Nye fjerningsendringer du trenger å vite - inkludert hvordan du beregner deltidslønn

Hmrc

Horoskopet Ditt For I Morgen

En arbeider stresset på jobben

Ordningen forbereder en enorm overhaling neste måned(Bilde: Getty)



Kansler Rishi Sunak har advart om en rekke endringer i fristplanen før den faller ned for alle 9 millioner kravspesialister i oktober.



Ansatte vil kunne gå tilbake til jobb deltid fra 1. juli, mens de fortsatt får lønnen subsidiert av regjeringen.



Fra august må arbeidsgivere også begynne å betale bidrag, og i oktober vil alle bedrifter bli bedt om å betale 20% av lønnen - men hva betyr dette for deg?

Hvis du er bekymret for redundans, har vi en fullstendig veiledning om dine rettigheter her.

Men avgjørende, som en del av arbeidet med å forhindre stillingsnedganger, sier kansleren at sjefen din vil kunne ta deg tilbake på en deltidsrota fra neste måned.



Under initiativet vil du kunne jobbe et bestemt antall timer, og få lønnen din fylt opp av statskassen. Det er en del av arbeidet med å hjelpe bedrifter som sliter med å komme seg på beina igjen etter den 11 uker lange nedleggelsen.

Når vi forbereder oss på at disse nye endringene trer i kraft, har vi tatt en titt på hva de betyr for deg nedenfor.



1. Kan jeg gå tilbake til jobb på deltid?

Ja, forutsatt at du har - eller er i ferd med å fullføre - en tre uker lang periode

For å kvalifisere deg til deltidsfrist må du ha fullført minst tre hele uker på ordningen innen 30. juni.

Dette betyr at arbeidsgiveren din burde ha registrert deg på den senest 10. juni.

I henhold til ordningen kan ansatte gå med på å jobbe noen dager i uken, og motta forskuddsbetaling for resten.

De som ikke ønsker å dra nytte av fleksibel avløp kan fremdeles bruke de eksisterende avregningsordningene frem til 31. oktober 2020, men ordningen stenger helt for nye aktører fra 30. juni 2020.

2. Hvordan beregne lønnen din hvis du har deltid

Fra 1. juli vil bedrifter kunne be personalet om å komme tilbake på jobb på deltid. Regjeringen har ikke fastsatt hvilke timer disse vil være - det er sagt at individuelle arbeidsgivere vil kunne velge hva som fungerer for dem.

Det avgjørende poenget her er at alle som blir tatt tilbake på heltid må få betalt i sin helhet for alle arbeidstimer.

Regjeringen vil deretter fortsette å betale opptil 80% - opptil 2500 pund - for timene du ikke kan jobbe.

Og arbeidsgivere vil fortsatt ha muligheten til å fylle på 20% ekstra, men det vil ikke være obligatorisk.

Så hva vil lønnen din være hvis du har blitt fratrukket deltid?

Arbeidsrettspartner Clive Dobbin ved advokatfirma Paris Smith har forklart hvordan arbeidstakere kan beregne lønnen.

'Fra 1. juli 2020 kan ansatte som har blitt satt i arbeidsledighet gå fleksibelt tilbake til jobb - slik at de kan gå tilbake til jobb i noen av sine vanlige timer, men forbli i permisjon resten av tiden.

'Så for eksempel kan en ansatt som normalt jobber 40 timer i uken ha vært på permisjon siden april 2020. Hvis den normale timelønnen var £ 10 per time, ville de mens de var i arbeidslengde få 80% av normallønnen lønn. Derfor vil denne ansatte få betalt £ 320 per uke.

'I henhold til den nye fleksible permeavtalen kan den ovennevnte ansatte avtale med arbeidsgiveren sin om å gå tilbake til jobb i 10 timer, og bli værende i de resterende 30 timene.

'Når det gjelder betaling, hvis en ansatt kommer tilbake til jobb i 10 timer per uke, bør de få betalt hele, normale lønn for de 10 timene. Arbeidsgiveren er da ansvarlig for å betale for disse timene, og kan ikke kreve noen av kostnadene tilbake fra regjeringen. For disse 10 timene per uke vil denne ansatte få betalt £ 100 (altså 10 x £ 10/time).

'I vårt eksempel forblir den ansatte i 30 timer. Arbeidstakeren bør fortsette å få utbetalt sin 'lønn' for disse 30 timene, som er 80% av deres normale lønn for disse timene (selv om arbeidsgiveren kan fylle opp dette hvis han vil). Arbeidstaker vil derfor ha rett til 80% av sin normale lønn for arbeidstiden, så 80% av 30 x £ 10, eller £ 240, forklarer Clive.

Etter å ha godtatt å gå tilbake til jobb i 10 timer per uke, har den ansatte da rett til å få utbetalt totalt £ 340 - £ 240 for de 30 arbeidstimene og £ 100 for timene som faktisk er jobbet. Dette kan sammenligne seg med £ 320 hvis de hadde vært helt på ventetid. '

3. Hvem kan bli registrert på fristen

(Bilde: Getty)

Alle på en hvilken som helst type ansettelseskontrakt kan bli fristet, inkludert heltid, deltid, byrå, fleksibel eller null-timers kontrakter.

Men for å være kvalifisert for ordningen fra 1. juli og utover må arbeidstakere ha blitt satt i minst tre uker på rad mellom 1. mai og 30. juni.

Ordningen stenger for nye søkere 30. juni.

Det er ikke tilgjengelig for selvstendig næringsdrivende. Hvis du er frilansarbeider, bør du søke om universell kreditt eller et småbedriftsstipend i stedet.

'Enhver enhet med en britisk lønningsliste kan søke, inkludert bedrifter, veldedige organisasjoner, rekrutteringsbyråer og offentlige myndigheter,' sa regjeringen i en uttalelse.

4. Et tak på krav

Inntil nylig ble bedrifter fortalt at de kunne melde inn så mange ansatte som nødvendig på frist.

Fra 1. juni vil dette være begrenset til antallet krav som ble fremsatt i juni (eller den siste måneden som ble hevdet).

Dette betyr at hvis du hevdet 30 ansatte i juni, vil du nå være begrenset til 30 i måneden til oktober.

Dette er for å oppmuntre sjefer til å lette arbeidstakere tilbake på lønningslisten på heltid.

5. Regelendring i tre uker

Akkurat nå kan arbeidsgivere ta arbeidere på og av i turnus - forutsatt at de har fullført minst tre uker om gangen.

Når deltidsarbeid trer i kraft i juli, blir denne tre ukers regelen imidlertid slettet.

6. Endringer for de som kommer tilbake til jobb fra svangerskapspermisjon

Regjeringen har bekreftet planer om å holde fristordningen åpen for foreldre - selv etter at den stenger for nyansatte 30. juni.

Kunngjøringen betyr at ansatte som kommer tilbake fra svangerskaps- og fedrepermisjon etter 1. juli, vil kunne bli med i arbeidsoppholdsordningen hvis arbeidsgiveren ikke klarer å ta dem tilbake til jobb.

Kansler Rishi Sunak sa: 'Da jeg kunngjorde disse endringene [til utløp] i forrige måned, var jeg klar på at vi ønsket å gjøre dette på en rettferdig måte, som støtter folk tilbake til jobb. Men for foreldre som kommer tilbake fra permisjon, har forholdene gjort at de fortsatt trenger støtte, og jeg er glad for at de vil kunne få den økonomiske hjelpen de og familien deres trenger. '

De som kommer tilbake til jobb (inkludert fra sykefravær), får lønnen beregnet mot lønnen før skatt, ikke lønnen de mottok mens de var lovpålagt.

Les mer

Furlough forklart
1. juli Furlough endringer Furlough -regler forklart Furlough og oppsigelser Hvordan beregne deltidsbetaling

7. Kan jeg fortsatt bli overflødig hvis jeg er på fjerntid?

Dessverre ja.

'Ordningen er ment å holde folk i jobb,' forklarer Slater og Gordon arbeidsadvokat, Danielle Parsons.

'Imidlertid er det ingenting i gjeldende regjeringsveiledning som forhindrer arbeidsgivere i å permittere ansatte i løpet av en periode. Arbeidsgivere bør være oppmerksom på at HMRC kan revidere sine krav. '

hvorfor ble biggins fjernet fra storebror

Imidlertid vil det ikke påvirke rettighetene dine til permittering.

'Hvis du blir permittert mens du er i permisjon, bør rettighetene dine til permittering forbli upåvirket.

'Arbeidsgiveren din bør fortsatt informere og rådføre deg med deg om enhver oppsigelse av rollen din, og bør utføre en rettferdig permitteringsprosess.

'Hvis du er en ansatt med over to hele sammenhengende ansettelsesår, kan du ha krav på urettferdig oppsigelse hvis ansettelsen avsluttes urettferdig av en urettferdig grunn og/eller uten rettferdig prosedyre. Hvis dette skjer, må du iverksette tiltak innen tre måneder. '

Se Også: