Slag for Kodi-brukere ettersom europeisk domstol slår fast at streaming av piratkopierte filmer og TV-serier ER ulovlig

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Å bruke en multimediaspiller som Kodi til å streame piratkopiert videoinnhold på nettet er like ille som å laste ned en ulovlig kopi, har en EU-domstol avgjort.



Mens du laster ned en ulovlig kopiert episode av Game of Thrones eller Breaking Bad utgjør brudd på opphavsretten, har streaming tidligere vært litt av en gråsone.



Det er fordi når du streamer noe på nettet, lagres filen bare midlertidig på datamaskinen din, og midlertidige kopier har tradisjonelt vært unntatt fra lover om opphavsrett.



Imidlertid, i en landemerkekjennelse i går uttalte EU-domstolen at den midlertidige reproduksjonen av et opphavsrettsbeskyttet verk, oppnådd uten samtykke fra opphavsrettsinnehaveren, IKKE er unntatt fra 'reproduksjonsretten'.

stephen tompkinson nicci taylor
Mann som ser fotball på TV

(Bilde: Getty)

Reproduksjonsretten sier at ingen andre enn rettighetshaveren kan lage noen reproduksjoner eller kopier av verket.



joe gomez skadeoppdatering

Kjennelsen betyr i praksis at alle som streamer en ulovlig kopiert film eller TV-program bryter loven – akkurat som de ville gjort om de lastet den ned.

Retten forklarte at strømming av dette innholdet 'påvirker den normale utnyttelsen av disse verkene negativt og forårsaker urimelig skade for opphavsrettsinnehavernes legitime interesser'.



Med andre ord taper opphavsrettseiere penger fordi folk streamer innhold gratis på nettet, i stedet for å betale for abonnementer.

Gavel

(Bilde: Getty)

Kjennelsen er betydelig fordi den betyr at det faktum at strømming bare genererer midlertidige filer ikke lenger er et legitimt forsvar mot anklager om brudd på opphavsretten.

euro lotteri resultater tirsdag

Streaming av piratkopiert innhold teller som en sivil krenkelse snarere enn kriminell, noe som betyr at du bare får problemer hvis rettighetsinnehaveren bestemmer seg for å saksøke deg, men det kan endre måten mange mennesker tenker på strømming.

Nyheten kommer midt i rapporter om det rekordmange millennials strømmer regelmessig piratkopiert innhold.

I en fersk undersøkelse blant nordamerikanere mellom 18 og 35 år av LaunchLeap , 53 % innrømmet å ha brukt ulovlige tjenester til å strømme filmer eller TV-programmer den siste måneden, med 61 % oppfattet strømming som 'mindre feil' enn nedlasting.

I Storbritannia har mye av fokuset vært på Kodi, en gratis mediespiller som lar brukere streame filmer og TV-programmer over internett.

Kodi i seg selv er ikke ulovlig , og det er heller ikke ulovlig å selge enheter med Kodi forhåndsinstallert på dem, men mange selger nå Kodi-enheter som er forhåndslastet med tredjeparts plug-ins og tilleggsprogrammer som lar brukere streame piratkopiert innhold til TV-en.

Federation Against Copyright Theft (FACT) har lansert en store nedslag på salg av disse 'fullastede' boksene, sammen med flere rettshåndhevende myndigheter.

eBay og Amazon har begge deler forbudt salg av enhetene på deres plattformer og flere distributører har blitt bøtelagt, eller i noen tilfeller fengslet.

(Bilde: Gazette Live)

Dette hindrer selvfølgelig ikke folk i å kjøpe 'rene' Kodi-bokser, og deretter laste ned de opphavsrettskrenkende tilleggene selv.

nytt fa cup trofé

Mange laster også ned Kodi-mediespilleren til andre TV-strømmeenheter - for eksempel Google Chromecasts eller Amazon Fire TV Sticks - og installer plugin-modulene derfra.

De Premier League har en annen tilnærming , går etter kildene til de ulovlige strømmene, i stedet for de som selger fullastede Kodi-bokser.

Den har sikret en kjennelse fra Høyesterett som lar den stenge ulovlige videostrømmer av fotballkamper på Kodi ved å blokkere tilgangen til dataserverne de er vert for.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: