Zhou Guanyu kaster lys over Oscar Piastri-situasjonen og er 'glad' for at han forlot Alpine

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Zhou Guanyu er enda mer glad for at han dro Alpint mens han ser lagets stand-off med Oscar Piastri langveis fra.



23-åringen fikk sin Formel 1 debut av Alfa Romeo denne sesongen, og har imponert til tross for mye uflaks med tanke på bilens pålitelighet. Og han er ganske sikker på at han ikke ville ha blitt Kinas første stjerne i sporten i år hvis han ikke hadde tatt beslutningen om å forlate Enstone-laget.



'Jeg har blitt fullstendig løslatt,' fortalte han Racer . «Alt fungerte veldig bra, for kontrakten min gikk ut på slutten av fjoråret og det var opp til oss begge om vi ville fortsette, men da var det en mulighet med Alfa.



'Så avtalen var definitivt ikke å fortsette med Alpine, for jeg så ingen steder jeg kunne ha plass til neste år eller i år. Og Alfa og Alpine er ganske store konkurrentmerker – ikke bare i Formel 1, men generelt sett .

'Det var ikke lett å komme seg ut av Alpine, men jeg er veldig glad for at alt fungerte bra, for hvis jeg hadde et år til, ville jeg vært litt fast, det samme nå med Oscar. Så det er ikke det beste for meg. Jeg føler at det var en mulighet her, så jeg gikk for det, og jeg synes det var en veldig god beslutning.'

Disse ordene, og Piastris handlinger de siste dagene, gir inntrykk av at utviklingsdrivere i Alpine føler at mulighetene ikke er der. Australieren ser ut til å ha skadet forholdet til det franske laget kraftig i kjølvannet av hans offentlige avslag på et garantert sete i 2023 .



 Oscar Piastri nektet alpint's claim that they had signed him for the 2023 season
Oscar Piastri benektet Alpines påstand om at de hadde signert ham for 2023-sesongen ( Bilde: NurPhoto via Getty Images)

Piastri har vært deres reservesjåfør i år til tross for å ha vunnet F2-tittelen. Og, helt til det ble kunngjort det Fernando Alonso ville reise til Aston Martin i stedet for å fornye med Alpine, hadde teamet til hensikt å beholde den erfarne spanjolen og la deres yngre sjåfør dra på en låneavtale, mest sannsynlig for å Williams .

Men manageren hans Mark Webber har forhandlet med sin gamle venn Andreas Seidl kl McLaren og ser ut til å ha gitt ham en plass. Teamet vil nå forsøke å forhandle en utbetaling med Daniel Ricciardo å si opp kontrakten hans et år for tidlig for å erstatte ham med den yngre Aussie.



Men den tidligere Red Bull-stjernen vil sannsynligvis ikke mangle tilbud, som fire lag har tatt kontakt med ham de siste to ukene alene. En av dem antas å være alpin , som ville vurdere å bringe ham tilbake til Enstone-oppsettet to år etter at han dro til McLaren i utgangspunktet.

Se Også: