Du trenger IKKE TV -lisens for å se iPlayer - hvis du følger disse reglene

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

iPlayer for å blokkere VPN

Ingen TV -lisens er nødvendig her(Bilde: Getty/BBC)



Ett sekund over midnatt 1. september risikerte du en bot på 1.000 pund pluss eventuelle juridiske kostnader og/eller erstatning du kan bli pålagt å betale hvis du så på iPlayer uten TV -lisens.



Bortsett fra, kanskje du ikke gjør det.



Fordi mens regjeringen kunngjorde at endringen var å lukke et smutthull som lot folk se BBC uten å stubbe opp pengene for en TV -lisens som betalte for programmene - de savnet helt et annet smutthull.

Og på grunn av det, hvis du følger reglene TV -lisensiering har bekreftet til NEWSAM Money, kan du fortsette å se Bake Off, EastEnders, Strictly og mer uten å betale en krone.

Hvordan alt dette skjedde

Er det rettferdig å se ting gratis andre folks TV -lisenser betalt for?



TV -lisensen betaler for BBC. Det belastes for hvert hjem som ser eller spiller inn live -TV.

Men folk som bare så på DVDer, Netflix, Amazon Prime og forskjellige innhentingstjenester har alltid vært fritatt for å betale det.



Selv om det hele virker logisk, var iPlayer-som viser BBC-programmene lisensavgiften betaler for-også tilgjengelig for gratis å se betalere uten lisensavgift.

'BBC jobber ut fra at alle som ser det, betaler for det, sa John Whittingdale, daværende kultursekretær, i mars.

'Å gi en gratis tur til de som liker Sherlock eller Bake Off en time, en dag eller en uke etter at de ble sendt var aldri ment og er feil.'

For å fikse det endret de reglene slik at folk som så på iPlayer måtte ha en TV -lisens også.

Det er bare ett problem - de savnet et annet smutthull.

Det nye iPlayer -smutthullet

BBC iPlayer

(Bilde: BBC)

Etter at batteridrevne, håndholdte TV-er først kom ut, ble det lagt til en liten regel om vilkårene for lisensavgift.

For å stoppe folk som trenger en separat lisens for å se en av disse når de er borte fra hjemmet - si på ferie i campingvognen sin - ble det gjort unntak for folk som bruker dem utenfor hjemmet sitt.

Problemet er at tidene har endret seg. Nå kan en hel rekke enheter med batterier motta telly (og iPlayer) inkludert bærbare datamaskiner, nettbrett og telefoner.

Den gode nyheten - det betyr at de også kan bli unntatt.

Må studentene betale den nye avgiften?

A-nivå resultater

Ingen lisens nødvendig for dem! (Bilde: Getty)

Første ting først - dette vil ikke fungere for alle. De fleste trenger fortsatt en TV -lisens for å se eller spille inn live -TV eller se programmer på iPlayer.

Men noen få heldige - hovedsakelig studenter - har vrimlerom.

TV -lisensiering bekreftet at du er unntatt hvis:

  • Du bruker bare en enhet som er drevet av de interne batteriene til å se live -TV eller se og laste ned programmer på BBC iPlayer; og

  • Du har ikke koblet den til en antenne eller koblet den til strømnettet for å motta TV; og

  • Din faste adresse (utenom termin) er foreldrene dine & apos; hjem; og

  • Foreldrene dine har en gyldig TV -lisens.

Elevene dekkes ikke av foreldrene & apos; lisens, med mindre eleven bare bruker enheter som bare drives av sine egne interne batterier (ikke koblet til en antenne eller strømnettet) og hvis deres faste adresse er foreldrenes hjem, sa en talsmann for TV Licensing til NEWSAM Money.

Du kan ringe 0300 790 6113 for å sjekke om dette unntaket gjelder deg, eller finne ut mer ved å gå til tvlicensing.co.uk/studentinfo

Andre måter å unnslippe lisensavgiften

(Bilde: Getty)

Med det eneste unntaket for bruk av iPlayer, trenger du ikke lisens hvis du ikke ser eller spiller inn live -TV.

Så innhenting av TV-tjenester som drives av andre kanaler, streaming eller nedlasting av programmer etter at de har blitt vist eller programmer tilgjengelig online før de blir vist på TV, teller ikke.

Det betyr at du ikke trenger en TV -lisens for å se:

Hvis du ikke ser eller spiller inn live -TV på noen enheter, eller bruker iPlayer, kan du gi beskjed til TV -lisensiering ved å fylle ut en erklæring her .

Men vær forsiktig, for mens det er mulig, faller veldig få mennesker i denne kategorien akkurat nå.

Uansett hvilken enhet du bruker og uansett hvilken du ser, må du ha lisens for å se programmer samtidig som de vises på TV, eller live på en online TV -tjeneste. Færre enn 2% av husstandene ser bare på TV som trenger å komme igjen, så trenger ikke lisens, sa en talskvinne fra TV Licensing. Speilpenger .

meningsmåling

Kan du klare deg uten direktesendt TV?

16000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Når du absolutt trenger en TV -lisens

Alle som ser eller spiller inn direkte TV -sendinger, må ha en TV -lisens - uansett hva de ser på - eller de kan få en heftig bot.

Det betyr at se på en telefon, bærbar PC eller nettbrett fortsatt teller så lenge den sendes. Ja, selv om du bruker andres SkyGo -pålogging hjemme, betyr det at du trenger en, ettersom lisenser er knyttet til adresser.

Hvis du er i et delt hus, kan du godt slippe unna med en lisens for huset - i stedet for en hver - men i nesten alle andre tilfeller trenger du lisens med mindre du aldri ser TV.

Men det er noen gode nyheter - mens du trenger lisens, trenger du kanskje ikke å betale full pris for en.

Juridiske rabatter på TV -lisenser

Ettersom TV -lisenser gjelder adresser, ikke enkeltpersoner, så lenge noen som kvalifiserer for rabatt bor på adressen din og lisensen er i deres navn, drar hele huset fordeler.

Så hvem får rabatt? Eldre briter trenger ikke TV -lisens.

Det betyr at når du når 75 år, kan du søke om en gratis over 75 TV -lisens . De varer i 3 år og sendes ut, forutsatt at du oppgir folketrygdnummeret ditt. Faktisk, hvis du er 74 år, kan du til og med søke om en kortsiktig lisens for å dekke opp til du fyller 75 år.

For det andre, selv om det ikke er gratis, men alle som er blinde (alvorlig nedsatt syn) kan få TV -lisenser til halv pris. Igjen betyr dette at resten av huset er dekket også.

chelsea vs liverpool kanal

Hvis du leier, trenger du ikke en separat TV -lisens for rommet ditt hvis du har et forhold til huseieren (og bor i hovedhuset) eller en felles leiekontrakt - men trenger en hvis du har et separat leieforhold. avtale for akkurat ditt rom.

Det er også andre ganger du kan få penger tilbake på £ 145,50 - for eksempel Hvis du er student, kan du få en refusjon på £ 37 .

Hva lisensen din dekker

Hvis du bor et sted med TV -lisens, trenger du ikke en annen hvis du ser på TV på en enhet som går på batterier andre steder (dvs. en nettbrett, telefon eller håndholdt TV) så lenge den ikke er koblet til strømnettet. .

Hvis du er på (eller eier) en båt eller en campingvogn, trenger du heller ikke en ny TV -lisens for å se på TV.

Du er også dekket for statiske campingvogner, bobiler og flyttbare hytter - forutsatt at ingen er hjemme og ser på TV mens du bruker dem. Hvis noen er på hovedadressen, du må fylle ut et erklæringsskjema .

Men hvis du har et andre eller fritidshus, leilighet, bungalow eller hytte, trenger det sin egen TV -lisens hvis du skal se live (eller spilt inn live) TV der - uansett hvilken enhet den er på.

Se Også: