BBC-sjefer skroter kontroversielt flaggskipklassifisert fotballresultattjeneste

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

BBC har tatt den dristige beslutningen om å bruke tid på en viktig del av kringkastingen ved å fjerne de klassifiserte fotballresultatene fra radiostasjonene.



Kringkasteren har lest opp fotballresultater siden tidlig på 1950-tallet, med tusenvis av kunngjøringer som holder fotballfans oppdatert med resultater hver lørdag. De ble først lest opp av John Webster før de ble gjort kjent av James Alexander Gordon, som leverte resultatene i sin varemerke skotske aksent fra 1973 til 2013 før han ga stafettpinnen videre til Charlotte Green.



Hele historien ble avsluttet på lørdag, da rubrikkannonser var iøynefallende med fravær på BBC Radio 5 Live. Den britiske institusjonen har blitt avviklet da BBC forsøker å modernisere produksjonen.



'Med tillegg av 17.30 live Premier League samsvarer med vår dekning, har Sports Report blitt komprimert til et kortere program, sa en talsperson for BBC Daglig post .

'Vi vil fortsatt tilby en omfattende måltjeneste hele dagen på lufta og på BBC Sport-nettstedet, samt sluttresultatet på BBC One. Vi vil gjerne takke alle som har lest de klassifiserte fotballresultatene på 5 Live gjennom årene.»

Etter å ha vært en del av fotballfansens liv i flere tiår, var flyttingen garantert opprørt. Og BBC har virkelig fått litt kritikk på sosiale medier. 'Så la oss høre fra @bbc5live @5liveSport om hvorfor du har opprørt millioner på millioner av fotballfans med denne sjalusi avgjørelsen???' skrev en sint fotballfan på Twitter . 'Hvilken nye trendy produsent kom opp med denne avgjørelsen??'



SI DIN MENING! Hva gjør du om avgjørelsen? Kommer du til å savne de klassifiserte resultatene? Kommenter nedenfor .

 Et detaljbilde av kampnotatene hans og mikrofonen til BBC Radio 5 Broadcaster Alan Green
BBC har vært en go-to for fotballfans i årevis ( Bilde: John Gichigi/Getty Images)

'Hva?! BBC er en skam for avskyelig sportsrapport,' skrev en annen. 'For en sjokkerende avgjørelse,' la en annen til. 'Det var ikonisk.'



Men noen forsvarte avgjørelsen. '(Nesten) alle har en smarttelefon i 2022, så i motsetning til 1982 vet du score når de kommer til bilene. KO er ikke lenger bare kl. 15.00 på en lørdag,» begrunnet en fan. En annen la til: «Forsvarer ikke avgjørelsen, men det som ikke er nevnt er at en rask lesing av klassifiserte resultater klokken 17.00 ikke lenger er mulig. Da drar kampene forbi. VAR og ekstra subs vil fortsette å gjøre det enda senere.»

BBCs Sports Report-program ble første gang sendt lørdag 3. januar 1948, mellom 17:30 og 18:00. De klassifiserte resultatene ble opprinnelig ikke inkludert i programmet, men ble introdusert på begynnelsen av 1950-tallet for å informere publikum om dagens resultater.

For mange vil de alltid være synonymt med Gordon, som døde 78 år gammel i august 2014 etter å ha lidd av kreft i halsen. Han var stemmen til lørdag ettermiddag før smarttelefoner og sosiale mediers dager.

Se Også: