7 lite kjente skatterabatter som kan gi deg hundrevis

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du kvalifiserer for en av disse og ikke har hevdet at du kan få hundrevis av kilo tilbake(Bilde: Getty)



Det kan være februar, men mange gjenoppretter fortsatt fra jul - med gjeld som stadig hoper seg opp.



Noe som betyr at hver ekstra krone som brukes på skatt gjør vondt. Men hva om du kunne få skattemannen til å gi du penger i stedet?



De fleste av oss betaler langt mer skatt enn vi trenger i Storbritannia, sier Peter Banks fra Drewberry Wealth .

'Den beste måten å redusere bittet som HM Revenue & Customs (HMRC) tar hvert år, er å benytte seg av de mange skattefradragene som tilbys.'

coleen rooney rebekah vardy

Dette er et syn som deles av Damien Fahy, finansekspert ved Moneytothemasses.com .



Millioner av pounds av rettighet går uavhentet hvert år, sa han. Du må sørge for at du mottar alt du har krav på.

Her ser vi på 7 måter å få penger tilbake fra skattemannen.



1. Gift for ektepar

Nygifte omfavner ved ekteskapsseremoni

& apos; Med denne ringen kvalifiserer jeg deg til opptil £ 432 skatt tilbake fra regjeringen & apos; (Bilde: Getty)

Ekteskapspenger er en lite kjent skattelette som er vel verdt å hevde.

Oppmuntrende viser tall fra HMRC at mer enn 2,2 millioner par over hele Storbritannia har styrket økonomien med Marriage Allowance til dags dato.

Imidlertid har rundt 2 millioner ektepar og sivile partnerpar ennå ikke krav.

Hvis du er kvalifisert, kan dette spare deg for £ 220 i skatt alene i år, sa Fahy.

Hvis du ikke allerede har hevdet det, er det på tide å ta affære. Tross alt er dette en veldig enkel måte å øke økonomien på i begynnelsen av 2018.

Du kan søke om denne godtgjørelsen online når som helst i skatteåret. For å sjekke om du kan få dette skattefritaksbesøket Gov.uk/ ekteskaps- tillatelse .

2. Rådets skatterabatt

(Bilde: PA)

I følge Money.co.uk , i 2016 ble £ 3,6 millioner gjenvunnet av folk som utfordret rådsskattebåndet og fikk en reduksjon.

-Selv om det er en risiko for å betale mer, viser tall fra regjeringen at basert på 52 000 utfordringer mottatt i 2015-16, resulterte bare 0,1% av disse i en økning, sier Hannah Maundrell fra Money.co.uk .

Hvis du tror du er på feil rådsskattebånd nå, er det den perfekte tiden å sjekke og utfordre det hvis du synes du betaler for mye.

Så lenge du utfører forskningen din først for å sikre at du ikke risikerer å bli flyttet inn i et dyrere band, kan det være tusenvis av pund som venter på at du skal kreve, la Maundrell til.

3. Ensartet skattelette

Bygningsarbeider og teksting

(Bilde: Getty)

Hvis du bruker uniform på jobben, og må vaske, reparere eller bytte den selv, kan du kreve skattelettelser på rengjøring, reparasjon eller utskifting.

Beløpet du kan kreve skattelette avhenger av bransjen din. Standard utgiftsgodtgjørelse for enhetlig vedlikehold er £ 60 (for 2017-18). Dette betyr at skattebetalere med grunnrente kan kreve £ 12 tilbake (20% av £ 60), mens skattytere med høyere rente kan kreve tilbake £ 24 (40% av £ 60). £ 60 er en flat rente, så du trenger ikke å registrere og rapportere og individuelle beløp du bruker.

Sam McFaul fra MoneySavingExpert.com sa: Hvis du har på deg uniform for å vaske den selv, kan du få fem års skatt tilbake. For noen yrker kan dette være verdt mer enn £ 200. Denne skattelettelsen er vel verdt å kreve, og det er ikke nødvendig å betale et skadefirma, da du kan gjøre dette selv gratis ved å fylle ut et P87 -kravskjema online fra HMRC.

4. Barnetrygd og skattefradrag for barn

Foreldre til barn under 16 år (eller 20 år hvis de fortsatt er under utdanning), kan få barnetrygd.

Denne skattefrie fordelen er tilgjengelig med mindre en av dere har en inntekt på £ 50,009 eller mer.

Dette betales med 20,70 pund i uken for ditt eldste barn og 13,70 pund i uken for andre barn.

Barneskattkreditt er en annen fordel som hjelper på kostnadene ved å oppdra et barn.

Beløpet du får avhenger av din inntekt og dine omstendigheter - for eksempel om barnet ditt er funksjonshemmet. Du kan også kreve barneskattkreditt selv om du ikke jobber.

Les mer

Økonomisk støtte til foreldre
Besteforeldre Kreditt Skattefri barnepass 30 timer gratis barnepass Farskapslønn

I tillegg bør du vurdere å bruke bilag for barnepass - dette stenger for nye søkere i april, så det er din siste sjanse til å kreve det.

Det er også regjeringens nye skattefrie barnepassordning og 30 timer gratis barnepass - som subsidierer barnepasskostnader med rundt 20%. For mer informasjon besøk Gov.uk/help-with-childcare-costs/childcare- kuponger .

Vær også oppmerksom på at alle tre til fireåringene i England kan ha 570 timer gratis tidlig utdanning eller barnepass per år. Det tilsvarer 15 timer i uken. Sørg for å snakke med barnehagen din om det.

5. Sjekk skattekoden din

Sedler og mynter vises med en lønnsslipp

Du vil bli overrasket over hvor ofte dette går galt (Bilde: Getty)

Selv skattemannen kan av og til ta feil. Det er spesielt vanlig hvis du flytter jobb, blir forfremmet eller endrer arbeidsstatus.

Hvis du mottar en inntekt via PAYE (betal som du tjener), enten det er opptjent eller fra pensjon, så sjekk skattekoden din, sier Fahy.

'PAYE -koden din bestemmer hvor mye skatt du betaler. Det er opp til deg å sørge for at du bruker riktig kode, ellers kan du betale for mye skatt.

Den vanligste feilen er å sette noen på en nødskattkode når de får en ny jobb eller endrer stillingen. Det kan gjøre deg 2700 pund i året fattigere - ettersom du mister 11 500 pund i årlig personlig godtgjørelse og all inntekten din beskattes.

Du finner koden din på P45, PAYE -kodemeldingen sendt av HMRC eller på lønnsslippen din. For mer informasjon besøk Gov.uk/tax-codes/overview .

Alternativt er en enkel måte å kontrollere det ved å bruke en enkel kalkulator, for eksempel Listentotaxman.com . Bare skriv inn bruttolønnen din og finn ut hva nettolønnen din skal være.

Hvis dette samsvarer med lønnsslippen din, har du det bra. Hvis det ikke gjør det, bør du snakke med lønnsavdelingen, da du kan ha feil skattekode eller stå i kø for å få rabatt.

meningsmåling

Har du noen gang sjekket skattekoden din?

500+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

6. Legg penger i pensjoner

Selv om renten på kontant -ISA -er kan være patetisk, er det fortsatt verdt å sette penger i pensjon, ettersom de tilbyr enestående skattelettelser.

Fahy sa: Pensjoner tilbyr en skatteeffektiv måte å investere til pensjonisttilværelsen din, men husk at pengene dine ikke er tilgjengelig før du er 55 år.

Et pensjonskasse vokser skattefritt, og eventuelle bidrag du gir til planen mottar også inntektsskattelettelser med din høyeste marginalrente. Som grunnleggende skattyter får du 20%.

Maksimum noen kan bidra til en personlig pensjon er 100% av inntekten - eller 3600 pund i året - avhengig av hva som er størst. Dette er begrenset til den årlige godtgjørelsen på £ 40 000 for de fleste.

Å investere i pensjon for pensjonering er en av de mest skatteeffektive måtene å spare på, sa Danny Cox fra rådgiver Hargreaves Lansdown.

7. Se på LISA -er

Grensen mellom pensjon og ISA ble ytterligere uklar i fjor med introduksjonen av levetid ISA - eller LISA .

Disse kjøretøyene, rettet mot de mellom 18 og 40 år, er designet for å oppmuntre til å spare til pensjon, og for å gjøre det lettere å ta det første skrittet inn på eiendomstigen.

Banks sa: Du kan spare 4000 pund i året på en LISA, og regjeringen vil fylle opp bidragene dine med 25% hvert år til du fyller 50 år.

'Dette betyr at en 18 år gammel åpning av et LISA kan gi potensielle 1000 pund per år fra regjeringen i 32 år.

Men husk, du kan ikke få tilgang til en LISA før du er 60 år - uten unntak. Dette kan sammenlignes med 55 for pensjonskasser. Så ikke gjør feilen ved å gjøre en LISA til ditt eneste pensjonistkjøretøy.

For mer informasjon

Det er nyttige verktøy og ressurser tilgjengelig på Turn2us.org.uk og Rett til.co.uk . Besøk også Gov.uk/browse/benefits/entitlement og Citizensadvice.org.uk .

hulk hogan-skilsmisse

Se Også: