Bucks Fizz-stjernen Jay Aston avslører ødeleggende bivirkning av munnkreftkirurgi har forlatt sangkarrieren i fare

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Heldig utøver Jay Aston er fast bestemt på at hun kommer tilbake på scenen så snart beina er sterke nok(Bilde: )



Jay Aston fyller på leppestiften og smiler sterkt for kameraet, slik hun har gjort utallige ganger i løpet av sin 40 år lange sangkarriere.



Men denne gangen er det ingen kunstverk bak gliset, bare ekte glede, som hun for to måneder siden ikke var sikker på at hun noen gang ville føle igjen.



I juni avslørte Bucks Fizz -stjernen en ødeleggende diagnose av kreft i munnen. Bare en uke senere gjennomgikk hun en slitsom syv timers operasjon for å fjerne en del av tungen og lymfeknuter.

Det var vellykket, og nå kan 57-åringen-som har datteren Josie på 15 år med ektemannen Dave Colquhoun-lykkelig bekrefte at hun er kreftfri.

Hun husker: Kirurgen min kom inn 10 dager etter operasjonen for å fortelle meg det selv. Jeg var opprømt - det var gledestårer. Jeg er her for å fortelle historien, for å være mamma og kone.



Hennes lettelse og takknemlighet er håndgripelig. Likevel stopper sangeren et øyeblikk mens hun poserer i hagen hennes i Kent og stoler på hvor fysisk ubehagelig smilingen faktisk er.

Bucks Fizz Jay Aston beskriver operasjonen som reddet livet hennes (Bilde: )



catherine zeta-jones michael douglas

Slapper av hjemme i Kent (Bilde: )

Til tross for all positivitet, viser det seg sakte og smertefullt å komme seg til Jay. Innsiden av munnen og halsen er fremdeles hovent, hun snakker med en tung lisp, stemmen er fortsatt uklar og fremtiden som sanger er usikker. Operasjonen hennes var omfattende.

Hun hadde en del av venstre side av tungen fjernet fra forsiden til baksiden. Deretter tok kirurger et hudtransplantat fra hennes øvre lår, inkludert en stor nerve, som de satte inn gjennom et langt snitt langs hennes kjeve og brukte for å rekonstruere den fjernede delen av tungen.

Jay fikk også fjernet lymfeknuter fra halsen og satt inn et luftrørstube i halsen, som ble sittende i en uke for å hjelpe henne å puste fordi hevelsen var så alvorlig. For hele den tiden var hun stum.

Nå, med en kamputmattelse hun ikke alltid kan skjule, viser Jay meg det syv-tommers arret på låret og det dype gapet under kjevelinjen, og innrømmer at hun frykter at hun aldri mer vil bli utøveren hun en gang var. Jeg er veldig, veldig heldig at de fanget det, sier hun.

Men i uke fire slo jeg litt av en depresjon. Jeg vet at jeg aldri kommer til å se like ut, danse det samme eller høres det samme ut. Det er en sjanse for at jeg alltid vil ha en lisp.

Modig prøvde Jay skalaer for to uker siden, til tross for at han hadde for mye ubehag til å åpne munnen helt. Selv om hennes rekkevidde fortsatt er intakt, endres hennes sangstemme selvfølgelig.

Det var nervepirrende å prøve å synge for første gang, innrømmer hun. Jeg har lagt merke til at stemmen min er annerledes - jeg antar at fordi tungen min er annerledes.

Jeg antar at jeg aldri kommer til å være som jeg var, men forhåpentligvis klarer jeg å synge. Det er en ukjent. Sang og dans er min identitet - og det har blitt utfordret.

Smiler selv om det gjør vondt, med hunden Ted (Bilde: )

Jay Aston med noen av de hundrevis av få brønnkort fra hele verden (Bilde: )

Jay sier at hun ikke har tillatt seg selv å gråte ordentlig, men det kan skje i løpet av månedene som kommer. Jeg er i vanskeligheter med meg selv, så jeg har fått tårer.

Jeg er trist over det som har skjedd, men jeg vet at jeg er veldig heldig, så jeg kommer ikke til å klage. Jeg har sjekket litt, og det er ingen vits å gå over fortiden. Jeg vil fokusere på nåtiden og fremtiden.

Tørker bort tårene som faller uansett, legger hun lyst til: Det er for tidlig å dømme. For noen uker siden så jeg ut som om jeg skulle på en halloweenfest.

Jay oppdaget at hun hadde forstadier til kreft i april, etter mange års screening på grunn av utslett på tungen, kalt lichen planus, en autoimmun tilstand.

Hun ble fortalt at hun ville trenge en slank skive fjernet for en biopsi, slik at hun ikke kunne snakke klart eller synge i flere måneder. Bare 2% av tilfellene i denne situasjonen viser seg å være kreft, men dessverre gjorde hennes det. Det var den verste timingen. Jay og to av hennes originale Bucks Fizz -bandkamerater, Cheryl Baker, 64, og Mike Nolan, 63, hadde opptrådt vellykket som det nye bandet The Fizz, og jobbet med en albumavtale med den legendariske popprodusenten Mike Stock.

mest pålitelige biler uk brukt

Før biopsien hennes spilte Jay inn vokal slik at hun kunne mime på konserter. Hun fortsatte å gjøre det før operasjonen, og bandet brakte frem innspillingstid i studio, usikker på om Jay ville synge igjen.

Hun beskriver at hun kom rundt på intensiv etter operasjonen i en tåke av medisiner. Jeg hadde rør som kom ut av meg overalt. Jeg var på drypp, jeg hadde en feed gjennom nesen, jeg hadde sluk i nakken og beinet, og trakeotomien. Den første uken var skummel.

Etter dag fire slo smerten virkelig til. Jeg kunne ikke sove og jeg kunne ikke drikke.

I utgangspunktet ville hun ikke engang la datteren besøke og si: Jeg var ikke et vakkert syn.

Hele tiden luftrøret var inne, klarte Jay ikke å snakke. Hun sier: Sykepleierne gir deg en hvit tavle. Jeg skrev mye og tørket. Grunnleggende ting som: Jeg må gå på toalettet.

gabriel clare-jakt

Da han kom hjem 10 dager etter operasjonen, overlevde Jay på mos og suppe.

Det er bare den siste uken hun har kunnet prøve fast føde. Hun har energiske dager og andre hvor hun blir liggende i sengen, utslitt.

Og hun sier at Cheryl og Mike har vært ekstremt støttende.

Tidligere var gruppen ikke alltid så nær. Jay forlot opprinnelig Bucks Fizz i 1985, fire år etter at de vant Eurovision med Making Your Mind Up.

Jay Aston til venstre, i Bucks Fizz, tilbake i 1982 (Bilde: Hulton Archive)

Jay Aston - til høyre - opptrådte på Bucks Fizz med Cheryl Baker i 2014 (Bilde: Redferns)

Det var år med bitterhet rundt kontraktsmessige tvister, og hun snakket ikke med Cheryl på 23 år. Etter at bandet ble dannet på nytt i 2004, ble Mike, Jay og Cheryl involvert i en juridisk feide med Bobby G, 65, et av de opprinnelige medlemmene.

Hans kone Heidi Manton - som sluttet seg til gruppen etter at Jay forlot - hadde et varemerke med navnet Bucks Fizz.

Men Jay sier at de nå er nærmere enn noensinne og avslører at selv om bandet har blitt tvunget til å utføre en rekke spillejobber i hennes fravær, og ansette to backing -sangere for å dekke henne, har de insistert på å betale henne. Mike sa: 'Vi vil ikke at du skal ha mer stress' og økonomisk stress hadde vært vanskelig.

Til gjengjeld har Jay holdt seg til kunstverk for albumomslag, valgt kostymer og er til og med fast bestemt på å bli med på The Fizz for et kort sett i oktober, selv om hun må mime.

Hun holder seg positiv ved å sette pris på de små tingene hun fryktet at hun skulle miste.

Første gangen Dave tok meg ut i bilen, gråt jeg bare, husker hun. Ser trærne og solen. Det får deg til å innse hvordan vi tar alt for gitt.

En ting er sikkert-hun er fast bestemt på at uansett hva fremtiden vil bringe for stemmen hennes, når benet hennes er sterkt nok, vil hun bli med Cheryl for den berømte Fizz-skjørtrutinen igjen.

Jeg skal bare ta på meg to par strømpebukser - det vil dekke arret en godbit, ler hun.

Se Også: