BA avlyser sommerflyvninger foran £ 5000 bøter og potensiell forlengelse av 'rød liste'

British Airways

Horoskopet Ditt For I Morgen

British Airways har kansellert 22 flyvninger til Milano

British Airways har kansellert utgående flyvninger som skal reise denne sommeren(Bilde: ANDY RAIN/EPA-EFE/REX)



British Airways har kansellert hundrevis av flyvninger planlagt denne sommeren, da ministrene fortsatt er i forhandlinger om en utvidet rød liste foran et forbud på 5000 pund mot utenlandsreiser fra mandag.



Flyselskapet avlyste i dag reiser som er planlagt å reise i juli og august, til tross for Boris Johnsons veikart som antyder at ferien skal komme tilbake 17. mai.



er nick cotton på vei tilbake til eastenders

Det kommer en dag etter at helseminister Lord Bethell advarte om at hele Europa kan settes på reiselivets rødliste & apos; - noe som betyr at passasjerer må karantene på et hotell ved ankomst.

Lord Bethell sa: Muligheten er at vi må rødliste alle våre europeiske naboer. Men det ville bli gjort med stor anger fordi vi er en handelsnasjon.

Imidlertid insisterte Matt Hancock i dag på at regjeringen ikke har planer om slike drastiske tiltak på dette stadiet. På spørsmål om 17. mai advarte han om at det fortsatt var for tidlig å gi sommerferien grønt lys.



Det kommer bare dager før en bot på 5000 pund skal tre i kraft for de som bryter reiseforbudet.

British Airways sa at kanselleringene er en rutinemessig tilbakeslag av flyreiser for å gjenspeile synet til flyselskapets handelsorgan (IATA) som anslår at utenlandsreiser ikke vil komme tilbake til nivåer før pandemien før i 2023.



ben butler i morges

Tilbakebetalte ruter inkluderer færre flyreiser til Italia, Nederland, Tyskland og Sverige.

Sosiale mediebrukere klaget også over at flyvningene deres hadde blitt kansellert av easyJet, inkludert flyreiser til Frankrike i slutten av mai.

Under Boris Johnsons veikart ble utenlandske høytider blyant for å gjenoppta 17. mai.

Imidlertid blir folk anbefalt å bestille med forsiktighet etter at han advarte om at en tredje bølge fra Europa nesten helt sikkert ville vaske opp på våre bredder.

Reisen skulle gjenopptas 17. mai - i forkant av sommerferien (Bilde: PA)

Det kommer blant skjerpede restriksjoner i utlandet med Tyskland nå i en & apos; nødbrems & apos; nedstengning.

Trettifem land står på Storbritannias rødliste, inkludert hele Sør-Amerika, Sør-Afrika, De forente arabiske emirater og Qatar. Portugal var på listen, men ble fjernet forrige uke.

Når vi snakker om planer om å potensielt utvide rødlisten, sa Matt Hancock: vi har ingen planer om å gjøre det.

Hancock sa til BBC Breakfast: Jeg forstår godt at folk lengter etter å komme seg unna og ha sommerferie, og vi ser på det spørsmålet akkurat nå som en del av den globale reiseteamet, som vil rapportere i midten av neste måned.

Det tidligste som vil ta noen skritt vil være 17. mai, men vi tar åpenbart en forsiktig tilnærming fordi vi vil at alle åpninger vi gjør skal være irreversible.

beste nettbrettet under £100

Han sa at flere detaljer om veien videre vil bli publisert rundt 12. april.

Frem til da er jeg redd, ettersom folk har blitt vant til det siste året, er det ærlig talt å vente og se.

Fordi vi bare vil gjøre trinn som vi tror er trygge, men på den annen side forstår vi, selvfølgelig, jeg forstår hvordan folk ønsker å komme seg unna om sommeren, spesielt etter det siste året vi har alle hadde.

ellie goulding fotoseanse

Regjeringens gradvise lempelse av lockdown vil bli utført i fire trinn - 29. mars, 12. april, 17. mai og 21. juni, hvis dataene tillater det.

British Airways sa: Vi beklager at vi, i likhet med andre flyselskaper, på grunn av den nåværende koronaviruspandemien og globale reisebegrensninger, opererer med en redusert og dynamisk timeplan.

Boten på 5000 pund, som ble fastsatt i lovgivningen i Commons i går, er på toppen av den tidligere annonserte boten på 200 pund for ikke å fylle ut et reiseformular for årsaker til å forlate landet.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: