Amazon åpner fem nye britiske lagre med 10 000 jobber etter rekordsalg over lockdown

Amazon

Horoskopet Ditt For I Morgen

Amazonas leveranser blomstrer - i hvert fall har de ansiktsmasker(Bilde: Getty)



Amazon skal skape mer enn 10 000 arbeidsplasser i Storbritannia med et nytt oppfyllelsessenter i Gateshead senere i år.



Nettgiganten - som har nådd rekordsalg det siste året - sa at det nye lageret vil skape 1300 faste jobber, med i underkant av 9000 flere roller i Storbritannia i løpet av de neste 12 månedene.



Selskapet sa at det vil lansere et program på 10 millioner pund for å hjelpe ansatte med å få nye ferdigheter som en del av investeringen, med 75 000 flere roller som er opprettet i Canada og USA også.

Det kommer etter at Amazons nettoinntekt mer enn tredoblet seg til $ 8,1 milliarder dollar i de tre første månedene av 2021, og oversteg rekorden i fjor etter at store deler av verden gikk i lås.

når er anthony joshuas neste kamp
Det nye oppfyllelsessenteret vil være i Gateshead, ved bredden av elven Tyne

Det nye oppfyllelsessenteret vil være i Gateshead, ved bredden av elven Tyne



Dette tiltaket vil bringe Amazons totale arbeidsstyrke til mer enn 55 000 innen utgangen av året.

Selskapet vil åpne et pakkesenter og fire nye oppfyllingssentre, samt utvide sitt leveringsstasjonsnettverk, skape nye faste roller innen ingeniørfag, personal, databehandling, helse og sikkerhet, finans og de som arbeider med kundeordre.



cecile llewelyn-bowen

Et nytt oppfyllelsessenter åpner i Hinckley, East Midlands, i sommer, og skaper 700 nye faste jobber, og selskapet vil også åpne et pakkesenter i Doncaster og nye oppfyllelsessentre i Dartford, Gateshead og Swindon som hver vil skape mer enn 1300 faste jobber senere i år.

Selskapet sa at det vil skape 75 000 flere roller i Canada og USA

Selskapet sa at det vil skape 75 000 flere roller i Canada og USA (Bilde: Cambridge News)

Nye jobber vil også bli skapt i bedriftskontorer, webtjenester og driftsnettverk i områder som London, Manchester, Edinburgh og Cambridge.

Amazon kunngjorde også at det vil investere 10 millioner pund over tre år for å lære opp til 5000 ansatte i nye ferdigheter.

travers uavhengige handelsbil

Amazons landssjef John Boumphrey i Storbritannia sa: 'Vi skaper tusenvis av gode jobber over hele Storbritannia fra en rekke roller med gode lønninger og fordeler.

'Vi er stolte av frontrollene vi tilbyr på Amazon, og vi vet også at de vil være et springbrett for noen i karrieren.'

Prøv Amazon Prime gratis

Amazon Prime er nettbutikkens premiumabonnementstjeneste som tilbyr en rekke fordeler, alt fra levering samme dag til tilgang til ubegrenset musikk, TV og filmstrømming, mot et fast månedlig gebyr.

Shoppere kan registrere seg for en 30-dagers gratis prøveperiode for å dra nytte av hele Amazon Prime -medlemskapet, men hvis du ikke vil fortsette med abonnementet, må du kansellere før prøveperioden er over.

Prisen for et årlig medlemskap er £ 79 - enten betalt på forhånd med en engangsavgift eller med en månedlig avgift på £ 7,99, som kan kanselleres når som helst.

Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer

Forretningssekretær Kwasi Kwarteng sa: 'Amazonas kunngjøring er fantastiske nyheter og en stor tillitserklæring i den britiske økonomien, som hjelper oss med å oppfylle vår forpliktelse til å komme opp i hele Storbritannia med hele 10 000 nye faste jobber.

'Når vi bygger bedre tilbake fra pandemien, er dette en førsteklasses investering i detaljhandelen.'

jonny storebror 2018

Shevaun Haviland, generaldirektør for de britiske handelskamrene, sa: 'Dette er et flott initiativ som ikke bare vil hjelpe Amazon, men også gi en mye større fordel for samfunnet, samtidig som det viser hvordan virksomheten kan være en kraft for godt.

'Å gi ansatte opplæring i å tette de kompetansehullene som finnes i det lokale næringslivet, kommer til å være en sentral driver for å øke produktiviteten og øke økonomien etter hvert som Storbritannia kommer seg etter pandemien.'

Amazon sa at opplæring vil bli tilbudt gjennom programmet, der det betaler kursavgifter for ansatte som har uttrykt interesse for å satse på en karriere utenfor selskapet.

er honning g fortsatt i x faktor

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: