7 av verdens mest verdifulle frimerker - og historiene bak dem

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Verdens første frimerke, Penny Black



Frimerkeinnsamling kan virke litt gammeldags. Men med 20 millioner samlere i Kina alene, kan det være lurt å riste støvet av familiealbumene.



Sjeldne frimerker selges for hundretusenvis av pund. Stanley Gibbons investeringsdirektør Keith Heddle har fortalt oss om syv av de bestselgerne:



1. Penny Red

Det dyreste frimerket Stanley Gibbons har solgt er en britisk Penny Red, for 550 000 pund - ikke dårlig for et stykke papir. Den er i veldig dårlig stand, men det er bare ni i verden.

Postkontoret bestemte at trykkplaten ikke var helt opp til grunn, så de ødela den. Men ett ark kom i omløp.

2. Penny Black

Penny Black er et av verdens mest ikoniske frimerker. Fordi det er verdens første frimerke, er det veldig verdifullt. Sjeldne Penny Blacks er verdsatt til titusenvis av pund og har økt i pris i flere tiår.



3. Britisk Guyana 1 Cent Magenta

Det er bare en igjen i verden. På den tiden måtte alle koloniene vente på at frimerker skulle komme fra Storbritannia. Båten ble forsinket, og postmesteren opprettet sin egen samling av frimerker.

Dette frimerket ble auksjonert i New York for 9,5 millioner dollar (6,4 millioner pund). Den er i fryktelig tilstand, og den ble ikke engang skrevet ut på skikkelig Royal Mail -lager.



4. Den omvendte Jenny

Dette amerikanske frimerket var av et stuntfly og de trykte det opp ned. Så skjønte de hva de hadde gjort og husket det.

5. Tyrian Plum

Disse frimerkene er verdsatt til over 100 000 pund. Tyrian Plum ble utstedt i regjeringen til Edward VII, men det kom faktisk ut dagen han døde. Den ble umiddelbart trukket tilbake, men en liten håndfull kom inn på markedet.

6. Rosefeilen

Det var et stempel fra 1978 som var verdt 13 p og nå er verdt 130 000 pund. Merkeligheten ved stemplet er at 13p ikke ble skrevet ut av en eller annen grunn. Det er bare tre i verden. Dronningen eier to og en av våre klienter eier en til.

7. Hele landet er rødt

Dette moderne frimerket ble gitt i oppdrag av styreleder Mao å representere kommunismen over hele Kina. Men ved en fullstendig feil forlot designeren Taiwan i hvitt. Dette var massivt kontroversielt - han trodde han skulle gå i fengsel for forræderi. Frimerket ble raskt hentet tilbake.

Les mer

Hvor mye er dine nostalgiske leker verdt?
De gamle Lego -settene selges for 1.000 pund Classic Beano nå verdt over £ 20 000 Beanie Baby på 75 000 pund kjøpte for 10 pund Actionhelt -tegneserier verdt en mynte

Kan du eie et sjeldent frimerke?

Her er noen av tegnene et stempel kan være et samleobjekt, ifølge Heddle:

Titanic-2

FEIL - disse frimerkene pleier å være høyt priset og svært samleobjekter

Et bilde av QUEEN VIC - Dronning Victoria var den som lanserte denne kommunikasjonsrevolusjonen.

KINESISKE FREMMER - Mao forbød frimerkeinnsamling fordi han syntes det var borgerlig. Siden begynnelsen av åttitallet har det vært en stor økning i antall kinesiske samlere.

INDISKE FREMMER - Hvis du finner et brev med gamle kolonistempler, er det verdt å se på disse.

Hvis du tror et stempel er sjeldent, ta kontakt auksjonsavdelingen til Stanley Gibbons her .

Se Også: