Hvem var de REAL Peaky Blinders? Tommy Shelby er fengslende - men Birminghams gangstere var like brutale

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gangster -dramaet Peaky Blinders forteller historien om Thomas Shelby og hans kriminelle gjeng.



Forvirrende og mørk, serien utspiller seg i gatene i etterkrigstidens Birmingham på kanten av 1920-tallet.



Men de fiktive karakterene seerne har vokst til å elske, ekko en sannhet som er like dramatisk, blodig og overbevisende som BBCs ukentlige plotlinjer.



Historikeren Carl Chinn har forsket på den virkelige historien bak den glamorøse serien - og innrømmer at han er imponert over hvor mye godt programmet har gjort for sin elskede hjemby, Birmingham Mail rapporter.

Den opprinnelige politistyrken i Birmingham fra 1890 -årene (Bilde: Birmingham Mail)

Med sin fengslende kinematografi, karismatiske forestillinger og dramatiske tittel grep Peaky Blinders -serien på BBC2 både seere og kritikere oppmerksomhet høsten 2013, skriver Carl, som begynte å forske på disse beryktede Birmingham -gjengene tilbake på 1980 -tallet.



Stilig, men mørkt, det ble satt i bakgatene i Birmingham etter første verdenskrig og fortalte om makten til Tommy Shelby og hans kriminelle gjeng Peaky Blinders.

aprilspøk for kjæresten

De var fasjonabelt kledd og ble oppkalt etter våpenet de brukte i kamper: toppene på flatkappene som det var sydd barberhøvler i og som ble skåret over pannene på motstanderne, noe som fikk blod til å renne ned i øynene deres og blinde dem.



Tommy Shelby leder en kriminell gjeng i hitserien

Og likevel har Carls forskning vist at det er høyst usannsynlig at disse gangsterne noensinne har brukt barberblader i hatten, og at navnet sannsynligvis nettopp kom fra de høyeste hattene de valgte å bruke.

Det er veldig interessant å se tilbake på den mytologiserte versjonen av historien og virkeligheten, sier Carl, som har skrevet en ny bok kalt The Real Peaky Blinders.

Det var ingen ekte Tommy Shelby og Peaky Blinders var på 1890 -tallet, og likevel er serien satt på 1920 -tallet.

Når det gjelder barberbladene? De begynte bare å komme inn fra 1890 -årene og var en luksusvare, altfor dyrt for Peaky Blinders å ha brukt.

Og enhver hard mann ville fortelle deg at det ville være veldig vanskelig å få retning og kraft med et barberblad sydd inn i den myke delen av en hette. Det var en romantisk forestilling brakt i John Douglas roman, A Walk Down Summer Lane.

Men jeg kan forstå hvorfor serieprodusentene brukte navnet fordi det er fylt med gangsterdom.

Og jeg er glad for at de matriarkalske kvinnene er et stort aspekt av programmet. Jeg tror de fleste arbeiderklassemenn ble oppdratt av sterke kvinner.

'Serien er gripende og vakkert skutt. Det har fått nasjonal oppmerksomhet og gjort mye for Birmingham.

Avistegning som viser en politimann som skyter en toppende blinder på baksiden (Bilde: Birmingham Mail)

Gjengmedlemmer i Peaky Blinders (Bilde: Birmingham Mail)

Carl tror referanser til Birmingham-puber som Garrison og firmaer som BSA bidrar til å fremkalle en kraftig følelse av sted midt i det raskt bevegelige, spennende plottet.

Undersøkelsen hans viser at Peaky Blinders ble fulgt av en stor førkrigs-gjeng kalt Brummagem Boys, som består av en løs samling av lommelommer, racer-tyver og skadedyr som fikk mye makt.

På 1920 -tallet, da TV -serien ble satt, dukket det opp en gruppe kalt The Birmingham Gang, hvorav mange hadde kommet fra Brummagem Boys. De ble den mest fryktede gjengen i landet.

Boken min handler ikke om serien, den handler om de virkelige menneskene bak historien, og historien deres er like dramatisk og overbevisende og blodig som serien, legger han til.

Et sjeldent bilde av den virkelige Billy Kimber som ung (Bilde: Brian McDonald / Birmingham Mail)

Birmingham -gjengen ble ledet av en fryktinngytende gangster kalt Billy Kimber, en tidligere Brummagem -gutt som ble den mektigste gangsteren i England.

I TV -serien er gjengleder Tommy Shelby traumatisert av den første verdenskrig, men Carl tror ikke at krigen hadde en slik innvirkning på folk som Billy Kimber.

Billy Kimber forlot under krigen, forklarer Carl.

Selv om han og andre i gjengen kan ha blitt traumatisert av krigen, var de stort sett voldelige menn før krigen.

Kampene de gjorde var onde kamper.

steder å ta kjæresten din uk

Kimber var en veldig intelligent mann med en kampevne, en magnetisk personlighet og en klokhet i viktigheten av en allianse med London.

(L-R) Peaky Blinders Henry Fowler, Ernest Bayles og Stephen McHickie (Bilde: Birmingham Mail)

Mens han utforsket disse beryktede gangsterne, skrev Carl til forfatteren Graham Greene for å spørre om forskningen han utførte for sin berømte bok Brighton Rock.

Carl skriver: I et brev som han skrev til meg i 1988 forklarte han at romanen Brighton Rock det er sant handler litt om noe som ligner Sabini -gjengen, men jeg har nå glemt hva jeg kan ha visst da jeg skrev den.

'På den tiden dro jeg ofte til Brighton og tilbrakte en gang en kveld med et medlem av en gjeng som introduserte meg for en viss mengde slang i bruk og tok meg med til et av møteplassene til sine andre gangstere. Men detaljene er ikke til å huske, og ville ikke være bra for deg.

Tommy Shelby er tilbake på skjermene våre 15. november (Bilde: internett ukjent)

Carl legger til: Jeg syntes det var veldig snilt at han tok seg tid til å skrive tilbake til en ung forsker. Jeg var ganske ydmyk over det.

Mens han forsket, fant han mange av gjengmedlemmene & apos; familier kjente lite til sine forfedre & apos; lyssky fortid, rett og slett fordi det var noe som aldri ble diskutert.

Mange gjengmedlemmer snakket ikke om det når de ble eldre, de skammet seg ofte over det de hadde gjort da de var yngre, forklarer han.

Når jeg skriver boken, unnskylder jeg ikke denne oppførselen. Det handler ikke om å romantisere det fordi det i virkeligheten var brutalt.

Mange nasjonale aviser blir hysteriske om gjengekamper, men det er viktig å huske at de ikke liknet den amerikanske mafiaen.

'Dette er ikke beundringsverdige mennesker, men jeg tror det er en historie som bør fortelles.'

Se Også: