De klassiske Beano -tegneseriene som nå er verdt over 20 000 pund - er det skjult en formue på loftet ditt?

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Beano ComicDC Thomson

Den siste gjenoppfinnelsen av The Beano viser dens bemerkelsesverdige evne til å overleve med tiden



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



Hvis du har en gammel Beano -tegneserie gjemt i huset ditt, kan du sitte på en gullgruve som er verdt kontanter - opptil £ 20 000 for å være nøyaktig.



Den første utgaven av den klassiske tegneserien, som ble lansert tilbake i 1938 og kom komplett med en gratis gave, forventes å være den mest verdifulle Beano som finnes - og kan hente i tusenvis - men det er bare 20 igjen av verden.

Ved første lansering kunne en kopi av Beano, som inneholdt tegneseriefigurer som struts Big Eggo og Lord Snooty and His Pals, hentes for bare to ganger - det er mindre enn 1p i dag - men bare i fjor solgte en samler hans 28 -siders utgave for utrolige £ 17.000 på auksjon - og verdien stiger bare.

På den tiden sa Malcolm Phillips, fra London-baserte tegneserieauksjoner: Vi gjettet på at prisen kan gå over estimatet før salg på 5 000 pund på grunn av den store renten vi hadde før salget, men vi forventet det aldri å være tre ganger så mye.



The Beano har en plass i hvert tegneseriesamlers hjerte, ettersom den var den mest populære tegneserien i landet. Dette stykket er troféelementet nummer én.

Den første Beano -utgaven, komplett med en gratis 'whoopee -maske' - som bare noen gang har blitt oppdaget - solgt for 6 820 pund i 1999 - i dag kan dette selges for 20 000 pund.



Dundee-baserte DC Thomson var også utgiver av søstertegneserien fra 1950-tallet The Dandy, som etter å ha solgt to millioner eksemplarer i uken på sitt høyeste, opphørte opplag desember 2012 med sin 75-årsjubileum.

Kjent som den nest høyeste prisen som noen gang er betalt for en britisk tegneserie, en original kopi av The Dandy med sin gratis fløytegave, solgt for enorme £ 20 350 i 2004.

Når det gjelder verdsettelse av din Beano -utgave, forklarer eksperter i Comic Price Guide: 'Bare en håndfull #1 er kjent for å eksistere, og det er derfor vanskelig å prisguide.

'Hver gang en dukker opp, kan det påvirke verdien og føre til en nedgang. Eller det kan være en clutch av folk der ute som ønsker å eie et nummer ett og er villige til å bruke penger. '

Samler Phil Shrimpton, 35, fra Seaford i East Sussex, eier en kopi av hver Beano som ble utgitt fra 1938 til 1988.

I en tale til MailOnline forklarte han: 'Jeg elsket å lese The Beano som barn - og da jeg ble eldre, ble jeg bitt av innsamlingsfeilen, og plukket opp gamle problemer i bilstøvelegg og veldedighetsbutikker. Før jeg visste ordet av det, var det behov for å få hele settet - en hobby som kostet noen få øre ble plutselig til en seriøs investeringsjakt. '

Phil som har sitt eget nettsted Phil-comics-auksjoner, sier: 'Et godt sted å begynne å samle inn er med de komiske ettårene-du kan kjøpe godt leste Beano- eller Dandy-årsskrifter fra 1950- eller 1960-årene for så lite som 50 pund.

'Men tilstanden er nøkkelen, og du må kanskje betale £ 200 for en årlig som er i perfekt stand. Det samme gjelder tegneserier. Hvis du vil kjøpe som en investering, får du den beste kvaliteten du har råd til. '

Hvor kan jeg selge tegneserien min?

Dennis the Menace og Gnasher

Dennis the Menace og Gnasher: Det er ikke bare originale utgaver som er verdifulle

fallon sherrock vekttap

Mange samlere vil gå på auksjoner for de store investeringene - der de mest sannsynlig vil skylle mest penger - men nyere utgaver kan kjøpes og selges på eBay fra £ 5 og oppover.

Hvis du er en samler, følg med Gumtree og eBay - hvor du kan få øye på en skjult perle for så lite som £ 1.

Hvordan ta vare på utgaven din

Lagring er viktig fordi papiret av dårlig kvalitet som ofte brukes, betyr at tegneserier kan gulne selv om de er godt bevart.

De bør oppbevares på et tørt sted vekk fra direkte sollys. Individuelle tegneserier kan oppbevares i spesielle plastiske tegneserier med syrefri bakplater. De er tilgjengelige fra spesialiserte tegneserier.

Les mer

Skjulte skatter - kan du ha noen av disse?
De gamle iPod -ene er nå verdt 670 pund hver Boba Fett -figuren er nå verdt 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; funnet på en strand Disse retro Walkmans til en verdi av 100 pund

Se Også: