Hva mer eier Boohoo? Vi tar en titt midt i Dorothy Perkins overtakelse

Boohoo

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mahmud Kamani og Carol Kane, grunnleggerne av Boohoo.com(Bilde: Getty Images for bohooo)



Online detaljhandel Beohoo har kjøpt Dorothy Perkins, Wallis og Burton, tre måneder etter sammenbruddet av Sir Philip Green Arcadia -imperium.



De fast-fashion virksomhet har reddet alle tre nettstedene - så vel som lager - men 214 high street -butikker stenger i et trekk som gjenspeiler ASOS & # 39; s Topshop -overtakelse i januar.



Administratorer sa at 260 arbeidere vil overføre til Boohoo, hovedsakelig hovedkontorpersonell innen merkevaredesign, kjøp og salg.

Imidlertid vil 2.450 jobber gå tapt med alle arbeidere på høring.

Boohoo, som er rettet mot mote for unge tjue-somethings, ble grunnlagt i 2006.



Boohoo-grunnlegger Mahmud Kamani

Boohoo-grunnlegger Mahmud Kamani (Bilde: MEN Media)

I tillegg til Boohoo selv, eier den Coast, Oasis, Warehouse, Miss Pap og flere kjente merker.



Kjeden reddet også den skrantende varehuskjeden Debenhams i januar - og tok selskapet kun på nett.

Totalt har Boohoo Group mer 17 millioner aktive kunder over hele verden.

Mahmud Kamani, medgrunnleggeren av imperiet, har stått bak den eksplosive veksten de siste årene og regnes for å være en av de få tycoonene som har unngått detaljhandelens undergang og dysterhet.

Kamani, som er verdt 727 millioner pund, startet sin karriere med å selge billige klær til markedsførere og high street-merker i Storbritannia, inkludert H&M og Primark.

Boohoo -arving Umar Kamani avbildet med Little Mix (Bilde: SplashNews.com)

Han fortsatte med å sette opp Boohoo med medstifter og designer Carol Kane i 2006, med ideen om å kutte ut mellommann og selge direkte til kunder online.

Fra starten har selskapets forretningsmodell vært basert på å være ultra-rask og ultra-billig.

Imidlertid hadde det noen kontroversielle øyeblikk, med gruppens forretningsmodell som ble undersøkt grundig i fjor etter at en undersøkelse fant at arbeidere på fabrikker som lagde klærne sine i Storbritannia ble betalt så lite som £ 3,50 i timen.

Det utløste en etterforskning av ulovlig billig arbeidskraft og ble derfor droppet av forhandlere Next, Zalando og ASOS.

Selskapet ble droppet av en rekke merker på grunn av påstander om utnyttelse (Bilde: Getty)

Kamanis tre sønner Adam, Umar og Samir har alle utøvende roller i Boohoo -imperiet.

Den eldste søsken, Adam, jobbet for merkevaren Boohoo før han grunnla motemerke PrettyLittleThing i 2012 med sin yngre bror, Umar.

Selskapet startet som et merke som kun er tilbehør, men har siden vokst til å bli et klesmerke som er rettet mot 16–24 år gamle kvinner.

Umar Kamani, medgründer av PrettyLittleThing (Bilde: SplashNews.com)

Adam driver Kamani Property Group, som spesialiserer seg på næringseiendom og boligeiendom sammen med KM Capital, et Manchester-basert frøfond, som drives som et privat aksjeselskap. Adam ble sittende som direktør i PrettyLittleThing frem til 2017.

Fram til 2017 var Adams brødre Umar og Samir begge direktører i selskapet.

Mellomsønnen, Umar, fortsetter å kjøre merkevaren PrettyLittleThing. Boohoo tok en eierandel på 66% i merkevaren i 2017 og kjøpte den resterende andelen i mai for 269,8 millioner pund.

Analytikere beskriver PrettyLittleThing som 'juvelen i Boohoos krone'.

De tre Kamani -brødrene som barn (Bilde: MEN Media)

I 2019 reddet Boohoo MissPap, Karen Millen, merkene Coast and the Warehouse og Oasis etter at alle tre gikk inn i administrasjonen på høyden av Covid-19-pandemien.

Selskapet, hvis forretningsmodell som er kun på nett, har blitt skylden for mange stengninger i hovedgaten, lovet å redde merkene, men bare online.

Det kjøpte Debenhams for £ 55 millioner i januar, og la til sin eksisterende portefølje, med planer om å utvide husholdningsartikler også.

Adam Kamani, som driver gruppens eiendomsimperium (Bilde: MEN Media)

Boohoo sa at den planlegger å gjenoppbygge og starte Debenhams -siden på nytt, ettersom den går over til å bli det beste motemerket på nettet i Storbritannia og utvide seg til skjønnhet, sport og hjemmekos.

Konsernsjef Mahmud Kamani sa: 'Dette er en transformasjonsavtale for gruppen, som lar oss fange den fantastiske muligheten når e -handel fortsetter å vokse.

'Vår ambisjon er å skape Storbritannias største markedsplass. Vårt oppkjøp av merket Debenhams er strategisk viktig, ettersom det representerer et stort skritt som akselererer vår ambisjon om å være ledende, ikke bare innen mote -netthandel, men i nye kategorier, inkludert skjønnhet, sport og hjemmevarer.

'Debenhams er en mangeårig og ledende britisk mote- og skjønnhetsforhandler med høy merkevarebevissthet, og en etablert online plattform med omtrent 300 millioner britiske nettstedbesøk per år,' sa Boohoo.

'Dette gjør det til et topp 10 detaljhandelnettsted i Storbritannia etter trafikk.'

Boohoo -administrerende direktør John Lyttle sa: 'Oppkjøpet av merket Debenhams er en viktig utvikling for konsernet, ettersom vi søker å fange trinnvise vekstmuligheter som følge av det akselererende skiftet til online -detaljhandel.

'Vi har utviklet en vellykket multi-brand direkte-til-forbruker-plattform som fortsetter å forstyrre markedene vi opererer i.

'Oppkjøpet representerer en spennende strategisk mulighet til å transformere vårt målrettbare marked gjennom etableringen av en online markedsplass som utnytter Debenhams & apos; høy merkevarebevissthet og trafikk gjennom utvikling av skjønnhets- og motepartnerskap som forbinder merker med forbrukere. '

prøvebrev på antisosial atferdsklage

Se Også: