De merkede vitaminene som belaster 15 ganger mer enn deres supermarkedekvivalenter

Sparing Og Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ulike vitaminpiller som ligger på en hvit overflate

Det er anslått at 10 millioner av oss tar vitaminer, men er de virkelig verdt våre hardt opptjente penger?



Etter hvert som markedsverdien for vitaminer og mineraler i Storbritannia vokste med 2,5% i fjor, kan den antatt vitaminmangel forbrukeren lide av mer enn bare snus i januar.



I følge mySupermarket data, selger velkjente vitaminmerker kosttilskudd for nesten femten ganger mer enn egne merkevarer, og etterlater dårlige pasienter.



Prisgapet forekommer i en rekke forkjølelses- og influensamidler, med Centrum Fruity Chewable Multivitamins som koster 5,61 pund mer enn Tescos eget merke.

tom powell love island

Kostnad for eget merke vs merkede multivitaminer

Kilde: mySupermarket - mottatt januar 2017



Så, er du verdt det?

Med 370 millioner pund som blir overlevert på kassene i bytte mot vitaminer i 2016, ifølge Storbritannias proprietære sammenslutning , ser det ut til at mange britiske forbrukere fortsetter å bruke store penger på kosttilskudd.



lindsay lohan playboy naken

Men de mest effektive vitaminene er kanskje ikke de dyreste. Tilleggssammenligningsnettsted, Supplementscompared.com mener egne merker har fått tak i og ofte tilbyr høye nivåer av aktive ingredienser for mindre penger.

I noen tilfeller antyder Supplementscompared til og med at egne merkevarer, for eksempel Boots Complete A-Z med Probiotic, har flere helsebringende vitaminer enn deres tilsvarende merkevare.

Vitamin C -svindelen?

Merkeklokke: noen vitaminer fra eget merke kan gi deg mer for pengene

Til tross for regjeringens National Diet and Nutrition Survey sier at antallet mennesker som mangler vitamin C er minimalt, Holland & Barrett , en av Storbritannias ledende supplementforhandlere, har sett en økning i salget av vitamin C i vinter.

De rapporterer at: I løpet av de siste 12 ukene har Holland & Barrett opplevd 45% i butikk og 33% salg på nettet for vitamin C, noe som tyder på at folk tar tilskuddet for å forhindre og kurere forkjølelse.

Men hvis offentlige undersøkelser tyder på at vi ikke trenger mer vitamin C, hvorfor fortsetter 10 millioner av oss å pille pillene?

Sammenligning: eget merke vs merket brusende vitamin C (1000 mg)

Kilde: mySupermarket - mottatt januar 2017

Det antas at den kraftige antioksidanten kan øke immunsystemet for å hjelpe til med å avverge forkjølelsesviruset hvis det tas på et tidlig tidspunkt, og med jevne mellomrom, av forkjølelse, men noen forskere er ennå ikke overbevist.

I følge en forbrukerrapport å ta 1000 mg brusende vitamin C-pille (90 mg vitamin C om dagen hvis du er mann og 75 mg hvis du er kvinne) kan være helt ineffektiv for å forhindre influensalignende symptomer hvis du tar p-piller eller pulverform, i stedet for å konsumere vitaminet i kostholdet ditt.

Andre skadelige effekter av overdose av vitamin C -inntak inkluderer forebygging av jernabsorpsjon, sykdom og diaré.

champions league på itv
meningsmåling

Tar du vitamin C når du føler deg syk?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Den siste nysen

Linus Pauling, en av de første vitenskapelige talsmennene for vitamin C -kosttilskudd for å avverge forkjølelse, ville sikkert være uenig. Når vinterhesten begynner og trangen til å ta en vitamin C -pille tar over, kan du prøve et eget merkeprodukt i år.

Les mer

Kutt supermarkedregningen
Beste lojalitetsordninger å registrere deg for 17 matvarer du ikke visste at du kan fryse Hvordan jeg spiser familien min for 5 pund et måltid Supermarkedstilbud

Se Også: