FA Cup-trofé gjør Antiques Roadshow til historien ved å bli showets høyest verdsatte objekt noensinne

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

BBC -programleder Fiona Bruce, avbildet på BBC Antiques Roadshow

Et FA Cup -trofé har gjort historie på BBCs Antiques Roadshow(Bilde: PA/)



Et FA Cup -trofé har gjort historie på BBCs Antiques Roadshow.



Fotballutmerkelsen, som er det lengst betjente trofeet i ligaen, ble verdsatt til mer enn 1 million pund av sølveksperten og fotballinteresserte Alastair Dickenson.



Ved å slå tidligere rekorder på showet, er varen det nå høyest verdsatte objektet som noen gang har dukket opp i serien.

Verdivurderingen, gjort i Royal Hall i Harrogate, North Yorkshire, overgår verdien av den forrige innehaveren, en modell av Sir Antony Gormleys Angel of the North -skulptur, som ble verdsatt til 1 million pund.

LES MER: Antique Roadshows stjernes sønn kan ha sovet & apos; mens du kjørte før ulykken



FA Cup -trofeet

FA Cup -trofeet ble verdsatt til mer enn 1 million pund (Bilde: PA)

Brakt inn av BBC Sport Gabby Logan og Leeds Uniteds tidligere manager og FA Cup -vinner Eddie Gray i 1972, mottok varen den høyeste verdsettelsen Dickenson noensinne har gitt i løpet av sine 20 år på programmet.



Programleder Fiona Bruce sa at pokalen - som ble opprettet i 1911 av Fattorini og sønner, italienske immigranter som kom til Storbritannia på slutten av 1800 -tallet - har en 'veldig spesiell plass i engelske fotballfans' hjerter '.

For å forklare betydningen av cupen, avslørte Gabby Logan at pokalen hadde hatt en av de lengste ansettelsene til et sportslig trofé, etter å ha blitt brukt i 81 år, til den endelig ble byttet ut i 1992.

TV -programleder Gabby Logan

Gabby Logan avslørte at pokalen hadde hatt en av de lengste funksjonstider i noen sportstroféer (Bilde: Philip Coburn / Sunday NEWSAM)

Til tross for verdien, hevdet Alastair Dickenson at troféets utsmykning antydet at det ikke hadde blitt laget for å være et fotballpokal, og mer sannsynlig var designet som en 'vin- eller champagnekjøler'.

-Nå kan jeg bli utestengt fra alle fotballbaner i landet for å ha sagt dette, men jeg mistenker at dette kan ha vært en hyllebrikke, at den kanskje ikke er laget spesielt, sa han.

'Jeg tror at fordi det har alle disse druene og vinstokkene på seg, kan det ha vært en vin- eller champagnekjøler.

- Det vanskeligste av alt er å sette en verdi på det. Dette er, sammen med Wimbledon -trofeet, den mest kjente cupen i landet.

Se Også: