanskelig for å prøve å holde moren sin sammen. Hun følte egentlig ikke at hun kunne gjøre spranget for å få venner med Pru og meg, men heldigvis endte alt lykkelig.

  • Life Stories with Tim West er fredag ​​kveld på ITV klokken 21.00

Se Også: