BritBox forklarte: Storbritannias lanseringsdato, hva som står på den, hva den koster og regler for TV -lisenser

Bbc1

Horoskopet Ditt For I Morgen

ITV, BBC og Channel 4 går sammen om å ta Netflix i Storbritannia med en ny strømmetjeneste kalt BritBox.



De bor allerede i USA og Canada, og de bringer video -on -demand -tjenesten til et britisk publikum - da de ser hundrevis av timer med programmer som du kan se online.



BBC -generaldirektør Tony Hall sa: 'Jeg er glad for at BBC og ITV jobber sammen om noe helt spesielt - BritBox.



'En ny strømmetjeneste som leverer det beste hjemmelagde innholdet til publikum som liker det best. Tjenesten vil ha alt fra gamle favoritter til nylige show og helt nye provisjoner. Det er en spennende tid for publikum. '

Men hvordan vil det fungere, hva vil det stå på det og hva betyr det for iPlayer og ITV Hub?

Når lanseres BritBox?

BritBox har vært tilgjengelig for mennesker i USA og Canada en stund.



ITV og BBC lanserte den britiske versjonen 7. november, og tilbyr 30-dagers gratis, med kanal 4-innhold som forventes å treffe i 2020.

lee anderson fotballagent

Hva vil stå på BritBox?

John Luther vil nesten helt sikkert være der



I Nord -Amerika inkluderer BritBox britiske såper som Coronation Street og EastEnders, samt bokssett med ting som klassiske Doctor Who, Luther og mer.

422 engel nummer betydning

I Storbritannia har ITV og BBC sagt at det vil være en blanding av klassikere, populære nylige serier og originalt innhold.

Show som er bekreftet inkluderer Love Island, Famalam, Cleaning Up og Gentleman Jack samt klassikere som Gavin & Stacey, Victoria, Happy Valley, Broadchurch, Les Miserables, The Office og Benidorm.

Nylige ITV-dramaer A Confession and Manhunt kommer rett til BritBox utelukkende etter innhentingsvindu på ITV Hub, samt nylige ITV- og BBC-titler inkludert The Trip, Deep Water, Wolf Hall og Rev.

BritBox streamer også klassiske filmer, inkludert noen remastret i HD for første gang.

I de første månedene kan abonnenter for eksempel se Hitchcock's The 39 Steps, Powell & Pressburger's Ill Met By Moonlight og David Lean's Oliver Twist i høy definisjon.

Eksklusivt innhold inkluderer drama Lambs Of God og to episoder som aldri er sett før av Midsomer Murders (S20 episoder 5 og 6) med mye mer lovet.

Kanal 4 og Film 4 innhold skal også lanseres på tjenesten med mer enn 1000 timers visning - men ikke før i 2020.

Alt 4 innholdet kommer våren 2020, med ny serie tilgjengelig 31 dager etter sending av den siste episoden på Channel 4. Film4 følger senere i 2020.

Hva betyr BritBox for iPlayer, All4 og ITV Hub?

(Bilde: Getty Images)

BBC sa til NEWSAM at iPlayer ikke ville stenge som et resultat av BritBox lansering - og at den ble sett på som en ny plattform, snarere enn en erstatning.

Vi har også blitt fortalt at iPlayer og ITV Hub ikke kommer til å forandre seg - ettersom disse først og fremst blir sett på som innhentingstjenester og BritBox ikke vil ha tilgang til nåværende eller nylig sendt programmer.

I stedet, når visningsvinduet slutter på tjenester som iPlayer, All4 og ITV Hub, vil serien og showene flytte til Britbox for at folk skal se dem alle på ett sted.

axl rose og mickey rourke

Mark Pocock, hjemmekommunikasjonsekspert på bredbåndsvalg.co.uk , sa: [BBCs] nyeste programmering vil gå til lisensinnehavere og iPlayer først, men om de holder seg til dette vil bare bli avslørt i tidens fylde og eventuell programmering som kan bli finansiert av lisensbetalerens penger vil være stridende hvis de får ikke tilgang. '

Hva vil BritBox koste?

Hvor mye vil det sette deg tilbake (Bilde: PA)

Du trenger å betale £ 5,99 i måneden for et britisk abonnement på BritBox - men kan få den gratis i 30 dager .

Det gir deg HD og er for 'flere skjermer og enheter', sa ITV i en uttalelse.

Det er heller ingen kontrakt, så du kan si opp når som helst.

For øyeblikket koster en grunnleggende plan for Netflix for øyeblikket £ 5,99 per måned, Amazon Prime Video er £ 7,99, et underholdningskort for TV -programmer på Now TV koster £ 7,99, mens filmtilbudet koster £ 9,99.

Trenger du en TV -lisens for å se BritBox?

Nei. 'Det er en abonnementstjeneste, du trenger ikke en TV -lisens,' sa BBC til NEWSAM Money.

små festivaler Storbritannia 2019

Det betyr at du vil kunne se BBC -programmer på en BBC -plattform uten en for første gang siden iPlayer krevde at seerne skulle ha lisens.

Når det er sagt, trenger du definitivt en hvis du ser eller spiller inn noen live TV - uansett hvilken enhet du ser den på.

Betyr dette at show kommer fra Netflix og Prime?

Vil programmer forsvinne fra Netflix?

(Bilde: Bloomberg)

Les mer

Spar penger på TV -pakker
Sky Sports -pakken er £ 114 mindre Slå prisøkningen på Netflix Briter betaler £ 50 i måneden for gratis sport Juridisk rabatt på TV -lisensavgift

Dette er millionspørsmålet.

En rekke BBC- og ITV -programmer har tidligere blitt solgt til streamingtjenester med alt fra Doctor Who til Luther, Bake Off, Top Gear og Downton Abbey på Netflix.

ann widdecombe storebror

Det har tidligere vært en enorm inntektsstrøm for kringkasterne - penger som tidligere har blitt brukt til å subsidiere ting som å lage programmer og TV -lisenser.

Og nå vil noen programmer flytte til BritBox.

Reemah Sakaan, ITVs gruppedirektør for streaming, sa: 'For en stund har vi brakt showene våre hjem og nå som vi har en destinasjon i BritBox, er det noe vi vil gjøre mer aktivt.

'Vi jobber fortsatt i samarbeid med Netflix og Amazon og alle de andre streamerne.'

meningsmåling

Er Britbox streamingtjeneste en god idé?

1000+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Se Også: