Hvem kan fortsatt få en gratis TV -lisens ettersom BBC fjerner fordelen for 3 millioner mennesker

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

TV -lisenser koster £ 154,40 i året(Bilde: Getty / PA)



Fra 1. juni 2020 mister rundt tre millioner mennesker retten til gratis TV -lisens.



Det er etter at BBC kunngjorde boliger med mennesker over 75 år ikke lenger vil kvalifisere for gratis lisenser fra 2020 - med mindre den eldre personen mottar pensjonskreditt.



Trekket kommer etter at regjeringen kunngjorde at den ikke lenger ville finansiere fordelen, og BBC begynte å se på hva de kunne gjøre.

hva betyr 797

BBC -leder David Clementi sa: Å kopiere den nåværende ordningen var til syvende og sist uholdbar. '

Han la til: Å koble en gratis lisens for over 75 -årene til pensjonskreditt var det ledende reformalternativet. Den beskytter de fattigste over 75 -årene, samtidig som den beskytter tjenestene de og alle publikum elsker.



'Det er det mest rettferdige og beste resultatet. Det er en vi kan implementere og støtte. Dette er et resultat som er mest mulig rettferdig under vanskelige omstendigheter.

'Regjeringen kan selvfølgelig velge å gå inn og lukke gapet fra sine egne ressurser.'



Caroline Abrahams, Age UKs veldedighetsdirektør, sa: Gjør ingen feil. Hvis denne ordningen fortsetter, kommer vi til å se syke og funksjonshemmede i åtti- og nittitallet som er helt avhengige av sin kjære TV for selskap og nyheter, tvunget til å gi den opp.

Men hvem kan kreve dem nå, og er det andre måter å spare på lisensavgiften din?

Hvem kan få en gratis lisens nå

Som det er nå, kan du eller noen som bor på adressen din være over 75 år - søke om gratis lisens over 75 år på TV -lisensnettsted .

Personer på 75 år vil fortsatt være fullt dekket av sin eksisterende gratislisens frem til 31. mai 2020.

Faktisk, hvis du er 74 år, kan du få en kortsiktig TV -lisens som dekker deg frem til din 75 -årsdag - noe som betyr en rabatt på hele beløpet.

I løpet av de tre siste regnskapsårene har i underkant av 38 millioner pund blitt gjenvunnet av folk som fortsatte å betale når de kunne ha stoppet, ifølge en etterforskning av MoneySavingExpert .

Du kan gjøre krav ved å ringe TV Licensing på 0300 790 6130 eller via nettstedet. Du må oppgi folketrygdnummer, navn, adresse og fødselsdato.

Når TV -lisensiering har funnet ut hvor mye du skylder, får du det tilbake via bankoverføring eller sjekk. Du kan også kreve lisensinnehaver hvis du har fullmakt for dem.

TV-lisensiering vil også utstede refusjon til boet til en avdød person som har betalt for en TV-lisens når de ville ha hatt rett til en gratis lisens over 75.

Andre rabatter

(Bilde: Getty Images)

Det er også andre måter å betale mindre for TV -lisensen din.

Kerry soldat atomic kattunge

For eksempel kan alle som er blinde (alvorlig nedsatt syn) få TV -lisenser til halv pris.

Det betyr også at alle som bor sammen med noen som er registrert som synshemmede, også kan få TV-lisensen sin for halv pris, hvis de overfører den til den blinde persons navn.

Søk ved å fylle ut et elektronisk skjema på tvlicensing.co.uk/blind eller ved å kontakte TV Licensing på 0300 790 6112.

Det er også mer enn 7000 mennesker i Storbritannia som fortsatt ser på TV i svart -hvitt, mer enn 50 år etter at fargeprogrammeringen kom.

Svart og mens lisenser koster £ 52, mer enn £ 100 billigere enn en full lisens.

Innbyggere i omsorgsboliger kan også kvalifisere for rabatt - koster kun 7,50 pund. Innbyggere, ansatte og innbyggerfamilier trenger imidlertid en egen lisens for sitt eget oppholdsrom.

Åh, og hvis du ikke ser eller spiller inn live -TV, trenger du ikke lisens.

Så ta igjen TV, streame eller laste ned programmer etter at de har blitt vist eller programmer tilgjengelig online før de vises på TV, teller ikke - så lenge de er ikke på iPlayer .

Men hvis du ser eller spiller inn noen live -TV - uansett enhet - trenger du en.

Les mer

TV -lisensregler og rabatter
Trenger du en TV -lisens til Netflix? Studenter kan få £ 50 av TV -lisenser Tusenvis kan miste gratis TV -lisenser TV -lisensprisstigning: hva det koster nå

Se Også: