Brit gran på dødsstraff for å ha drept en mor for å stjele babyen sin 'går tom for tid'

Amerikanske Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: PA)



Linda Carty er den eneste britiske statsborgeren som venter på henrettelse på dødsdommen i Amerika.



61-åringen ble dømt til døden for 19 år siden for kidnappingen og drapet på den unge moren, Joana Rodriguez, slik at hun kunne stjele den 25 år gamle nyfødte sønnen.



I månedene før den grusomme kriminaliteten Carty, som ble født i St Kitts og flyttet til Houston i Texas for å jobbe som grunnskolelærer, fortalte naboer at hun snart ville bli mamma.

fury vs schwarz undercard

Da politiet senere intervjuet dem, hevdet naboene imidlertid å bli overrasket fordi Carty, som de sier hadde kjøpt et barnesete til bilen hennes, ikke så gravid ut.

Cartys rettssak hørte også at hun hadde fortalt mannen sin, som hun nylig hadde separert, at hun ventet en baby.



Linda Carty ble dømt til døden etter at hun ble dømt for kidnapping og drap

Linda Carty ble dømt til døden etter at hun ble dømt for kidnapping og drap (Bilde: Kanal 4)

Den tidligere læreren, som en gang sang for prins Charles da hun var barn, har alltid insistert på at hun er uskyldig i forbrytelsene.



Hun har anket flere anker - alle har mislyktes - og nå frykter hun at det eneste alternativet hun har igjen er hva som skal henrettes ved dødelig injeksjon.

Carty, nå bestemor, sa til Telegraph: 'Jeg kan ærlig si til deg at jeg ikke begikk denne forbrytelsen.'

Joana var en ung mamma som hadde født sønnen hennes, Ray, bare to dager før hennes rystende død.

Moren og sønnen ble bortført fra leiligheten deres i Houston, Texas, 16. mai 2001.

Senere samme dag ble den lille gutten funnet i live i en bil - men moren til kroppen hans ble oppdaget i bagasjerommet til en annen bil.

Carty er den eneste britiske statsborgeren på dødsdommen i USA

Carty er den eneste britiske statsborgeren på dødsdommen i USA (Bilde: PA)

Joanas ben og armer hadde blitt bundet med tape, sammen med munnen og nesen, og hun hadde en plastpose over hodet.

25-åringen hadde kvelet seg i hjel.

godt kinesisk nyttår 2019

Carty ble arrestert sammen med Gerald Anderson, Chris Robinson og Carlos Williams og siktet for bortføring og drap på Joana.

Under rettssaken plasserte Cartys medtiltalte skylden fast på døren og hevdet at hun var hjernen bak hele den vridde ordningen.

Mens de tre mennene fikk lange fengselsstraffer, var Carty den eneste som ble dømt til døden.

Carty har alltid insistert på at hun er uskyldig

Carty har alltid insistert på at hun er uskyldig

Hun hevder hun ble innrammet for kidnappingen og drapet fordi hun jobbet som narkotikainformant for amerikanske myndigheter.

hvor gammel er amanda owens mann clive

Carty hevder også at hun aldri hadde møtt de tre mennene som var hennes medtiltalte, selv om telefonopptegnelser viser at det var nesten et dusin samtaler mellom henne og Anderson natten til forbrytelsen.

To av mennene sa senere at de hadde blitt tvunget til å vitne mot Carty, som på tidspunktet for arrestasjonen var på prøve for å etterligne en føderal agent og tidligere hadde blitt arrestert for biltyveri og narkotika.

År etter dommen kom Cartys handler ved Drug Enforcement Agency, Charles Mathis, fram for å si at han ikke trodde hun var i stand til å begå forbrytelsen.

Datteren Jovelle Carty, som bor i Houston og tar med Cartys barnebarn for å se henne når hun kan dø på dødsdom, har også lenge kampanjet for at moren hennes skal løslates.

Carty har tilbrakt nesten 20 år på dødsdommen

Carty har tilbrakt nesten 20 år på dødsdommen (Bilde: PA)

Cartys sak har også blitt støttet av det britiske utenriksdepartementet, og advokater for den britiske regjeringen har kommet med innvendinger mot dommen hennes.

De har uttrykt 'alvorlige bekymringer for fru Cartys menneskerettigheter, rettferdig rettergang og tilgang til rettferdighet'.

En britisk tjenestemann sa: 'Vi har støttet fru Carty i flere år, og vil fortsette å gjøre det.

'Vi har økt interessen for saken hennes flere ganger med amerikanske myndigheter, og har fortsatt nær kontakt med hennes familie og juridiske team.

'Vi dømmer hver forespørsel om å sende en amicus curiae -kort om dens individuelle fordeler og etter grundig juridisk granskning, slik vi har gjort i denne saken.'

Menneskerettighetsaktivisten Bianca Jagger har tatt opp saken til Carty

Menneskerettighetsaktivisten Bianca Jagger har tatt opp saken til Carty (Bilde: REUTERS)

Mick Jaggers eks-kone, Bianca, har også tatt opp saken til Carty, og i 2009 brukte Brian Capaloff sin plass på den fjerde sokkelen på Londons Trafalgar Square for å markere saken hennes.

Menneskerettighetsgruppen Reprieve støtter også Carty.

Til tross for at han har sendt flere appeller, forblir Carty på dødsdommen.

uk værmelding hetebølge

Hun sa: 'Det triste er at du ikke får en mulighet, når du har henrettet noen, til å gå tilbake og grave dem opp fra graven og si & oops, jeg tok en feil, la meg bare sette deg tilbake sammen & apos ;. Du er ferdig. Du er død. '

Cartys tid på dødsraden har vært 'fryktelig'. Hun beskriver cellen hennes som dekket av mugg med vann som renner nedover veggene.

Og hun sier at hun også ønsker rettferdighet for offerets familie.

Carty forklarte: 'Hun er også andres barn og hun er datters datter. Så for meg er det ikke bare en helbredelsesprosess for meg, men å vise familiene at personen du har hatet i alle år, og at du trodde fordi staten Texas fortalte deg at det var han som gjorde det, ikke begikk denne forbrytelsen . '

I 2018 nektet den amerikanske høyesterett å vurdere hva som godt kan være Cartys siste anke.

Hvis Carty blir overskredet, ville hun være den første briten som ble straffet med dødsstraff siden Ruth Ellis i 1955.

Hun sa: 'Jeg synes bare de bør avskaffe hele dødsstraffet. Er det avskrekkende? Nei. Det tjener ikke formålet de skapte det til. Ofrene & apos; familier vil aldri ha nedleggelse.

'Alle kan se at det er noe galt med dødsstraffsystemet. Det fungerer ikke, det er ikke troverdig. Det er feil. '

Se Også: