Hvorfor Alexa -radioalarmen plutselig har sluttet å gå om morgenen

Bbc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du vanligvis stoler på Alexa eller Google Assistant for å vekke deg om morgenen med den beroligende lyden fra BBC Radio 4 - eller 1, 2, 3 eller 5 for den saks skyld - har du kanskje lagt merke til at den har sluttet å fungere denne uken.



Det er fordi BBC har hentet alle sine radiostasjoner fra TuneIn, den populære radiostreaming-appen som er forhåndsinstallert på Amazon og Google smarthøyttalere.



Kieran Clifton, direktør for BBC Distribution & Business Development, kunngjorde endringen tilbake i august , skylder TuneIn for å ikke ha gitt meningsfylte brukerdata.



'Data blir mer og mer viktig - ettersom det hjelper oss å lage flere typer programmer vi kjenner folk liker, og like viktig er det å identifisere hull i vår igangkjøring for å sikre at vi lager noe for alle publikum,' skrev han i en blogg innlegg .

Denise Van Outen Hot

'Vi bruker også dataene som samles inn om det du ser, lytter til eller leser på nettet for å tilby personlige programanbefalinger - og gjøre våre tjenester enda mer skreddersydd for deg.

(Bilde: Taxi)



'Når vi gjør programmene våre tilgjengelige via tredjeparter, ber vi om at disse plattformene enten lar deg logge på BBC -kontoen din - eller gi oss viktige data direkte.

'Dessverre gjør TuneIn ingen av disse, så vi kunne ikke oppnå en avtale om deling av data med dem.'



Som et resultat har alle BBCs live radiostasjoner nå blitt trukket fra TuneIn i Storbritannia.

Dette inkluderer BBC Radio 1, 1Xtra, 2, 3, 4, 4 Extra, 5 live, 5 live sport ekstra 6 Music, World Service UK, World Service News Asian Network og mange regionale stasjoner. BBC -podcaster påvirkes ikke.

justin bieber og barbara palvin

Stasjonene kan fremdeles nås via BBC Sounds -appen for Android og iOS, som støtter avspilling på et bredt spekter av høyttalere. Imidlertid kan den for øyeblikket ikke brukes til å stille alarmer ved hjelp av Alexa.

Hundrevis av lyttere er rasende over endringen, og har tatt BBC -nettstedet til å uttrykke sin misnøye.

BBC Sounds -appen (Bilde: BBC)

'Ekstremt skuffet over slutten på muligheten til å våkne til Radio 4 ved hjelp av en alarm på mitt Amazon Echo,' skrev en lytter.

'Jeg har våknet til Today -programmet i årevis og kjøpte Echo da jeg fant ut at du kunne stille radioalarmer, og du har nå gjort det ubrukelig for det formålet.'

'Veldig dårlig avgjørelse fra BBC,' skrev en annen.

'Jeg var en lojal lytter til radio 4 ved å be Alexa om å spille på Sonos -høyttalerne mine. Med fjerningen av Tunein er det ingen alternativ og praktisk måte å lytte til BBC -radio som et tilbakestående skritt som viser fullstendig ignorering av lisensbetalere. '

En annen la til: 'Takk for hodene på Data Trawling BBC ønsker å gjøre for sine lyttere.

733 engel nummer betydning

'Takket være GDPR har jeg nå slått av alle innstillinger jeg kan på BBC -kontoen. Håper du finner disse dataene nyttige. '

(Bilde: Apple)

Alle med en Amazon Echo -høyttaler eller annen enhet som støtter Alexa, kan få tilgang til BBC -radiostasjoner via BBCs Alexa -ferdigheter.

vil jeg være hjemme

I mellomtiden kan Google Home -enhetseiere lytte til BBC -radiostasjoner ved hjelp av enten Chromecast eller stemmen deres.

Spesielt vil Sonos -høyttalere fortsette å få BBC live radiodamp via TuneIn, mens BBC utforsker alternative alternativer for å aktivere avspilling av BBC -radio på disse enhetene.

En rekke eldre lydenheter som tilbyr en internettradiotjeneste drevet av TuneIn er også upåvirket av endringen-ettersom det ikke er praktisk mulig å distribuere disse datadrevne funksjonene.

'Vi skyver grensene så langt vi kan med vår tilpassede ferdighet, men Amazon gjør ikke funksjoner som alarmer og avspilling i flere rom tilgjengelig for tilpassede ferdigheter,' sa Clifton.

er charlotte crosby gravid

'Vi vil fortsette å samarbeide med Amazon for å finne en løsning.'

Han la til at TuneIn fortsatt er en 'verdsatt partner' utenfor Storbritannia.

Les mer

Amazon nyheter
Alexa sliter med walisisk aksent Amazon lanserer Fire TV Stick 4K Amazon lekker par enheter Alexa i mikrobølgeovn

TuneIn er en gratis lydstrømmetjeneste som lar brukere lytte til mer enn 100 000 radiostasjoner og mer enn fire millioner podcaster fra hele verden.

Den er tilgjengelig på 22 språk, hvert med sitt eget innhold tilpasset det spesifikke språket eller regionen, og har mer enn 75 millioner aktive brukere hver måned.

- Denne endringen er hovedsakelig drevet av BBCs innsats for å standardisere hvordan lyttere i Storbritannia får tilgang til BBC -stasjoner, noe vi dessverre ikke klarer å imøtekomme for øyeblikket, sier TuneIn i en pressemelding. blogg innlegg .

'Til tross for disse endringene i Storbritannia, er vi forpliktet til å gi våre lyttere rundt om i verden den beste lytteopplevelsen mulig og fortsetter å verdsette partnerskapet med BBC.'

Se Også: