15 millioner hjem for å se energiregningene stige £ 96 i dag - men handle nå og spar £ 200

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den

Ordningen ble introdusert i 2019 for å stoppe leverandører fra å overbelaste kunder(Bilde: Getty)



Femten millioner husstander vil se gass- og strømregninger stige med nesten 100 pund i året fra i dag - i en tid da mange menneskers økonomi allerede er under press.



Energiregulator Ofgem skal heve energiprisgrensen - det høyeste beløpet leverandører kan belaste kundene for standard eller standard variable tariffer 1. april.



Basert på gjennomsnittlig bruk betyr det at minst 11 millioner hjem vil se årlige dobbeltbrenselregninger stige med £ 96 til £ 1,138.

india Reynolds Love Island

Ytterligere fire millioner på forhåndsbetalingsmåler vil betale £ 1,156 for året-£ 87 mer.

Dette tiltaket vil påvirke et betydelig antall av de mest sårbare som har større sannsynlighet for å bruke standardtariffer eller forhåndsbetalingsmåler.



Det kommer da arbeidsledigheten rammet 1,7 millioner i januar og 4,7 millioner mennesker er i frist.

Ofgem vurderer hetten, som ble introdusert i 2019, hvert sjette måned. I oktober i fjor falt det med £ 84.



Alle de store seksene har økt satsene for å gjenspeile det høyeste taket (Bilde: REX/Shutterstock)

Regulatoren sier at lokket beskytter forbrukere som ikke bytter fra å betale for mye for energi, samtidig som de oppmuntrer til konkurranse i personmarkedet.

Den argumenterer for at hetten også oppfordrer bedrifter til å gi besparelser videre til forbrukerne. Men kritikere hevder at det har motsatt effekt.

I løpet av dager etter at vi kunngjorde økningen, økte den største leverandøren, British Gas, prisene til den nye maksimalraten.

Big Six -rivalene Eon og Npower fulgte etter, med SSE- og EDF -turpriser til bare 1 pund under den.

anna soubry spørretime

Simona Rutkauskaite, forskningsanalytiker på nettstedet Look After My Bills, sa: Nok en gang behandler de største energiselskapene pristaket som et mål å treffe fremfor det absolutte maksimumet de burde belaste hardt pressede familier over hele landet.

Energiprisgrensen er basert på 'engrosprisen' på energi - grunnkostnadene som leverandørene må betale for å få energien i utgangspunktet. Når Ofgem vurderer taket, ser det på hvordan engrospriser sannsynligvis vil svinge de neste seks månedene.

De falt da etterspørselen kollapset i begynnelsen av pandemien - og derfor falt prisene i fjor vinter.

Imidlertid forventes det at de kommer tilbake til nivåene før Covid i sommer ettersom landet kommer seg ut av viruskrisen.

Så etter hvert som pristakstigningen trer i kraft, vil 15 millioner mennesker se regninger stige på grunn av en ordning som er oppfunnet for å spare dem penger.

Kan en økning begrunnes i en tid hvor så mange sliter?

Kan en økning begrunnes i en tid hvor så mange sliter? (Bilde: Getty)

Heldigvis finnes det måter å unnslippe straffen. Sammenligningsnettsteder og verktøy for automatisk bytte kan beskytte deg mot å bli sittende fast i standard variable tariffer (SVT).

Ofgem sier at husholdninger kan spare 100 pund ved å shoppe rundt for en fast avtale. Citizens Advice anslår denne besparelsen enda høyere til £ 200 i året. Veldedigheten oppfordrer også husholdninger til å bedømme leverandører på mer enn bare pris.

Titanic-2

Dens stjerneklassifisering for kundeservice rangerer Igloo Energy, M&S Energy, Outfox the Market, Octopus Energy og Co-Operative Energy som de fem beste.

Nedenfor forteller Ofgem -sjef Jonathan Brearley oss hvordan og hvorfor energiprisstaket vil påvirke deg.

Hvorfor stiger pristaket i april?

Den største faktoren bak økningen er en økning i engrosprisen på strøm- og gassleverandører.

Da engrosprisene falt kraftig i fjor i kjølvannet av den første lockdown, falt nivået på pristaket med £ 84 i oktober til det laveste ennå for vinterperioden som utløper 1. april.

Etterspørselen etter energi har siden kommet seg, noe som har presset engrosprisene opp på mer normale nivåer.

Vil det komme meg til gode eller vil jeg ha det verre?

Den årlige regningen for noen med typisk forbruk på en standardtariff (SVT) satt til pristaket vil stige med rundt 96 til 1 138 pund, og med 87 til 1 156 pund for målerbrukere før betaling i seks måneder fra 1. april.

Til tross for økningen vil pristaket fortsette å spare de 15 millioner husholdningene det beskytter mellom anslagsvis 75 og 100 pund i året.

Hvorfor setter leverandørene prisene opp?

Prisene på faste avtaler har allerede steget de siste ukene før pristakstigningen. Det er fordi virkningen av en økning i engrospriser vanligvis strømmer raskere inn i disse faste avtalene.

Vi oppfordrer alle forbrukere til å shoppe rundt for en bedre avtale og få tilgang til støtte hvis du sliter med å betale regningen.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Hvordan får jeg støtte?

Ta kontakt med leverandøren din så snart som mulig for å få tilgang til tilgjengelig støtte. I henhold til Ofgem -regler må leverandører sette de som står bak, på regninger for rimelige tilbakebetalingsplaner.

De må også gi nødkreditt til kunder som sliter med å fylle på forhåndsbetalingsmåler og bør ikke koble fra kunder. Det er også en rekke offentlige støtteordninger på plass. Under Warm Home Discount -ordningen får kvalifiserte kunder som er i fattigdom i drivstoff en årlig rabatt på £ 140 på energiregningen.

Betalinger fra £ 100 til £ 300 er også tilgjengelig under vinterdrivstoffbetalingen for eldre mennesker.

Kunder bør spørre leverandøren om de er kvalifisert for slike ordninger, da betaling ikke alltid er automatisk. Hvis de ikke kvalifiserer, kan leverandører peke på andre måter de kan få hjelp på.

Hvordan kan jeg få en bedre avtale i stedet?

Husholdninger på SVT kan spare rundt £ 100 ved å bytte. En guide på ofgem.gov.uk inkluderer en liste over godkjente prissammenligningssider.

De som helst ikke vil bytte, bør kontakte leverandøren og be om å bli flyttet til en billigere fast takst som fortsatt bør resultere i betydelige besparelser på energiregningen.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

sannheten om smarte målere

Se Også: