Hva er Labours 'hageskatt'? Sannheten om foreslått grunnverdiskatt forklart og hvem som vil bli berørt

Kommuneskatt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Liten forstadshage med azaleaer

Vil Labour virkelig skattlegge hager?(Bilde: Getty)



Rådsskatten er brutt - med pensjonister tvunget til å betale når de ikke kan, rike områder krever folk mindre enn fattige, råd må hamre innbyggerne for enhver mangel på finansiering fra sentrale myndigheter og trusselen om fengsel for folk som ikke betaler.



Som svar på dette Labour -manifestet foreslår en annen måte - å flytte til en eiendomsskatt i stedet.



ville kroatia bli diskvalifisert

Vi vil sette i gang en gjennomgang av reformene av rådsskatt og forretningspriser og vurdere nye alternativer, for eksempel en landverdiskatt, for å sikre at lokale myndigheter har bærekraftig finansiering på lang sikt, heter det i manifestet.

Det er det. Det er alle manifestløftene - en anmeldelse. Men det er nok å ha gjort mange mennesker sinte - og de konservative til å våpen for å bruke dem.

Konservative politikere og kommentatorer hevder at 10 millioner hjem ville bli rammet av en hageskatt, der de berørte vil se regningen sin mer enn tre ganger høyere enn rådsskatten i dag er.



Problemet er at de baserer advarslene sine på forutsetninger.

james blunt kongelig bryllup

Les mer



Hva sier stortingsvalgmanifestene om ...
Innvandring Boliger fordeler Legalisering av cannabis

Fakta om den såkalte hageskatten

For det første har folk allerede verdien av hagen deres inkludert i rådsskatten.

Det er fordi rådsskatt er basert på verdien av eiendommen din - og hager er mye verdt.

En nylig studie satte verdien av å eie en hage til 35 000 pund - med Londonboere forberedt på å betale 82 700 pund på toppen av en eiendomsverdi for å få en, viser forskning bestilt av Coulourfence.

For det andre er det ikke målrettet mot hager.

Vi vil ikke beskatte folks hager. Tories kaster rundt falske påstander for å prøve å distrahere fra sin egen politikk, har Arbeiderpartiet sagt som svar på kontroverser rundt den foreslåtte gjennomgangen.

tammy abraham aston villa

Det kommer ikke til å skje.

Uttalelsen fortsetter med å gjøre ting tydeligere.

Planen vår er å se hva som må gjøres for å sikre at arbeidsfolk ikke betaler mer. Vi skal se på hvordan vi kan gjøre rådsskatten mer rettferdig, men vi vil ikke innføre en egen grunnverdiskatt på boligeiendom.

Se Også: